Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mäkihypyn Continental Cup jatkuu Rukalla - Suomen joukkue mäkeen Nousiaisen johdolla

Mäkihypyn Continental Cup jatkuu Rukalla - Suomen joukkue mäkeen Nousiaisen johdolla

 

Continental Cup jatkuu Suomessa Rukan maisemissa kahden osakilpailun voimin, kun sekä lauantaina 15.12. että sunnuntaina 16.12. hypätään henkilökohtaiset kilpailut Rukan HS142 mäestä.

Rukalle hyppääjiä tulee yhteensä 52, kymmenestä eri maasta. Näistä hyppääjistä kuusi on Suomen kansallisen ryhmän hyppääjiä. Suomalaisten lisäksi suurimmalla joukkueella Rukalla hyppäävät Itävalta ja Saksa, jotka molemmat ovat liikkeellä seitsemän urheilijan voimin. Myös Slovenia ja Norja saavat kasaan kuuden hengen iskukykyisen ryhmän Rukan osakilpailuihin. Continental Cupin kärjessä liitelee tällä hetkellä täysillä pisteillä Norjan Marius Lindvik, joka otti kotimaisemissaan Lillehammerissa voiton molemmista tällä kaudella käydyistä osakilpailuista.

Suomen ykköstykkinä kisoihin lähtee tällä hetkellä Continental Cupin kokonaispisteissä sijalla 11. oleva Eetu Nousiainen. Nousiainen oli kauden avauskilpailussa 17. ja Lillehammerin viikonlopun toisessa osakilpailussa paransi ja hyppäsi komeasti kymmenen joukkoon, ollen lopputuloksissa sijalla 8. Nousiaisen lisäksi Suomen värejä viikonlopun kotikisoissa edustavat Andreas Alamommo, Kalle Heikkinen, Mico Ahonen, Henri Kavilo, Niko Kytösaho, Juho Ojala, Arttu Pohjola, Elias Vänskä sekä Jonne Veteläinen, joka korvaa yhden edellisistä sunnuntain kilpailussa.

Rukalla olosuhteet kunnossa

Ruka Continental Cupin pääsihteeri Seppo Linjakumpu on tyytyväinen siihen, millä mallilla kisojen valmistelut tällä hetkellä ovat. Järjestävän seuran Kuusamon Erä-Veikkojen talkoolaiset ovatkin kovilla, kun vasta kolme viikkoa sitten kilpailtiin kaikkien pohjoismaisten lajien maailmancup, Ruka Nordic.

- Kisajärjestelyiden tilanne on hyvä, sillä meillä on täällä kunnon talvi. Mäki saadaan hyvään kuntoon viikonlopun kilpailuja ajatellen. Myös joukkueiden kuljetus ja majoitusjärjestelyt on nyt saatu kuntoon. Urheilijoita kisoihin tulee 52, kymmenestä eri maasta ja tietenkin tähän päälle vielä hyvä määrä koehyppääjiä, Linjakumpu kertoo.

Mäkihypyn Continental Cup on erittäin kovatasoinen.

- Kovatasoiset kilpailut varmasti saadaan järjestettyä. Kisaamaan tulee kovia nimiä, jotka ovat vilahdelleet A-maajoukkueissakin. Kisoihin osallistuu näitä kovia valtamaita kuten Saksa, Itävalta, Norja, Puola ja Slovenia, joten tuttuja nimiä on mukana, jotka ovat maailmancupissakin hypänneet, lopettaa Linjakumpu.

OHJELMA

Lauantai 15.12.2018
14:30 Virallinen harjoitus (kaksi kierrosta) HS142
17:00 Kilpailun ensimmäinen kierros, HS142
2. kierros, HS142

Sunnuntai 16.12.2018
09:00 Karsintakierros HS142
10:00 Kilpailun ensimmäinen kierros HS142
2. kierros, HS142

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle