Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Viisi uutta Peliittaa hakee paikkaa joukkueesta try outin kautta

Viisi uutta Peliittaa hakee paikkaa joukkueesta try outin kautta

Peliitat julkaisi tänään sopimukset viiden nuoren pelaajan kanssa, jotka hakevat paikkaa joukkueesta kuukauden mittaisen koeajan turvin. Puolustajat Konsta Tuisku, Eero Nurmi ja Vertti Vuoksiala sekä hyökkääjät Mikael Pakkanen ja Santeri Venäläinen liittyvät Peliittojen vahvuuteen.

20-vuotias Konsta Tuisku saapuu Heinolaan Lappeenrannan SaiPan A-nuorista, jota hän edusti edelliset kaksi kautta. Ennen SaiPa-vuosia hän pelasi Nuorten Liigaa kauden ajan Jyväskylän JYP:ssä. Viime kaudella varusmiespalvelustaan suorittanut Tuisku summasi 40 sarjaottelussa tehot 1+8=9.

- Konsta on hyvin luisteleva ja kamppaileva rightin puolustaja. Olen varma, että saamme innokkaan ja motivoituneen urheilijan Heinolaan kamppailemaan paikasta joukkueessa, Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä kuvailee.

20-vuotiaan vantaalaislähtöisen Eero Nurmen tie Peliittoihin on kulkenut Rauman Lukon ja Tampereen Ilveksen nuorten joukkueiden kautta. Kaksi edellistä kautta Ilveksen riveissä tuottivat 85 Nuorten Liiga-ottelussa tehot 2+15=17.

- Eero on erittäin päämäärätietoinen ja omaa hyvän itsetuntemuksen, mikä näkyy urheilullisuutena ja tavoitteellisuutena arjessa. Pelaajatyypiltään hän on tunnollisesti molempiin suuntiin pelaava puolustaja, jollaisia joka joukkue tarvitsee, Petäjä kommentoi.

Mikael Pakkanen on 20-vuotias Jokereiden kasvatti. Hän saapuu Heinolaan Vaasan Sportista, jonka A-nuoria hän edusti yhden kauden ajan.  Kolmella Nuorten Liiga-kaudella Pakkanen nakutti Jokereiden ja Sportin riveissä 125 ottelussa tehot 32+17=49. Parhaiten maalijyvä löytyi viime kaudella verkon soidessa 16 kertaa.

- Mikael on luisteluvoimainen laituri, joka on osoittanut Nuorten Liigassa pystyvänsä myös maalintekoon. Onnistuneen viime kauden jälkeen hän tulee varmasti hyvällä itseluottamuksella esittämään vahvuuksiaan ja taistelemaan siten paikasta joukkueessa, toteaa Petäjä.

22-vuotias Vertti Vuoksiala on pelannut viimeiset kolme kautta Suomi-Sarjaa Huntersin ja Kotkan Titaanien riveissä. Peliitta-puolustukseen hän ponnistaa viime kesän harjoitusnäyttöjen siivittämänä.

- Vertti harjoitteli mukanamme jonkin aikaa viime vuoden alkukesällä. Vaikka tuolloin paikkaa joukkueeseen ei vielä irronnut, niin hänen innokkuutensa, työmääränsä ja urheilullisuutensa tekivät vaikutuksen. Vertti on poikkeuksellisen vahva suorassa luistelussa, Petäjä kertoo.

21-vuotias kuopiolaislähtöinen Santeri Venäläinen liittyy Peliittoihin Jyväskylän JYP:n A-nuorista. KalPan kasvatilta löytyy JYP:n lisäksi Nuorten Liiga-pelejä myös Mikkelin Jukureista. Kolmen kauden aikana hän summasi 127 Nuorten Liiga-ottelussa tehot 27+24=51.

- Santeri on luotettava kahden suunnan sentteri, joka panee joukkueen edun aina ensimmäiseksi. Hän on myös erittäin vahva aloittaja, Petäjä luonnehtii.

Tänään julkaistujen viiden try out-sopimuksen myötä Peliitoilla on julkistettuna 10 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Kevään hiljaiselosta huolimatta joukkueen rakennus etenee hyvässä vauhdissa. Julkaisemattomia sopimuksia löytyy lipaston laatikosta viisi kappaletta.

- Jo solmittujen sopimusten lisäksi haemme joukkueeseen vielä reilun kentällisen verran pelaajia. Useimmille näistäkin paikoista ovat jo neuvottelut käynnissä, avaa aiemmin viikolla urheilujohtajan tehtävät virallisesti vastuulleen ottanut päävalmentaja Petäjä.

- Joukkueeseen tulee aiempaa enemmän pelaajia, joiden sopimus sisältää kuukauden koeajan. Tällä pystymme tarjoamaan useammalle nuorelle pelurille näytön paikan Mestis-joukkueessa.

Lähde: peliitat.fi


Takaisin edelliselle sivulle