SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa. Edellisen liigaottelunsa 23. lokakuuta voittanut SalBa löi tänään Tampereella Kooveen 5-3 ja laittoi samalla häntäpään asetelmat uusiksi. Suoran putoajan paikalla tirisee nyt Nokian KrP.

Vielä viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Koovee ja SalBa miekkailivat 3-3-tasalukemissa, mutta sitten karkasivat vieraat. Miikka Sokka iski SalBan johtoon, ja vanhaa seuraansa alivoimamaalilla rankaissut Jasse Kuusisto sinetöi loppunumerot ajassa 58.01. SalBa oli ehtinyt pelata 15 liigakierrosta ilman voittoa.

Sunnuntain kirpein kiri nähtiin Espoossa, jossa Oilers ja TPS tasasivat pisteet tuloksella 7-7. Yhdeksän ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa Perttu Pajukoski vei Oilersin jo 7-4-johtoon, mutta ottelu oli kaikkea muuta kuin ohi. Sami Saarinen sekä Waltter Mahlberg nostivat turkulaiset maalin päähän, ja kuudella viittä vastaan Sami Saarinen tälläsi illan kolmannella osumallaan pelin tasoihin.

Oulussa OLS varmisteli asemiaan kahdeksan joukossa kaatamalla Tapanilan Erän 6-3. Tarkasti puolustaneet isännät nappasivat jo avauserässä johtoaseman, josta eivät enää luopuneet. Ratkaiseva ero syntyi päätöserässä, jossa Joni-Arttu Sieppi siirsi numeroiksi 5-3 ja Petri Niemelä leipoi vielä yhden pallon tyhjiin.

Lappeenrannassa Teppo Mäkelä hurjasteli tehot 2+2 kun mestari SPV haki pisteet NST:ltä 5-2-voitollaan.

Classicilla on liigakärjessä nyt kolmen pisteen etumatka Happeeseen. Hännillä SalBa nousi 11 pisteeseen jättäen taakseen yhdeksän paunaa keränneet NST:n ja Nokian KrP:n.

Salibandyliiga jatkuu maanantaina Tampereella ottelulla Nokian KrP - Happee.