Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

EM-kisojen avausottelu on Suomelle erittäin tärkeä

EM-kisojen avausottelu on Suomelle erittäin tärkeä

Suomen miehet aloittavat lentopallon EM-kisat Ljubljanassa torstaina ottelulla Pohjois-Makedoniaa vastaan ja se on joukkueelle erittäin tärkeä peli.

Suomen päävalmentaja Joel Banks sanoo sen olevan todella tärkeä, mutta myös vaikea peli.

- Voitto Pohjois-Makedoniasta EM-kisojen alkulohkon avauspelissä toisi meille lisää itseluottamusta turnaukseen ja siitä olisi todella hyötyä. Toivottavasti avausvoitto tulee ja sen jälkeen kaikki on mahdollista, Banks sanoo.

- Ottelu tulee olemaan vaikea monestakin syystä. Ensinnäkin, jos katsoo kummankin joukkueen tasoa tänä kesänä, voi sanoa, että joukkueet ovat aika lailla samanlaisia pelaamisen tasoltaan. Toiseksi, se on turnauksen avauspeli ja kaikki haluavat voittaa avauspelinsä. Jos häviämme, niin välipäivän jälkeen meillä on kolme peliä peräkkäin ja se on aika rankkaa pelaajille. Torstaina on siksi erittäin tärkeä ottelu meille.

- Pohjois-Makedonia osaa pelata lentopalloa ja avaintekijä on heidän aggressiivisuutensa. Odotamme aggressiivista vastustajaa, joka yrittää horjuttaa meitä henkisesti, Banks kertoo.

- Tämä kesä on ollut monella tavalla vaikea, monista eri syistä, mutta olen luottavainen. Olemme tehneet töitä lujaa, vaikkei se ole aina näkynyt peleissä, niin kuin on toivottu. Pelaaminen on kohti EM-kisoja parantunut, mutta tuloksia tarvitaan, se on selvä.

- Tunnelma joukkueessa on hyvä ja positiivinen. Meillä oli kotipeleissä Viroa vastaan ja vieraissa Italiaa vastaan todella hyvä joukkuehenki.

Suomalaisfanit seitsemäs pelaaja

Banks ihastelee suomalaisfanien innokkuutta ja tukea joukkueelle.

- On aivan upeaa, että 2000 suomalaista fania on tulossa tänne kannustamaan Suomea. Me tarvitsemme itseluottamusta ja kun tiedetään, että 2000 ihmistä matkustaa tänne meidän tueksi, niin se todella auttaa meitä.

- Paljon on puhuttu seitsemännestä pelaajasta kentällä ja se on aivan totta. Kun fanit kannustavat ja ovat joukkueen mukana, niin se todella pistää pelaajat antamaan kaikkensa ja sitä me tarvitsemme, Banks sanoo.

Neljä parasta jatkoon

Lentopallon EM-kisoissa pelataan neljässä kuuden joukkueen lohkossa, joista kustakin neljä parasta pääsee jatkoon neljännesvälieriin. Suomen pitäisi siis periaatteessa lyödä kaksi joukkuetta näistä viidestä: Pohjois-Makedonia, Turkki, Slovenia, Valko-Venäjä ja Venäjä.

Suomen alkulohkon joukkueet pelaavat neljännesvälierissä ristikkäisottelut Ranskassa pelattavan A-lohkon neljän parhaan kanssa. Maat ovat Ranska, Italia, Bulgaria, Portugali, Kreikka ja Romania. Muutama aika kova pelimaa siis.

Periaatteessa ristikkäispelien pitäisi mennä näin: Rankassa A1-C4 ja A2-C3 sekä Sloveniassa C1-A4 ja C2-A3, mutta isäntämaat voivat sotkea kaaviota. Jos Slovenia nimittäin on alkulohkossaan sijoilla 3-4, niin se jatkaa kuitenkin pelejään Ljubljanassa. Samoin jos Ranska on omassa lohkossaan sijoilla 3-4, niin sekin jatkaa pelejä kotimaassa, Nantesissa. Näissä tapauksissa joko lohkon ykkönen tai kakkonen joutuu vaihtamaan pelipaikkaa. Kisojen säännöissä on näihin tilanteisiin omat kaavionsa.

Yle näyttää Suomen pelit

Yle näyttää suorana TV2:ssa ja Yle Areenassa kaikki Suomen ottelut sekä välierä- ja mitalipelit. Ottelut selostaa Mikko Hannula, asiantuntijoina ovat Timo Hoivala ja Konstantin Shumov, toimittajina Manu Myllyaho ja Petri Sjöblom.

Miesten EM-kisojen Lohko C
Ljubljana, Slovenia

Alkamisajat Suomen aikaa

To 12.9.
15.30 Turkki - Venäjä
18.30 Suomi - Pohjois-Makedonia
21.30 Slovenia - Valko-Venäjä

Pe 13.9.
18.30 Pohjois-Makedonia - Turkki
21.30 Valko-Venäjä - Venäjä

La 14.9.
18.30 Pohjois-Makedonia - Venäjä
21.30 Slovenia - Suomi

Su 15.9.
18.30 Valko-Venäjä - Suomi
21.30 Turkki - Slovenia

Ma 16.9.
18.30 Venäjä - Suomi
21.30 Valko-Venäjä - Pohjois-Makedonia

Ti 17.9.
18.30 Slovenia - Pohjois-Makedonia
21.30 Turkki - Valko-Venäjä

Ke 18.9.
18.30 Slovenia - Venäjä
21.30 Suomi - Turkki

EM-kisojen ohjelma
12.-19.9. Alkulohkot
21.-22.9. Neljännesvälierät (ristikkäisottelut A-C, B-D)
23.-24.9. Puolivälierät
26.-27.9. Välierät
28.9. Pronssiottelu
29.9. Loppuottelu
Alkulohkosta neljä parasta menee jatkoon 16 joukkoon eli neljännesvälieriin.
EM-kisat pelataan 12.-29.9.2019 Ranskassa, Belgiassa, Sloveniassa ja Hollannissa.
Alkulohkot sekä neljännes- ja puolivälierät pelataan kaikissa neljässä maassa.
Mitalipelit ja toinen välieräotteluista pelataan Pariisissa. Toinen välierä pelataan Ljubljanassa.

EM-kisat pelataan 12.-29.9.2019 Ranskassa, Belgiassa, Sloveniassa ja Hollannissa.
Lohko A, Montpellier
Ranska, Italia, Bulgaria, Portugali, Kreikka, Romania.
Lohko B, Bryssel ja Antwerpen
Belgia, Serbia, Saksa, Slovakia, Espanja, Itävalta.
Lohko C, Ljubljana
Slovenia, Venäjä, Suomi, Turkki, Pohjois-Makedonia, Valko-Venäjä.
Lohko D, Rotterdam ja Amsterdam
Hollanti, Puola, Tshekki, Viro, Ukraina, Montenegro.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle