Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jahaad Proctor Vilppaan neljäs vahvistus

Jahaad Proctor Vilppaan neljäs vahvistus

Salon Vilppaan kokoonpano lokakuussa käynnistyvään Korisliigaan alkaa olla lähes valmis. Teemu Rannikon lopullista päätöstä odotellaan vielä elokuun alkuun, mutta lisävoimaa takakentälle saatiin jo keskiviikkona, kun Vilpas solmi ensi kauden kattavan sopimuksen 190-senttisen takamiehen Jahaad Proctorin kanssa. 22-vuotias Proctor pystyy pelaamaan molempia takamiehen tontteja.

39-vuotiaan Rannikon kanssa neuvotteluyhteys on ollut päällä koko kesän ajan ja tammikuussa sattuneesta sääriluun murtumasta toipuva liigalegenda on jo päässyt kokeilemaan jalan kestävyyttä. Lopullista vastausta peliuran jatkumisesta Rannikko on lupaillut elokuun alkuun.

Vilppaan ulkomaalaispaketti on joka tapauksessa kasassa, kun seura solmi sopimuksen keväällä Purduen yliopistosta valmistuneen Jahaad Proctorin kanssa. Hänen lisäkseen Vilppaalla on sopimukset isossa päässä Jeremiah Woodin ja LaDarien Griffinin sekä laituri Myles Stephensin kanssa. 190-senttinen Proctor on mielenkiintoinen tuttavuus, sillä korintekovoimaa Pennsylvanian Harrisburgissa syntyneeltä takamieheltä löytyy.

Proctorin yliopistoura käynnistyi kaudella 2015-2016 Ionan yliopistossa, mutta varsinainen ilotulitus alkoi miehen siirryttyä High Pointin yliopiston riveihin Pohjois-Carolinaan. Avauskaudella Proctor rokotti vastustajia 16.4 pisteen keskiarvolla ja takamiehen kolmostarkkuus nousi yli 38 prosentin. 

Meno vaan parani juniorikaudella High Pointissa, jolloin hän kuului siihen harvalukuiseen NCAA-pelaajien joukkoon, jotka heittivät kauden läpi 19 pisteen keskiarvolla. 31 ottelussa lähes 35 minuutin peliajalla syntyi 19.5 pistettä, 3.8 levypalloa, 3.3 syöttöä ja 1.3 riistoa peliä kohden. Hän heitti 17 ottelussa yli 20 pistettä ja yhden ottelun ennätyspisteikseen 35.  

Seniorikaudelle Proctoria houkuteltiin suurempiin ympyröihin ja hän muutti kovatasoiseen Big 10 -konferenssiin ja Purduen yliopistoon Indianaan. Siellä hän tilastoi 25.6 minuutissa tehot 9.0 pistettä ja 2.3 levypalloa. Heti avauspelissään hän pelasi itsensä Purdue Boilermakers -fanien sydämiin pussittamalla 15 000 katsojan edessä 26 pistettä.

- Tulevan kauden neljäs jenkki on sitten löytynyt ja paljon ehdokkaita tuli katseltua yhdessä GM:n ja apuvalmentajan kanssa. Jahaad valikoitui meille monenkin asian takia, mutta puolustuspään tekeminen ja tilastot olivat varmasti isoin tekijä valinnalle. Hän tuo ison lisäyksen useammalle pelipaikalle puolustuspäähän ja ennen kaikkea fyysisyyttä ja urheilullisuutta. High Point -vuosinaan Jahaad osoitti olevansa erittäin laadukas ja fiksu korintekijä ja viimeinen vuosi kovassa Purduen yliopistossa toi sitten erilaisen kokemuksen uralle.  Uskon hänen olevan valmis ensimmäiseen ammattilaiskauteen Vilppaan riveissä, arvioi päävalmentaja Sami Toiviainen jenkkipalapelin viimeistä palaa.

Lähde: vilpasvikings.fi


Takaisin edelliselle sivulle