Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Beach volleyn olympiapaikkoja jaossa Kiinassa

Beach volleyn olympiapaikkoja jaossa Kiinassa

Beach volleyssa Tokion olympiakisoihin ovat paikkansa varmistaneet vasta järjestäjämaa Japani sekä viime MM-ykköset eli naisissa Kanada ja miehissä Venäjä. Kisoihin kelpuutetaan kaikkiaan 24 nais- ja 24 naisparia.

Molempien sarjojen seuraavat kaksi paikkaa selvitetään keskiviikkona Kiinassa alkavassa 16 maan olympiakarsintaturnauksessa. Suomalaisista rankingin perusteella Haiyangiin selviytyivät Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen.

- Muutaman päivän ajan on totuteltu Kiinan aikaan ja kulttuuriin. Tiistaina tehdään vielä yksi valmistava treeni Itävallan kanssa ja keskiviikkona päästään tositoimiin, Parkkinen kertoo.

Turnauksessa 16 maata on jaettu neljään lohkoon, joista jokaisesta kolme parasta etenee jatkoon. Kolmen joukkueen jatkolohkoista kaksi parasta selviytyy kolmannelle kierrokselle. Viimeisessä vaiheessa kahdesta neljän joukkueen lohkosta kaksi parasta pääsee pelaamaan jaossa olevista olympiapaikoista.

Suomi on sijoitettu turnauksessa 13:nneksi. Alkulohkossa kohdataan Australia (4), Hollanti (5) ja Puola (12).

- Kaikki laitetaan peliin, sillä turnaus on kova - vain kaksi olympiapaikkaa on jaossa.

Loput 20 olympiapaikkaa jaetaan seuraavasti: 15 paikkaa FIVB:n olympiarankingin 15.6.2020 mukaan sekä viisi paikkaa maanosien karsintaturnausten eli Continental Cupin voittajille.

FIVB:n olympiarankingissa Lahti-Liukkosen ja Parkkisen sijoitus on tällä hetkellä 24:s, Riikka Lehtosen ja Niina Ahtiaisen 34:s. Sekä Suomen naiset että miehet pelaavat Continental Cupin toisella kierroksella ensi vuoden toukokuussa. Euroopan maanosapaikat ratkaistaan kesäkuun lopussa 2020 Hollannissa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle