Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Poutala viides EM-kisojen tonnilla

Poutala viides EM-kisojen tonnilla

 

Perjantaina 500 metrillä EM-hopeaa luistellut Mika Poutala sijoittui lauantain 1000 metrillä Kolomnassa viidenneksi. Poutalan aika 1.09,41 jäi mitalitilasta 46 sekunnin sadasosaa.

Poutalan ensimmäinen 200 mertriä kulki 16,43 ja kierrokset 25,8 sekä 27,7.

- Ihan asialinen avaus. Heti 200 metrin kohdalla huomasin parin (kultamitalisti Pavel Kulizhnikov) saaneen kovemman  vauhdin ja itse poljin sitten kaarteessa vauhtia päästäkseni samaan kyytiin. Selkeesti jouduin tekemään liikaa duunia ja se kostautui lopussa. Toinen kierros oli aika hyytymistä.

- Tänään huomasi päällä olleen treenijakson painavan. Jaloissa oli tänään muutakin kuin menohaluja.

- En minä hirveän pettynyt ole. Huippuvedolla ajattelin mitalin olleen mahdollinen ja niin se olisi ollutkin. Joka tapauksessa sellaista meininkiä kuin odotinkin, Poutala jutteli.

Samuli Suomalainen oli 19:s ajallaan 1.11,75. Suomalaisen starttiaika oli 17,21 ja kierrokset 26,1 sekä 28,3. Pekka Koskela ei osallistunut kilpailuun.

- Aika jäi pari kymppää nuorten Euroopan ennätyksestä, joten näkisin tämän olleen parempi veto kuin eilinen 1500 metriä. Ensimmäinen 200 metriä oli aika hidas minulle, mutta ensimmäinen kierros kulki hienosti. Myös päätöskierros oli ihan ok. Ei vain päässyt liikkeelle tänään kovempaa, Suomalainen analysoi luisteluaan.

Euroopan mestaruuden voitti Venäjän Pavel Kulizhnikov ajalla 1.08,84. Hopealle luisteli myös isäntämaata edustava Denis Yuskov (1.08,92) ja pronssille Saksan Nico Ihle (1.08,95).

Elina Risku oli 1000 metrillä 16:s ajalla 1.21,13. Euroopan mestariksi luisteli Venäjän Yekaterina Shikhova (1.15,34). Itävallan 500 metrin eilinen voittaja Vanessa Herzog nappasi hopeaa ja Hollannin Maarit Leenstra pronssia.

- Kropassa on ollut hyvä fiilis, mutta koko viikon on ollut pientä tekniikkaongelmaa. Potku on jäänyt vähän taakse. 500 metrillä satanen oli hyvä, vihdoin parempaa. Kierroksella tekniikkaongelma näkyi.

- Tänään hyydyin tosi paljon hyvän alun jälkeen. Rytmi katosi luistelusta. Kokonaisuuteen olen ihan ok tyytyväinen. Nyt ei herkistelty, haluan tekniikan eteenpäin, Risku kommentoi.

Sunnuntaina luistellaan team sprint, jossa Suomella on mahdollisuudet mitaleille kauden maailmancupin kilpailujen perusteella.

- Innolla odotan tätä kisaa. Veikkaan, että siellä on 4-5 tasavahvaa joukkuetta. Luulen, että meillä on mahdollisuudet mitaleille hyvinkin, Poutala ennakoi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Mika Poutala

Tiedot