Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentisnaiset ilman paineita Tshekin kimppuun

Lentisnaiset ilman paineita Tshekin kimppuun

 

Suomen naisten lentopallomaajoukkue varmisti jo elokuussa neljällä karsintapelivoitolla paikkansa ensi syksyn EM-kisoihin. Lauantain vieraspelissä Tshekissä sekä ensi keskiviikkona Hämeenlinnassa pelattavassa kotiottelussa Viroa vastaan on panoksena voittoputken jatkuminen sekä lohkon ykkössija.

- EM-paikka on jo joukkueen sisällä käsitelty, eikä se näy mitenkään harjoituksissa. Toivon kuitenkin, että se näkyisi rentoutena tulevissa peleissä, päävalmentaja Tapio Kangasniemi sanoo.

Perjantaina Tshekin Jindrichuv Hradeciin matkanneessa joukkueessa on elokuuhun verrattuna viisi uutta pelaajaa. Heistä passari Yhdysvaltojen yliopistosarjassa pelaava Carina Lehto sekä Nurmon Jymyn yleispelaaja Hilkka Hujanen pukevat lauantaina aikuisten Suomi-paidan ensimmäistä kertaa ylleen.

- Mukava huomata, että työnteko ei ole mitenkään muuttunut, vaikka mukana on uusia pelaajia. Kokeneemmat auttavat nuorempia kuten ennenkin. Tämä on lyhyt, mutta samalla tärkeä jakso valmistautuessa koti alkukesän Kultaista liigaa, Kangasniemi muistuttaa.

Kapteenin tehtävät uransa lopettaneelta Pauliina Vilposelta perinyt Laura Pihlajamäki kehuu Kangasniemen tavoin joukkuehenkeä ja työmoraalia.

- Uudet pelaajat ovat hyviä tyyppejä ja mukavia persoonia. Hienoa, että EM-paikka on jo taskussa, joten siltä ei tarvitse enää miettiä. Haluamme päättää tämän karsintarupeaman voitokkaasti, Pihlajamäki kertoo.

Ennen kahta viimeistä karsintakierrosta Suomi johtaa alkulohkoa ilman tappioita. Lohkon toisesta EM-kisapaikasta taistelevat vielä Viro, Tshekki ja Ruotsi.

Ruutu+ näyttää lauantain Tshekki - Suomi -ottelun suorana nettilähetyksenä alkaen kello 20.00. Suomi pääsee juhlimaan vielä kotiyleisön EM-kisapaikkaa tulevana keskiviikkona Hämeenlinnassa pelattavassa Viro-ottelussa. 

Suomen joukkue 5.1. vierasottelussa Tshekkiä vastaan

passarit
Kaisa Alanko, VB Nantes, Ranska
Carina Lehto, Montana State University, USA

keskipelaajat
Laura Pihlajamäki, VC Wiesbaden, Saksa
Michaela Madsen, RC Cannes, Ranska
Roosa Laakkonen, Évreux Volley Ball, Ranska
Daniela Öhman, Béziers Volley, Ranska

laitapelaajat
Suvi Kokkonen, Hämeenlinnan Lentopallokerho
Salla Karhu, Quimper Volley, Ranska
Nelli Rantanen, Oriveden Ponnistus
Jessica Kosonen, Volley Lugano, Sveitsi
Hilkka Hujanen, Nurmon Jymy
Ronja Heikkiniemi, Hämeenlinnan Lentopallokerho

liberot
Hillaelina Hämäläinen, LP Viesti
Tiiamari Sievänen, LP Kangasala

valmennus ja joukkueenjohto
päävalmentaja Tapio Kangasniemi
apuvalmentaja Lauri Hakala
fysiikkavalmentaja Anuliisa Lähitie

Lentopallon naisten EM-kisat järjestetään 23.8–8.9. Turkissa, Puolassa, Unkarissa ja Slovakiassa. Lohkoarvonnat suoritetaan 23. tammikuuta.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle