Tommi Martikaiselle MM kultaa aika-ajossa

Lotta Lepistön ja usean muun maamme kärkiurheilijoiden valmentajana tunnettu Tommi Martikaisen oma kunto on valmennettaviensa tasolla. Hän polki voittoon Puolassa Masterien MM kilpailujen aika-ajossa. Sarjana hänellä oli miehet 35-39 vuotiaat. Kuumissa olosuhteissa, teknisellä ja huonopintaisella radalla ajetussa kilpailussa nopeudet jäivät alhaisiksi kautta linjan. Martikainen polki 18 kilometrin matkan aikaan 24.05.49, voittaen mestaruuden kymmenen sekunnin marginaalilla. Häntä nopeammpin ajoi vielä valmennettava Johan Norlund, joka oli 12 sekuntia paremmalla ajalla maalissa. Hän sijoittui viidenneksi 40-44 sarjassa. Myös muita hyviä sijoituksia saatiin, kun Bertel Niemi oli niinikään viides 60-64 sarjassa. Matti Tanttu kuudes 70-74 sarjassa Naisissa 60-64 Tarja Rissanen oli samalla myös kuudes ja Kari Pajanne yhdeksäs 55-59 sarjassa.

Tuore mestari oli erittäin tyytyväinen ajoonsa vaikka etukäteen oli miettinyt, ettei tekninen, kurveja sisältänyt reitti ole paras mahdollinen hänelle.

-Pidin reitistä, vaikka tiesin olevani sillä suhteessa hitaampi. Kulku oli kohtuullinen ja riitti onneksi selvällä marginaalilla oman ikäluokan mestaruuteen.

Tämä oli kauden päätavoite ja nimenomaan mestaruus, joten totta kai olen nyt todella tyytyväinen.