Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ahtosalo ja Larsen voittoihin Pyynikillä

Ahtosalo ja Larsen voittoihin Pyynikillä

 

Škoda Cycling Cupin toinen osakilpailu poljettiin Tampereen Pyynikillä sateisessa kylmässä, seitsemän asteen lämmössä.
Reitiltään verkatehtaalta näkötornille nouseva reitti on maamme kovin. Naiset kiersivät 3.5 kilometrin reitin seitsemän kertaa ja miehet kaksikymmentä.
Naisten kilpailussa nähtiin yllätys, kun vasta 15 vuotias Korson Kaiun Anniina Ahtosalo voitti. Ahtosalo itse oli kuitenkin lähtenyt kilpailuun voitto mielessään.
-Ajoin koko matkan säästellen. En lähtenyt yrittämään mitään irtiottoja vaan taktiikkana oli nyt ajaa vain sijoituksesta. Loppukiri lähtikin tosi hyvin ja voitto lopulta melko helposti.
Miesten lähtöön oli ilmoittautunut yli seitsemänkymmentä ajajaa.
Lähtöluettelossa ihmetystä herätti Trek Segafredon ammattilaisen, Lotta Lepistön nimi.
-Vähän täällä porukka on käynyt ihmettelemässä, miksi näin. Tarvin kovan harjoituksen tähän kohtaan ja miesten kanssa se onnistuu. Hieman mietin, kuinka kauan pysyn mukana.
Toiseksi, koen ammattilaisurheilijana reiluna  pysyä pois naisten lähdöstä tavoittelemasta palkintorahoja. Siellä on kehittyviä nuoria ja hyvää kilvanajoa. Kehittyvät näin paremmin.

Kisassa nähtiin useampi irtiottoyritys ja ryhmä harveni joka kierroksella.
Ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta loppukirissä, jossa Team Larunpyörä Cervelon Trond Larsen oli vahvin.
Voittajalle kylmä sää sopi hyvin.
-Minulle kylmä sää sopii hyvin ja tiesin olevani vahvoilla tänään.
Loppuratkaisu kuitenki hieman yllätti Larssenin.
Viimeisessä nousussa takaa iski joku hurjasti ja ihmettelin, kuka se oikein on.
Se oli Lotta Lepistö joka sieltä tuli. Hän veti kuitenkin sivuun ja odottelin, että Matti Manninen avaa. Niin ei kuitenkaan tapahtunut ja päätin sitten itse koittaa.
Lepistö sai haluamansa tehot irti ja oli tyytyväinen.
-Puolivälin paikkeilla olin melko ahtaalla, mutta meno parani loppua kohden. Iskin viimeiseen nousuun yritin tehdä eroa. Jyrkällä voimat sitten loppuivat ja pojat meni ohi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleLotta Lepistö

Tiedot