Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Trollhättanin joukkue nimetty

Trollhättanin joukkue nimetty

 

Suomen jääpallomaajoukkueen päävalmentaja Antti Parviainen on nimennyt joukkueen Trollhättanissa 9.-11.12 pelattavaan neljän joukkueen turnaukseen. Suomi kohtaa turnauksessa Ruotsin ja Venäjän lisäksi myös Norjan. Joukkueessa on hieman vaihtuvuutta aiemmin syksyllä olleeseen Vetlandan turnaukseen verrattuna. Maalivahti Jussi Aaltonen pääsee nyt mukaan maajoukkueeseen. Kenttäpelaajista mukaan tulevat Ilari Moisala, Ville-Veikko Angeria sekä Rolf Larsson. Kapteenina Trollhättanissa toimii Mikko Lukkarila.

"Olemme viimeisen kolmen vuoden aikana pystyneet ajamaan uusia pelaajia sisään maajoukkueeseen ja antamaan näyttöpaikkojakin aika monelle. Tämä joukkue on todella luisteluvahva ja taitava joukkue. Lisäksi vahvuutenamme on aina ollut vahva joukkuehenki. Pyrimme pitämään paljon palloa omalla joukkueella, mutta myös vastahyökkäämään tilanteen tullen. Tiukka puolustus on aina ollut Suomen tavaramerkki, niin pitää olla nykyäänkin", Parviainen summaa joukkueen.

Valmennusjohto ei päässyt helpolla joukkueen valitsemisen kanssa, sillä tarjolla on paljon hyviä pelaajia käytännössä jokaiselle pelipaikalle. Terveystilanne suomalaisilla maajoukkuepelaajilla on kohtalaisen hyvä. Maajoukkueessa pitkään kapteenina toiminut Ville Aaltonen joutui kuitenkin jäämään sivuun loukkaantumisen vuoksi. Aaltosen pikainen paraneminen onkin korkealla Parviaisen toivelistalla. Trollhättanin turnaus on viimeinen maajoukkueturnaus ennen MM-kisoja ja pelaajavalintoja tehtiin myös tätä ajatellen.

"Kyllä täällä on varmaan liki 90% lopullisesta joukkueesta. 3-4 pelaajaa voi muuttua lopulliseen joukkueeseen, jos kaikki ovat kunnossa. Tämä on kuitenkin tärkeä testipaikka myös pelaajille osoittaa kuuluvansa joukkueeseen ja pärjäävänsä näitä huippumaitakin vastaan" Parviainen sanoo.

"Tämä on tärkeä vaihe valmistautumisessa kohti MM-kisoja. Monien vuosien jälkeen saadaan kohdata sekä Ruotsi, että Venäjä ennen MM-kisoja. Hienoa, että Norjakin on pitkästä aikaa mukana. Turnauksen tavoitteet liittyvät tietenkin suurimmin oman pelin kehittämiseen, mutta totta kai haetaan myös mahdollisimman hyvää tulosta" Parviainen summaa joukkueen tavoitteet.

Suomen joukkue Trollhättanin turnaukseen 9.-11.12.2016
Maalivahdit:

Pertti Virtanen, OLS
Kimmo Kyllönen, Tellus
Jussi Aaltonen, Motala
Kenttäpelaajat:
Mikko Rytkönen, JPS
Ilari Moisala, Volga
Tommi Määttä, Edsbyn
Samuli Helavuori, Bollnäs
Janne Rintala, Västerås
Tuomas Mokko, Vetlanda
Tuomas Määttä, Edsbyn
Eetu Peuhkuri, Gripen
Juho Liukkonen, Kampparit
Teemu Määttä, Sirius
Ville-Veikko Angeria, Akilles
Markus Kumpuoja, Sirius
Mikko Lukkarila, Vänesborg ( C)
Pekka Rintala, Borlänge
Tomi Mustonen, Narukerä
Rolf Larsson, Hammarby

Otteluohjelma
Perjantai 9.11

Klo 15.00 Norja - Suomi
Klo 19.00 Ruotsi - Venäjä
Lauantai 10.11
Klo 13.00 Ruotsi - Norja
Klo 16.30 Suomi - Venäjä
Sunnuntai 11.11
Klo 11.00 Venäjä - Norja
Klo 15.00 Suomi - Ruotsi

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle