Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaisparit jäivät karsintoihin Wienissä

Suomalaisparit jäivät karsintoihin Wienissä

Sekä Taru Lahti-Liukkosen ja Anniina Parkkisen, että Riikka Lehtosen ja Niina Ahtiaisen urakka Wienissä järjestettävässä FIVB:n viiden tähden turnauksessa jäi kahteen otteluun.

Karsintojen avauspelissä Lahti-Liukkonen ja Parkkinen nousivat hieman tahmean alun jälkeen 2-1 (16-21, 21-19, 15-10) -voittoon tshekkiläisparista Martina Bonnerová / Martina Maixnerova.

- Tshekki ei antanut aamun voittoa helpolla. Ensimmäisen erän tappiosta parannettiin omaa peliä ja vietiin lopulta voitto, Parkkinen kertasi.

Myös Lehtonen ja Ahtiainen painelivat karsintojen toiselle kierrokselle 2-0 (21-15, 28-26) -voitolla thaimaalaiskaksikosta Varapatsorn Radarong / Khanittha Hongpak. Suomalaiset selvittivät kakkoserässä neljä vastustajan eräpalloa ja löivät itse ottelun poikki viidennellä yrittämällä.

- Thaimaata vastaan peli oli ehjä. Pystyttiin kääntämään toisen erän tiukka loppu itselle rauhallisella pelillä, valmentaja Toni Vahela totesi.

Tiistain iltapelissä pääsystä pääsarjaan Lahti-Liukkonen ja Parkkinen pysyivät erän verran saksalaisparin Victoria Bieneck / Isabel Schneider vauhdissa, mutta 0-2 (18-21, 13-21) -tappio päätti turnauksen karsintojen toiselle kierrokselle.

- Toisessa pelissä aloitettiin vahvasti, mutta ei pystytty pitämään hyvää virettä loppuun asti, tiistaina 23 vuotta täyttänyt Parkkinen harmitteli.

Samoin kävi myös Lehtoselle ja Ahtiaiselle omassa ratkaisupelissään, kun yhdysvaltalaiset Kelley Larsen / Emily Stockman olivat parempi erin 2-0 (21-13, 21-19). Jenkkiparista Stockman muistetaan Pihtiputaan Pislaplokin yleispelaajana kaudelta 2011-12.

- Jenkkejä vastaan lähtö oli vaikea - hyvä kasaaminen kuitenkin toiseen erään. Viimeinen terävyys omasta hyökkäyspelistä jäi puuttumaan. Turnaus antoi kuitenkin paljon arvokasta dataa jatkoa ajatellen, Vahela kertoi.

Seuraavan kerran suomalaisnaiset ovat tositoimissa ensi viikolla Moskovassa pelattavissa EM-kisoissa.

Prihti ja Vuorinen saivat paikan Slovenian karsintoihin

Vilhelmiina ja Prihti ja Aliisa Vuorinen osallistuvat torstaina Slovenian Ljubljanassa alkavaan FIVB:n yhden tähden turnaukseen. Suomalaisnuoret saivat paikan karsintoihin useamman poisjännin vuoksi.

Kuopiossa kovatasoinen kutsuturnaus

Myös kotimaassa biitsikesä käy kuumimmillaan, kun perinteinen Sunsets Kuopio kerää Kallaveden rantaan kotimaista kärkikaartia ja tukun kovia ulkomaisia haastajia. Ennen Jyväskylän kauden päätöstä on ohjelmassa vielä Rautatientorilla ja Hietsussa 9.-11. elokuuta pelattava SM-kiertueen viimeinen osakilpailu, Helsinki Open.


UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle