Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Neljä suomalaista avaa kautensa slopestylen maailmancupissa Itävallan Stubaissa

Neljä suomalaista avaa kautensa slopestylen maailmancupissa Itävallan Stubaissa

 

Freestylehiihdon maailmancup pääsee todelliseen vauhtiinsa tulevana viikonloppuna, kun ensimmäinen slopestylen osakilpailu käydään Itävallan Stubaissa. Suomalaisittain runilla nähdään neljä freeski-laskijaa Anni Kärävä, Joonas Kangas, Aleksi Patja ja Eetu Rintamaa.

Joukkue on ollut parin viikon mittaisella harjoitusleirillä Hintertuxissa ennen tulevaa kauden avausta. Kisaan valmistavalla leirillä ovat olleet mukana myös Miika Virkki ja Vilma Warpenius, mutta estyvät kisaamasta tulevana viikonloppuna lievien loukkaantumisten vuoksi. Freeski -laskija Joona Kankaan mukaan tulevaan kisaan lähdetään siitä, mihin viime keväänä jäätiin.

- Valmistautuminen on mennyt tosi hyvin. Sain Hintertuxissa omat kovimmat temput nopeasti osaksi runia. Ensivaikutelma kisaparkista on hyvä: hyppyrit ovat hyviä ja reilit sopivan erikoisia. Lähden kauden ensimmäiseen maailmancuppiin siitä pisteestä, mihin viime keväänä jäätiin, sanoo Kangas.

Myös päävalmentaja Jussi Mononen on tyytyväinen nuoren freeski-joukkueen tekemiseen.

- Oli ilo tulla leirille mukaan puolessa välissä ja huomata, kuinka tiiviiksi porukka on hioutunut alkukauden aikana. Olen jo tässä kohtaa ylpeä jokaisesta ja lähdemme uusien temppujen kera tulevaan viikonloppuun, iloitsee Mononen.

Maailmancupin karsinta käydään naisten osalta torstaina 22.11. ja miesten karsinta kilpaillaan perjantaina 23.11. Itse maailmancup kilpaillaan lauantaina 24.11. Kilpailua voit seurata YLE TV2 klo ja Yle Areenasta alkaen klo 19.30.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle