Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hurrikaani Suomen Cupin finaaliin pitkän kaavan mukaan

Hurrikaani Suomen Cupin finaaliin pitkän kaavan mukaan

 

Hurrikaani-Loimaa ja Sampo Volley Pielavedeltä taistelivat pitkän kaavan mukaan lentopallon miesten Suomen Cupin välierässä Turussa. Hurrikaani vei viiden erän kamppailun 3-2 (20-25, 25-18, 21-25, 25-18, 18-16).

Sunnuntain finaalissa Hurrikaani-Loimaa kohtaa Vammalan Lentopallon. Ottelu alkaa klo 14.00 ja paikka on Kupittaan palloiluhalli Turussa. Välierissä lauantaina oli mukavasti yleisöä: 1527 ja 1663 katsojaa.

Hurrikaanin ja Sampon peli kääntyili puolelta toiselle ja vielä viidennessä erässä kummallakin joukkueella oli hyvät mahdollisuudet ottaa finaalipaikka. Jatkopalloilla Hurrikaani oli vahvempi ja onnekkaampi, vaikka virheitäkin tuli.

- Siinä tosiaan oli sitä, että haluttiin sankarin viittaa ottaa ja tuli seitsemän suoraa hyökkäysvirhettä, Hurrikaanin valmentaja Lauri Rantanen totesi. Siitä huolimatta erä kääntyi loimaalaisille.

- Syöttövastaanottopeli oli ottelussa isossa roolissa. Jatkopallopelaamiseen olen tyytyväinen ja se oli meille tälle kaudelle hyvää. Helpoissa palloissa tehtiin turhia virheitä. Tämä oli Antti Ropposelta iso peli. Hänellä on ollut vaikeita pelejä alla ja nyt lähti kulkemaan. Olen siitä tosi iloinen.

Rantanen totesi pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa, että yhden lausunnon hän on ennakkoon miettinyt.

- Huomiseen finaaliin on vaan yksi ennakkosuosikki, mutta katsotaan, miten VaLePa pystyy meitä haastamaan, Rantanen velmuili.

Sampo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen oli synkkää miestä todella niukasti hävityn pelin jälkeen.

- En viitsi sanoa ääneen miten paljon harmittaa, Tolvanen totesi.

- Meillä on ollut ongelmia ja kiitokset siitä, miten porukka niistä kuitenkin selvisi.

Joukkueen tärkeä yleispelaaja Enderwin Herrera ei pystynyt pelaamaan polvivamman takia ja Andrus Raadikilla oli ollut aivotärähdys, vaikka pystyikin nyt pelaamaan.

- Voittoa ei nyt ansaittu, vaikka sitä tarjottiin. Viidennessä erässä Hurrikaanilla oli jo lippu finaaliin ja sitten me tultiin takaisin ja meilläkin oli paikka ratkaista peli, mutta toisin meni, Tolvanen harmitteli.

Tehokkaasti pelannut Antti Ropponen oli varsinkin pelin lopussa liekeissä.

- Peli oli hieman vuoristorataa niin kuin tuloksista näkyy. Meillä on ollut vähän vaikeuksia puolustuksessa, mutta tänään saatiin niitä enemmän. Niiden jälkeen hyökkäykset oli järkeviä ja saatiin raavittua ne tarvittavat pisteet.

- Mielestäni tämä peli ratkaistiin henkisellä puolella. Loppuhetkillä tuli itselle ihan hitonmoinen buusti ja oli mukava pelata ja nauttia pelaamisesta, Ropponen kertoi.

Välieräpelin kulku oli erittäin vaihtelevaa. Avauserässä Sampo otti kolme kertaa kolmen pisteen putken, joilla ratkaisi muuten tasaisen erän. Yleispelaaja Andrus Raadik oli Sammon tehomies.

Hurrikaani sai pelin kulkemaan toisessa erässä ja varsinkin australialainen yleispelaaja Thomas Douglas-Powell paukutteli palloa tehokkaasti.

Pelin hallinta siirtyi takaisin Sampolle kolmannessa erässä. Hakkuri Eetu Häyrinen iski erässä tehokkaasti ja johdatti Sampoa erävoittoon. Neljäs erä kääntyi taas Hurrikaanille ja varsinkin torjuntapeli oli tehokasta.

Ratkaisuerässä Hurrikaani otti 8-4-johdon, Sampo tasoitti ja sillä oli jo ottelupallo tilanteessa 14-13 ja vielä 16-15. Kolme viimeistä pistettä vei Hurrikaani.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle