Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pikaluistelun maailmancup jatkuu Hollannissa

Pikaluistelun maailmancup jatkuu Hollannissa

 

Pikaluistelun maailmancupin neljäs osakilpailu luistellaan perjantaista sunnuntaihin Hollannin Heerenveenissä. Suomalaisista mukana ovat Pekka Koskela, Mika Poutala, Tommi Pulli ja Elina Risku. Joukkueeseen valittu Harri Levo ei pysty valitettavasti osallistumaan suunnitellusti Hollannin kisoihin sairastuttuaan.

Heerenveen tarjoaa luistelijoille aina upean tunnelman, sillä 12 500 katsojaa vetävä Thialf yleensä pullistelee fanaattisia hollantilaiskatsojia.

Poikkeuksellisesti Heerenveenissä luvassa on vain yksi 500 metrin kilpailu, joka käydään perjantaina. 1000 metriä luistellaan sunnuntaina ja 1500 metriä lauantaina. Lisäksi miesten kolmikko osallistuu team sprinttiin lauantaina. Team sprint on joukkueen ensimmäinen, kun Naganossa ei Pekka Koskelan sairastumisen takia sitä päästy luistelemaan.

Mika Poutala on 500 metrin maailmancupin pisteissä kolmantena ja 1000 metrillä kahdeksantena.

Mika Poutala:

- Valmistavissa treeneissä otettiin torstaina muutamia startteja ja yksi tempokierros. Thialfin jää on ollut täällä poikkeava siitä mihin olen täällä tottunut, ainakin tänään (torstaina) se oli todella kova. Oli vähän vaikea saada siihen tuntumaa. Hyvillä fiilillä jälleen perjantain 500 metrillle, ei mitään sen erikoisempaa. Upeaahan tässä hallissa on kilpailla, kun halli tulee varmastikin olemaan taas täynnä. Todella innoissani olen siitä, että päästään lauantaina vetämään team sprint, tänään yhteinen harjoitus oli todella mukava.

Poutalan ensimmäinen startti nostaa suomalaisen kaikkien aikojen kakkoseksi henkilökohtaisten matjkojen mc-kisoissa Hollannin Gerard van Velden rinnalla (265 starttia). Ykköspaikalla on Korean Lee Kyou-hyuk 278:lla startilla. Pekka Koskela puolestaan nousee avausstartissaan Heerenveenissä yksi saman tilaston 10:nnelle tilalle 217:lla startilla.

Maailmancupin joukkue Heerenveenissä:

Pekka Koskela (34) Seinäjoen Urheilijat, 216 mc-starttia, 500 m, 1000 m, team sprint

Mika Poutala (33) Helsingin Työväen Luistelijat, 264 mc-starttia, 500 m ja 1000 m, team sprint

Tommi Pulli (24) Seinäjoen Urheilijat, 42 mc-starttia, 500 m, 1500 m, team sprint

Elina Risku (24) Seinäjoen Urheilijat , 67 mc-starttia, 500 m, 1000 m

Poutala luistelee molemmat matkat A-ryhmässä, kaikki muut B-ryhmissä

Suomalaisten ohjelma Heerenveenissä:
Pe 500 m B (Koskela, Pulli)
Pe 500 m B (Risku)
Pe 500 m A (Poutala)
La 1500 m B (Pulli)
La team sprint (Koskela, Poutala, Pulli)
Su 1000 m B (Koskela)
Su 1000 m B (Risku)
Su 1000 m A (Poutala)

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivullePekka Koskela

Tiedot

Mika Poutala

Tiedot