Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niskanen kipusi podiumille, Pärmäkoski hiihti kuudenneksi

Niskanen kipusi podiumille, Pärmäkoski hiihti kuudenneksi

 

Maastohiihdon maailmancupin sunnuntain Otepään kisoissa naisissa parasta vauhtia suomalaisista piti kuudenneksi hiihtänyt Krista Pärmäkoski. Miesten puolella Iivo Niskanen sivakoi upean urakan päätteeksi toiseksi.

Krista Pärmäkosken kenraali ennen Lahden MM-hiihtoja toi Otepäässä 10 kilometrin perinteisen kisassa kuudennen sijan. Suomalainen ei selvästikään ollut taiston tauottua tyytyväinen, mutta nälän jääminen arvokisaladuille on hyvä asia.

"Hiihto ei ollut mitään helppoa tai rentoa, huonolla tunteella pystyi kuudenneksi hiihtämään. Erot ovat aika isoja. Vaikea sanoa suksista, itse olisi kaivannut ehkä vähän enemmän pitoa", suomalainen analysoi päivän urakkaa.

"Parannettavaa jäi MM-kisoihin, missään nimessä en ole tyytyväinen tähän suoritukseen. Hyvä, että jäi nälkää. Uskon, että kun saadaan hyvä tunne aikaan, niin kisoissa tulee paljon parempia tuloksia", päivän paras suomalainen lisäsi.

Maamme muista hiihtäjistä Johanna Matintalo venyi jättiyllätykseen oltuaan peräti 12:s. Kerttu Niskanen hiihti 14:nneksi, Aino-Kaisa Saarinen 15:nneksi, Laura Mononen 17:nneksi ja Anne Kyllönenkin 30:nneksi.

"Tiesin, että olen hyvässä pertsan kunnossa ja homma toimii. Jenkeissä kaikki ne matkat kulkivat tosi hyvin. En ehkä ihan näin hyvää odottanut, sillä odotin, että hyvällä suorituksella voisin pisteille yltää. Lahdessa Skandi Cupissa oli aikuisia, mutta muuten nuorten kanssa olen hiihtänyt viime aikoina, niin en osannut yhtään verrata omaa vauhtia aikuisten luokkaan", Matintalo hehkutti kisan jälkeen viitaten samalla myös alkuvuodesta USA:ssa käytyihin nuorten MM-kisoihin.

Naisissa voitto meni Norjan Marit Björgenille, Ruotsin Charlotte Kalla oli kakkonen ja toinen norjalainen Heidi Weng kolmas.

"Ehkä nostan Johannan hiihtoa kaikista eniten esille, ei ole moniin moniin vuosiin tullut uusia hiihtäjiä noin lähelle", päävalmentaja Reijo Jylhä luonnehti kisan jälkeen.

Miesten 15 kilometrin perinteisen päätyttyä podiumilla nähtiin suomalaisväriä, kun Iivo Niskanen ylitti maaliviivan toiseksi nopeimpana. Päivän paras sinivalkoinen kuvaili sunnuntaita raskaaksi.

"Raskas 15 kilometriä, yksi rankimmista. Keli oli hidas, latu oli rankka. Ei se helpolta tuntunut, sija on hyvä, vaikka ero voittajaan on aika iso. Yksi mies oli ylitse muiden. Totta kai on luottavainen mieli, haastavat keliolosuhteet, niin ei voi ihan suoraa johtopäätöstä tehdä muiden kunnosta", Niskanen luetteli.

Miehissä kaikki suomalaiset ylsivät naisten tapaan pisteille. Matti Heikkinen oli hienosti viides, Sami Jauhojärvi 20:s, Ville Nousiainen 23:s, Lari Lehtonen 24:s ja Perttu Hyvärinen 27:s. Niskasen lisäksi podiumille kiipesivät norjalaisvoittaja Martin Johnsrud Sundby sekä kolmanneksi päätynyt toinen norjalainen, Hans Christer Hölund.

"Kaikki olivat pisteillä, se on todella hyvin. Tasaisuus on myös positiivista, se mahdollistaa nostoja. Iivo hiihti podiumulle ja Matin vauhti löytyi, sai ankkurin Sundbyn perään", Jylhä jutteli miesten kokonaispanoksesta.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Iivo Niskanen

Tiedot