Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Erik Valnes hallitsi sprinttipäivää - suomalaiset jäivät puolivälieriin

Erik Valnes hallitsi sprinttipäivää - suomalaiset jäivät puolivälieriin

 

Erik Valnes hallitsi miesten U23 sprinttipäivää ylivoimaisesti ja jätti finaalissa pitkällä kirillään Venäjän Sergey Ardashevin toiseksi. Kolmanneksi hiihti Norjan Joachim Aurland. 

"Kuntoni on ollut hyvä jo muutaman viikon. Yritin vain pitää vauhdin kovana", päivän voittaja Valnes kommentoi.

Suomalaismiehet selvittivät kaikki tiensä karsinnasta erävaiheisiin, mutta matka tyssäsi lopulta kaikilla puolivälieriin. Suomalaisten sijoitukset lopulta olivat Lauri Lepistö (13.), Verneri Suhonen (17.), Juuso Haarala (22.) ja Turo Sipilä (25.). Haarala oli hyvässä vauhdissa omassa puolivälierässään, kunnes hänen edessään hiihtänyt USA:n Peter Holmes kaatui. Haarala kaatui samassa tilanteessa ja menetti samalla mahdollisuutensa jatkoon.

"Siinä ei ollut mitään tehtävissä, mä tulin ihan peesiin tuohon laskuun ja olin nii lähellä että en ehtiny mitään tehdä ku kaveri kompuroi siinä omiin välineisiin. Todella harmittava päätös tähän sprinttiin, tää oli yks mun kauden päätavotteista. Tuntu hyvältä tää erähiihto ja siltä et ois ollu vielä paukkuja kiristää tohon viimeselle 200 metrille. Nyt ei päässyt näyttään mihin se ois riitänyt", harmitteli Haarala puolivälierissä tapahtunutta kaatumistaan.

Naisten kisassa nähtiin todella jännittävä loppukiri kun Ruotsin Moa Lungren tuli loppusuoralla mahtavalla loppukirillä ohi Norjan Tiril Udnes Wengin. Kolmanneksi venytti Venäjän Aida Bayazitova. 

"Mitali on aina tavoite minulle. En tiedä vielä mihin kilpailuihin näissä kisoissa vielä osallistun", Lungren kertoi jatkosuunnitelmistaa.

Suomalaisista Vilma Nissinen (13.) ja Jasmi Joensuu (26.) jäivät puolivälierävaiheeseen. Erävaiheista karsiutuivat Eveliina Piippo (33.) sekä Emmi Lämsä (41.).

"Kyllä mä oon tyytyväinen, ei ollut oikein mitää ennakko-odotuksia, kun ei oikein tiennyt mikä se vauhti on. Lähelle se välieräpaikka jäi, mutta ollaan tähän tyytyväisiä", Nissinen kommentoi päivän hiihtoaan.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle