Arto Vainionpää maantieajon Suomen Mestari

Maantiepyöräilyn SM-viikonloppu ajettiin päätökseen miesten elite- ja U23 -luokkien 192km maantiekisalla Kurikan Jurvassa. Jos eilisessä naisten maantiekisassa juhli kokemus, nähtiin tänään korkeimmalla korokkeella vielä enemmän kokemusta. Suomen mestariksi ajoi kotiteillään ajanut 56-vuotias Arto Vainionpää (Jurvan Voima), jonka lapset Laura ja Oskari, on totuttu näkemään SM-kisojen mitalitaistelussa viime vuosina.

Vainionpää kukisti loppukirissä viime vuoden mestarin, IBD Cyclingin Anders Bäckmanin, kaksikon oltua pienellä karkumatkalla pääjoukolta. Pääjoukon kirin voitti Porvoon Akilleksen Joni Kanerva ja pokkasi näin SM-pronssia. Tuoreen Suomen Mestarin poika, Oskari Vainionpää (TWD-Länken) hävisi pronssitaistelun niukasti ja olikin vain senteistä kiinni ettei SM-maantien palkintokorokkeella nähty isää ja poikaa yhdessä.

Samassa lähdössä ratkottiin myös U23-luokan SM-mitalit. Voittoon ajoi Antti-Jussi Juntunen (Turun Urheiluliitto), joka oli koko lähdön viides. Hopealle ajoi TWD-Länkenin Otto Mielikäinen ja pronssille Gamlakarleby IF:n Jaakko Sillankorva.

Mestari oli voitostaan silminnähden hieman häkeltynyt ja onnellinen, eikä osannut kommentoida kisaa tai omaa ajoaan sen enempää.

Seuraavista pyöräilyn SM-mitaleista kilpaillaan jo perjantaina 5.7. kun SM-viikon yhteydessä Vantaalla ajetaan kortteliajon SM-kisa. Vauhtia ja teknisiä haasteita tarjoavaa kortteliajoa voi seurata myös YLE:n kanavilta.