Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Käsipallomiehet taipuivat MM-karsinnassa Slovakialle

Käsipallomiehet taipuivat MM-karsinnassa Slovakialle

 

Miesten maajoukkuevuosi alkoi torstaina 4.1. MM-karsinnan kotiottelulla Slovakiaa vastaan. Loppunumerot kirjattiin vieraiden hyväksi maalein 27-22 (13-9) Suomen oltua takaa-ajajan asemassa käytännössä läpi ottelun.

Ottelun alku oli tiivistä puolustamista molemmilta joukkueilta ja maalivahdit Mikael Mäkelä sekä Michal Shejbal hyvässä vireessä. Toisen kymmenminuuttisen alkaessa Slovakia pääsi kentän maalikuninkaaksi 11 osumallaan nousseen Michal Volenticsin parin nopean vastahyökkäysmaalin myötä pienelle karkumatkalle.

Ero pysyi tämän jälkeen pitkään tasaisesti 2-3 maalissa, kunnes Suomen maalihanat tyrehtyivät miltei täysin. Puolustus pysyi kuitenkin tiiviinä, eikä Slovakia päässyt lisäämään johtoaan kuin parilla maalilla.

Toisella jaksolla Slovakian johto vakiintui nopeasti viiden maalin tuntumaan. Suomella oli etsikkoaikansa Slovakian kahden peräkkäisen ulosajon aikana ja vielä tämän jälkeenkin nousu taistelemaan voitosta oli mahdollista. Parin peräkkäisen nopean vastahyökkäyksen kuivuminen kokoon hosumisen myötä vei kuitenkin toiveet vastustajan tavoittamisesta ja Slovakia piti johtonsa loppuun saakka.

Päävalmentaja Kaj Kekki oli ottelun jälkeen hiukan kaksijakoisissa mietteissä. Tappio kirveli, mutta jotain positiivistakin ottelusta oli otettavissa toki matkaan edessä oleviin koitoksiin.

- Ensimmäisellä puoliajalla hyökkäyspäässä mentiin liikaa painimaan viivalle fyysisesti vahvempaa vastustajaa vastaan emmekä saaneet vastahyökkäyksiä lähtemään oikeastaan lainkaan. Lopussa oli vielä mahdollisuus päästä peliin mukaan, mutta itse munimme paikat, Kekki mietti.

- Kuusi kuutta vastaan pelasimme ihan miehekkäästi ja pidimme Slovakian aika hyvin kurissa. Liikaa tuli kuitenkin teknisiä virheitä sekä huonoja syöttöjä ja ratkaisuja. Menetimme liikaa jo voitettuja palloja ja tuntui, että meillä oli vähän liikaakin halua välillä. Yrityksestä ja taistelusta tämä ei ollut kiinni, Kekki mietti.

Maat kohtaavat toistamiseen sunnuntaina Slovakiassa, minkä jälkeen Suomi palaa kotimaahan ja kohtaa Luxemburgin ensi torstaina 11.1. Energia Areenalla Vantaalla.

MM-karsintaa, Vantaa:
Suomi – Slovakia 22-27 (9-13)

Suomen maalintekijät:
Max Granlund 6, Nico Rönnberg 6, Teemu Tamminen 3, Fredrik Forss 2, Anton Remy 2, Benjamin Helander 1, Richard Sundberg 1, Roni Syrjälä 1

Ulosajot:
Suomi 2 x 2 min. (Forss, Syrjälä), Slovakia 3 x 2 min.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle