Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Beach volleyn EM-kisat käyntiin tiistaina Moskovassa

Beach volleyn EM-kisat käyntiin tiistaina Moskovassa

Suomalaisparit lähtevät kahden viime kesän tapaan hakemaan hyviä sijoituksia alkaneella viikolla Moskovassa pelattavista beach volleyn EM-kisoista.

Kaksi vuotta sitten Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen nappasivat Latvian EM-kisoista komeasti viidennen sijan. Viime kesänä puolestaan Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen sijoittuivat Hollannissa mukavasti yhdeksänneksi.

Päävalmentaja Kai Liukkonen povaa EM-kisoista tasaista ja tasokasta turnausta. Onnistuneen viime kauden sekä alkuvuoden johdosta Lahti-Liukkonen ja Parkkinen lähtevät kisoihin peräti kakkossijoitettuina.

- Sunnuntaina saavuttiin Moskovaan, jossa pelaamme tällä viikolla EM-kisoissa ja seuraavalla viikolla FIVB:n neljän tähden turnauksessa. Tarun ja Ansun tavoitteena EM-kisoissa on kyetä pelaamaan rohkeasti ja rennosti hyvällä peli-ilmeellä vielä perjantaina alkavissa kaaviopeleissä, Liukkonen kertoo.

Lehtonen ja Ahtiainen (EM-ranking 21:s) puolestaan hakevat jatkoa heinäkuun nousujohteiselle pelilleen.

- Riikalla ja Niinalla on edessään kolme hyvää lohkopeliä. Viime turnauksissa on ollut mahtava huomata, miten oma peli kehittyy. Odotetaan innolla, mitä mahdollisuuksia tämä turnaus tuo mukanaan, kaksikon valmentaja Toni Vahela sanoo.

Moskovan EM-kisoissa 32 paria on jaettu kahdeksaan alkulohkoon, joista kolme parasta paria etenee 24 parhaan joukkoon, lohkovoittajat suoraan kaavion toiselle kierrokselle. Naisten välierät ja mitaliottelut ovat ohjelmassa lauantaina. Miesten puolella Jyrki Nurmisen ja Santeri Sirenin pisteet riittivät kolmanteen varasijaan.

Tokion olympiarankingin pisteiden valossa EM-kisat vastaavat FIVB:n kolmen tähden turnausta. Kautta aikojen Suomen paras aikuisten EM-saavutus on Emilia ja Erika Nyströmin pronssimitali vuodelta 2010.

Alkulohkojen suomalaisottelut
Tiistai 6.8.

klo 10.00 Lahti/Parkkinen FIN [2] - Frolova/Ganenko RUS [31]
klo 10.00 Lehtonen/Ahtiainen FIN [21] - Soria/Carro ESP [28]

Keskiviikko 7.8.
klo 10.00 Ittlinger/Laboureur GER [12] - Lehtonen/Ahtiainen FIN [21]
klo 14.00 Lahti/Parkkinen FIN [2] - Ludwig/Kozuch GER [18]

Torstai 8.8.
klo 9.30 Behrens/Tillmann GER [5] - Lehtonen/Ahtiainen FIN [21]
klo 13.30 Lahti/Parkkinen FIN [2] - Heidrich/Vergé-Dépré, A. SUI [15]

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle