Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tomas Westerlund naisten maajoukkueen päävalmentajaksi

Tomas Westerlund naisten maajoukkueen päävalmentajaksi

Suomen käsipalloliitto on nimennyt Tomas Westerlundin Tommy Suoraniemen seuraajaksi naisten maajoukkueen päävalmentajana kaksivuotisella sopimuksella.

Miesten maajoukkuetta vuodet 2000-09 valmentanut Westerlund on BK-46:n kasvatti, mutta on pelannut ja etenkin valmentanut valtaosin Ruotsissa, jossa hän on suorittanut myös Master Coach -tutkinnon.

- Olen käynyt kaikki valmentajaopintoni Ruotsissa. Olen nyt nuorisovastaavana Kristianstadissa ja lisäksi 03-syntyneiden tyttöjen valmentaja, Westerlund taustoittaa.

- Suomalainen käsipallo on mennyt paljon eteenpäin siitä, kun viimeksi täällä olin. Meillä on nuori joukkue, joka haluaa eteenpäin. Tämä sopii tällä hetkellä minulle erittäin hyvin, kun en ole seurajoukkuevalmentajana. Seura suhteutui tähän ratkaisuun myös hyvin myönteisesti.

Myös käsipalloliitossa Westerlundin astuminen naisten maajoukkueen peräsimeen otetaan vastaan tyytyväisyydellä.

- Meidän piti löytää paras mahdollinen ratkaisu, jolla viemme nuorta naisten maajoukkuetta eteenpäin. Tähän Tomas oli paras valinta, käsipalloliiton koulutuspäällikkö ja naisten maajoukkueen apuvalmentajana toimiva Ken Sirenius sanoo.

Naisten maajoukkueen tulokset eivät ole kenties olleet viime aikoina toivotun mukaisia, mutta Westerlund uskoo, että joukkueella on edellytyksiä nostaa tasoaan ja sitä kautta saavuttaa myös tuloksia.

- Jos joukkue uskoo johonkin, niin silloin tulee myös tuloksia. Meillä on joukkueessa pelaajia, jotka haluavat kehittyä ja meillä on mahdollisuuksia myös saavuttaa jotain, Westerlund muistuttaa.

- Tavoite on tietysti se, että 2024 olisimme mukana EM-kisoissa. Tällä hetkellä olemme siitä aika kaukana, mutta matkaa on monta vuotta. Meillä on nyt 19-vuotiaita pelaajia, jotka ovat silloin 25-vuotiaita ja alla on kymmeniä maaotteluita.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle