Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Teemu Rannikko jatkaa vielä vuoden peliuraansa

Teemu Rannikko jatkaa vielä vuoden peliuraansa

Teemu Rannikkoa ei pidetä ihmeellisenä tanssimiehenä, mutta koripalloilijana miehen arvostus on sitäkin korkeammalla. Tammikuisesta sääriluun murtumasta toipuva Rannikko on pohtinut kesän ajan huikean uransa jatkoa ja nyt on varmaa, että "Taikurin" viimeinen tanssi Korisliigan parketeilla on tosiasia. Syyskuussa 40 vuotta täyttävä Rannikko solmi Salon Vilppaan kanssa yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen - uran viimeisen.

Kesän kuumin puheenaihe Salon kaduilla sai siten lopullisen sinetin. "Taikurin" jalka on kuntoutunut vähintään aikataulussa ja pelinälkää riittää edelleen. Se on varmasti iloinen uutinen kaikille Korisliigaa seuraaville, sillä toista Rannikon kaltaista pelaajaa ei Suomen kentillä ole koskaan nähty ja tuskin tullaan näkemään. 

Jos 16-vuotias nuorukainen nousee SM-sarjajoukkue Piilosetin tukipilariksi ja hänet valitaan alle kaksikymppisenä kahdesti vuoden pelaajaksi, jotain spesiaalia pelaajassa täytyy olla. Viisi kertaa valinta vuoden koripalloilijaksi Suomessa ja kaksi SM-kultaa sekä kaksi SM-hopeaa puhuvat puolestaan, komeasta kansainvälisestä urasta puhumatta.

189-senttisen kaarinalaisen ura Euroopan kentillä hakee vertaistaan, sillä harva pelaaja saa merkitä ansioluetteloonsa nimet Reggio Emilia, Euro Roseto, Scavolini Pesaro ja Cimberio Varese Italiasta, KK Union Olimpija Sloveniasta, Himki BK Venäjältä sekä CB Granada Espanjasta. 

Mestaruusmitalit löytyvät Sloveniasta (2006, sarja + cup) sekä Venäjän cupista (2008) ja hopeiset lätkät Sloveniasta (2007) ja Venäjältä (2008 + 2009). Rannikko voitti Himkin paidassa myös ULEB Eurocupin hopeaa 2009. Tilastollisesti kokeneen takamiehen parhaat vuodet osuivat Slovenian kausille.

Paluu 13 vuoden ja lähes 400 kansainvälisen ottelun jälkeen Suomeen ja Joensuun Katajaan toi mukanaan kaivatut kultamitalit myös Suomesta. Paluu kotiseudulle Varsinais-Suomeen oli tosiasia kesällä 2017, jolloin Rannikko solmi sopimuksen Salon Vilppaan kanssa. Lokakuussa käynnistyvä "one more year" -projekti on Turun NMKY:n kasvatille neljäs Salossa ja niiden aikana pelejä on Vilppaan paidassa kertynyt tasan sata.

Rannikko on kuulunut luonnollisesti myös maajoukkueen kantaviin voimiin ja vuodesta 1997 alkanut ura jatkui 149 maaottelun verran aina 2017 EM-kisoihin saakka. Susijengissä piste-ennätykseksi jäi Venäjää vastaan tehdyt 33 pinnaa vuonna 2003.  

Vilppaan uusi päävalmentaja Sami Toiviainen on luonnollisesti tyytyväinen Suomi-legendan jatkopahvista.

- Vaikka olen valmentanut melkoisen määrän pelejä Korisliigassa, saan varmasti Teemulta paljon uusia asioita omaan valmennukseeni. Teemun uran jatkuminen on enemmän kuin mahtava asia niin Vilppaan kuin koko suomalaisen koriksen kannalta. Hänen tieto-taito, osaaminen ja johtajuus nostavat kaikkien jokapäiväisen tekemisen laatua. On ollut hienoa seurata, miten Teemu on kuntouttanut itseään vaikean loukkaantumisen jälkeen ja saamme nähdä hänet vielä yhden kauden ajan Vilppaan paidassa, ihastelee Korisliigan kokenein nykyvalmentaja Toiviainen 587 Korisliigan ottelua nähneenä.

Lähde: vilpasvikings.fi


Takaisin edelliselle sivulle