Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi varmasti välieriin

Suomi varmasti välieriin

 

Suomi sai ennen ottelua jobinpostia, kun Aleksander Barkov ja Lasse Kukkonen joutuivat jäämään puolivälieräottelusta sivuun. Barkov lepäsi pois flunssaansa ja Kukkosella oli alaraajavamma. Ykkössentterin ja varman pakin puuttuminen ei kuitenkaan näkynyt Leijonien pelissä, vaan Suomi marssi varmaan 5-1- voittoon. Tanskan pelit päättyivät tämän torstai-iltapäivän otteluun. Juutit pelasivat kuitenkin hyvän turnauksen ja maa pääsi toista kertaa MM-kisoissa pudostuspeleihin. Tanskan NHL-miehistä koostunut vaarallinen ykköskenttä loi hyviä paikkoja ja teki loistavia suorituksia läpi ottelun.

Ensimmäisessä erässä Tanska sai luotua vaarallisimmat paikkansa tasakentällisin. Mikko Koskinen oli kuitenkin mies paikallaan Suomen maalilla ja otti tärkeitä torjuntoja. Suomi oli kuitenkin erän herra ja pääsi iskemään hieman varkain reilu viisi minuuttia ennen erän loppua avausmaalin. Leo Komarov ja Mikko Koivu saivat pelattua kiekon Mikael Granlundin lapaan, joka viimeisteli kylmästi yläkulmaan ohi Sebastian Dahmin. Suomen puolustus rakoili harvoin, mutta Tanskan ykkösnyrkki pääsi aika ajoin vaarallisiin paikkoihin ja pyörityksiin. Erityisesti Nikolaj Ehlers aiheutti luistelullaan harmaita hiuksia leijonapuolustajille.

Toisen erän alussa onni potki Suomen miehistöä. Erä ehti vanheta vajaa kaksi minuuttia, kun Jarno Koskirannan paluukiekon luuttusi omaan maaliin Pelicans-puolustaja Stefan Lassen. Tanska ei kuitenkaan luovuttanut missään kohtaa ottelua. Parempi viimeistely olisi voinut viedä ottelun eri urille, Suomen maalivahti Mikko Koskinen ei kuitenkaan antanut Tanskalle mahdollisuutta nousta mukaan. Tanska pääsi kuitenkin hengittämään niskaan toisen erän puolivälissä, kun JYP-paidassa työsulkukaudella esiintynyt Lars Eller laukoi kiekon ylivoimalla ohi maalivahti Koskisen. Patrik Laine pääsi siirtämään Suomen taas kahden maalin karkumatkalle noin minuutin ennen toisen erän loppua.

Kolmas erä ei jättänyt jälkipolville kerrottavaa. Suomi pääsi lisäämään johtoaan lopussa Jussi Jokisen osumalla tyhjään maaliin ja loppulukemat viimeisteli Mikael Granlund Daniel Nielsenin järkyttävästä harhasyötöstä illan toisellaan. Tanska ei pystynyt antamaan tarvittavaa vastusta Suomelle ja Leijonat jatkaa voittamattomana välieriin. Välierävastus selviää torstain iltaottelussa, jossa toisistaan mittaa ottavat isäntämaa Venäjä ja Suomen lohkon yllättäjä Saksa.


UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



AleksanderBarkov

Aleksander Barkov

Tiedot

MikaelGranlund

Mikael Granlund

Tiedot

JussiJokinen

Jussi Jokinen

Tiedot

MikkoKoivu

Mikko Koivu

Tiedot

LeoKomarov

Leo Komarov

Tiedot

MikkoKoskinen

Mikko Koskinen

Tiedot

LasseKukkonen

Lasse Kukkonen

Tiedot

PatrikLaine

Patrik Laine

Tiedot