Leijonat käynnisti pelin toisessa erässä

Leijonat jatkoi voittojen polulla kaatamalla Slovakian tylysti 0-5. Slovakia ei antanut koko ottelussa Suomelle kunnon vastusta, ja Slovakia sai luotua vain muutaman kunnon maalipaikan. Suomi sen sijaan sai pidettyä puolustuksen kasassa koko pelin, mikä teki Slovakian hyökkäyksiinlähdöistä lähes turhia. Juuse Saros jatkoi maalilla upeaa MM-putkeaan pitäen maalinsa koskemattomana jälleen. Nollapeli oli Sarosille kolmas MM-kisoissa eli Saros on pitänyt maalinsa puhtaana jokaisessa pelaamassaan MM-ottelussa. Teemu Pulkkisen tilalle noussut Mikko Rantanen antoi upeat näytöt osaamisestaan. Rantanen loi yksinään useamman maalipaikan, jopa mahaltaan.

Suomelle turnauksen akilleen kantapääksi muodostunut ensimmäinen erä oli lähes yhtä tuskainen kuin aiemminkin, hyökkäykseenlähdöt olivat vaikeita ja laukaukset jäivät puuttumaan. Leijonien erää helpotti Slovakian samanlaiset vaikeudet. Laukauksia maaliin päin tuli yhteensä vain seitsemän, Leijonille kaksi ja Slovakialle viisi. Suomi oli parantanut syöttöjä ja niiden vastaanottoja edellisistä peleistä, eikä kiekonmenetyksiäkään tullut yhtä useasti.

Toinen erä oli edellisten otteluiden tapaan Leijonilta vahva. Voisi jopa sanoa, että toinen erä on Suomen bravuuri Venäjän kisoissa. Ottelun puolenvälin tienoilla kapteeni Mikko Koivu laittoi kiekon slovakialaispelaajan mailan kautta ylivoimalla ohi Julius Hudacekin. Leijonien peli vapautui entisestään ja peli alkoi rullata toivotulla tavalla. Vain 40 sekunnin kuluttua Koivun maalista spurttasi Antti Pihlström ohi koko Slovakian puolustuksen ja ujutti kiekon Hudacekin längistä sisään. Slovakia näytti jo toisen erän lopulla väsyneeltä ja ottelu oli käytännössä ratkennut.

Kolmas erä oli lähinnä Suomen kuvioiden hiomista ja onnistumisten hakemista. Laukaisutilasto oli karu slovakkien kannalta, Suomi hallitsi sitä 19-3. Aleksander Barkovin ketju onnistui kolmesti päätöserässä, kuten odottaa saattoi. Ensin osui sentteri Barkov itse, sitten Jussi Jokinen kylmällä viimeistelyllä läpiajosta ja lopulta Patrik Laine suupaisi kiekon maaliin ja romutti Julius Hudacekin itsetunnon rippeet vielä kolme sekuntia ennen loppua. Suomi ei jättänyt pudotuspelipaikasta taistelevalle Slovakialle sanan sijaa Pietarin iltaottelussa.

Slovakian on voitettava viimeisessä alkusarjan ottelussaan Yhdysvallat, mikäli mielii jatkoon. Yhdysvallat sen sijaan hävisi iltapäiväottelussa Saksalle, joka varmisti jatkopaikkansa. Suomi jatkaa voittamattomana ja kohtaa viimeisessä alkusarjaottelussa ylihuomenna tiistaina Kanadan. Ottelussa ratkaistaan B-lohkon voittaja. Kanada on pelannut Suomen kanssa puhdasta sarjaa ja joukkueen maaliero kertoo hyytävästä tehokkuudesta; Kanada on tehnyt viidessä ottelussa 30 maalia ja päästänyt vain neljä.