Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallomiehet eivät kestäneet Viron kyydissä

Lentopallomiehet eivät kestäneet Viron kyydissä

Kolmen viikon leirirupeaman päätteeksi Salossa perjantaina pelatussa vuoden 2020 ainoassa miesten lentopallomaaottelussa vierailija Viro oli selvästi isäntiä parempi. Viro löi kirjoihin loppulukemat 0-3 (20-25, 15-25, 19-25).

Varsinaisen maaottelun perään pelatun lisäerän Viro vei 22-25.

Maajoukkue on leireillyt ensin kymmenen päivää Kuortaneella nyt kymmenen Salossa. Keskiviikkona ja torstaina maajoukkue pelasi yhdessä virolaisten kanssa treenipelejä.

Suomen riveissä nähtiin perjantain maaottelussa viisi ensikertalaista maajoukkuepaidassa: Voitto Köykkä, Nuutti Niinivaara, Markus Väisänen, Juho Kaunisto sekä Veeti Nikkinen.

Päävalmentaja Joel Banks marssitti Mikko Eskon, Samuli Kaislasalon, Niko Suihkosen, Niklas Seppäsen, Tommi Siirilän, Severi Savonsalmen ja Lauri Kermisen (libero).

Ottelun alku oli Suomelta hapuilevaa etenkin vastaanoton suhteen ja Henri Treial siirsikin vieraat heti 1-6 -numeroihin. Tällä erolla mentiin erä loppuun asti, kun Viron vastaanotto oli selkeästi suomalaisten vastaavaa parempaa. Hyökkäystehoissa ei suurempaa eroa olliut, mutta erä vieraille 20-25. Suomen paras erässä oli penkiltä tullut Antti Ronkainen.

Veeti Nikkinen teki maajoukkuedebyyttinsä kentällä toisessa erässä. Näin hänestä tuli yksi lisälenkki harvalukuiseen miehistöön, joka on esiintynyt kentällä maajoukkueessa ennen pääsarjaa. Nikkinen avasi samalla myös pistetilastonsa.

Toisessa erässä Viron hyökkäys parani ensimmäistäkin (62%), kun taas Suomen takkusi pahasti (25%). Suomi pystyi tekemään hyökkäämällä yhden pisteen enemmän kuin mitä sille tuli virheitä. Viron hakkuri Oliver Venno oli kentän hahmo 10/+8 tehoilla. Erä Virolle 15-25.

Kolmannen erän alkuun Suomi sai pelistä jo paremmin otetta ja sitä edettiin tasaisesti 10-10 -lukemiin. Viron vahva hyökkäyspeli kuitenkin käänsi erän jälleen selkeästi vieraille 20-25.

Suomen paras pistemies oli pelin alkupuolikkaan pelannut hakkuri Samuli Kaislasalo (7/+2). Veeti Nikkinen hoiteli samaa pestiä loppupuolikkaan tehden 6/+3. 

Pelin hahmo oli 21/+17 tehnyt Viron hakkuri Oliver Venno. Hänen ja Akaa Volleyn paitaan ensi kaudeksi tulevan passari Markkus Keelin yhteispeli toimi mainiosti.

Neljänteen lisäerään Banks vaihtoi passariksi Fedor Ivanovin ja Markus Väisänen sekä libero Voitto Köykkä pääsivät tekemään ensiesiintymisensä maajoukkuepaidassa kentällä. Myös Nuutti Niinivaara pääsi haistelemaan tunnelmaa erän aikana kentälle. 

Joel Banks, päävalmentaja:

- Hävisimme kaikki neljä erää, se on tietysti huono tulos. Mutta olihan tässä myös hyviäkin asioita. Vastaanoton kanssa oli vaikeaa ja siitä tuli peliimme kokonaisuudessa liikaa stressiä.

- Monta mielenkiintoista nuorta pelaajaa, erityisesti Veeti Nikkinen. Hän tuli hyvin peliin, kun Samuli Kaislasalo sai pienen iskun jalkaansa. 

- Kun ollaan ihan rehellisiä, niin odotin voittoa tältä illalta. Tuntui vain, että miehet ottivat liikaa painetta ja eivät saaneet peliä kulkemaan. Teimme leirirupeamalla kovasti töitä, mutta pelissä ei ollut tarpeeksi hyviä hetkiä.

- Haluan kiittää seuroja ja seurajohtajia hyvästä yhteistyöstä tämän kesän ajalta. Toki olisin halunnut, että aikaa on 20 viikkoa eikä 20 päivää. 

- Seuraavan kerran pääsemme tekemään yhdessä töitä ilmeisesti huhtikuun puolivälissä. Siitä sitten kovalla työllä kohti EM-kisoja.

Ottelu oli järjestyksessään 60:s maiden välillä ja 37:s sitten Viron itsenäistymisen 1991.  Voitot "uutena aikana" ovat Suomelle nyt 26-11 Viron voitettua kuusi viimeistä kohtaamista.

Seuraavan kerran maajoukkue pääsee kokoontumaan vasta ensi keväänä, kun alkaa valmistautuminen kohti EM-kisoja todennäköisesti treenamisen lisäksi mm. Euroopan liigan merkeissä. Lentopallon EM-kisoissa 2021 Suomihan pelaa oman alkulohkonsa kotikentällä Tampereella.

Suomen kokoonpano
Mikko Esko P 2/+2
Fedor Ivanov P 
Samuli Kaislasalo H 7/+2
Veeti Nikkinen H 6/+3
Niko Suihkonen YP 3/-2
Niklas Seppänen YP 6/+2
Antti Ronkainen YP 6/+3
Elviss Krastins YP 2/+1
Juho Kaunisto YP 
Tommi Siirilä KP 6/+4
Severi Savonsalmi KP 3/-2 
Nuutti Niinivaara KP 
Markus Väisänen KP 
Lauri Kerminen L 
Voitto Köykkä L 

Päävalmentaja: Joel Banks
Apuvalmentaja: Sami Kurttila

Joukkuetilastot
VO% 44 - 53, H% 41-58, Torj 5-4, Äss 3-11, syöttövirh 8-9

Joukkuetilastot erittäin
1. erä: VO% 29 - 63, H% 52-50, Torj 2-0, Äss 1-5, syöttövirh 2-0
2. erä: VO% 45 - 42, H% 25-62, Torj 3-2, Äss 1-4, syöttövirh 3-3
3. erä: VO% 61 - 50, H% 42-65, Torj 0-0, Äss 1-2, syöttövirh 2-1

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle