Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Peliittojen elokuun harjoitusryhmä valmis

Peliittojen elokuun harjoitusryhmä valmis

Peliittojen huomenna joukkueharjoittelun aloittava ryhmä täydentyy neljällä pelaajalla, kun puolustaja Niko Sihvonen ja hyökkääjät Aleksi Honkanen, Aku Hannula ja Oscar Lemström liittyvät hakemaan paikkaa joukkueesta kuukauden try out -sopimuksen turvin. Näiden sopimusten myötä Peliittojen elokuun joukkue on selvillä.

Puolustaja Niko Sihvonen, 21, saapuu Heinolaan Kajaanin Hokista. Vaasalaislähtöinen Sihvonen aloitti kauden Sportin A-nuorten kapteenina, mutta siirtyi vuodenvaihteessa Kajaaniin suorittamaan asepalvelustaan. Mestis-pelit Hokin riveissä jäivät valitettavasti ylävartalovamman takia vain kolmeen. Pronssimitalijuhliin päättynyt toissa kausi oli tehopisteiden valossa Sihvosen paras Nuorten Liigassa – 49 otteluun syntyi 10 maalia ja 8 maalisyöttöä.

- Niko on erittäin urheilullinen ja tavoitteellinen nuori pelaaja. Hän on tottunut kantamaan nuorissa vastuuta itsensä lisäksi myös joukkueen tekemisestä. Hän pelaa vastuullisesti molempiin suuntiin, luistelee hyvin ja on pystynyt Nuorten Liigassa tekemään myös melko hyvin tulosta hyökkäyssuuntaan, kuvailee Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä.

Hyökkääjä Aleksi Honkaselle, 22, päättynyt kausi oli ensimmäinen Mestiksessä. 25 ottelua IPK:n riveissä tuottivat tehot 5+2=7. Sekä sentterin että laiturin tontilla viihtyvä Honkanen on käynyt KooKoo:n junioriputken alusta loppuun. Nuorten Liigassa hän pelasi yhteensä 150 ottelua tehoin 31+41=72.

- Aleksi on erittäin monipuolinen hyökkääjä, jolla on jo kauden verran kokemusta Mestis-peleistä. Hän on harjoitellut kesän erinomaisesti ja tulee varmasti motivoituneena ottamaan itselleen paikkaa joukkueesta, Petäjä kertoo.

JYP:n nuorista Heinolaan siirtyvä Oscar Lemström, 21, on isokokoinen ja urheilullinen voimahyökkääjä. C-nuorista lähtien Jyväskylässä pelannut mikkeliläislähtöinen Lemström summasi kolmella Nuorten Liiga-kaudellaan 129 ottelussa tehot 18+32=50.

- Oscar on erittäin luisteluvoimainen pelaaja. Hän on erittäin määrätietoisesti murtautumassa miesten peleihin ja uskonkin, että saamme Heinolaan todella työteliään urheilijan taistelemaan paikasta joukkueessa, Petäjä toteaa.

Peliittojen elokuun ryhmän täydentää 21-vuotias Nastolan Kiekon kasvatti Aku Hannula. Pelicansin junioripolkua aiemmin kulkenut Hannula on edustanut kaksi edellistä kautta Imatran Ketterän A-nuoria. Oikealta ampuva hyökkääjä pystyy tarvittaessa pelaamaan myös puolustajana.

- Aku on minulle tuttu pelaaja jo nuoremmista junioreista. Hän on todella yritteliäs urheilija, joka lyö varmasti itsestään aina kaiken tiskiin. Hän aloittaa nyt syksyllä opinnot Vierumäellä, joten meille oli luontevaa ottaa hänet elokuun ajaksi näyttämään taitojaan ja taistelemaan paikasta lopullisessa joukkueessamme, Petäjä taustoittaa.

Peliitat aloittaa harjoittelun fysiikkatesteillä huomenna torstaina. Jäälle joukkue menee ensi viikon maanantaina, jolloin harjoitusvahvuuteen liittyy vielä yksi maalivahti Vierumäen A-nuorten joukkueesta.

- Kevään epävarmojen hetkien jälkeen olen todella tyytyväinen siihen, millaisen joukkueen saimme tässä vaiheessa Heinolaan jalkeille. Try out -sopimukset kestävät syyskuun ensimmäisen viikon loppuun asti. Silloin tarkastelemme tilannetta Pelicansin kanssa ja tarvittaessa pelaajamarkkinoilla muutenkin, joukkueen kasannut Petäjä kertoo.

26 sopimuspelaajaa tässä vaiheessa on jonkin verran enemmän kuin, mitä Heinolassa on viime vuosina totuttu näkemään. Syyt aiempaa suurempaan pelaajamäärään löytyvät vallitsevasta koronatilanteesta.

- Pienessäkin nuhassa hallille saapuminen on nyt luonnollisesti täysin kiellettyä, joten sairauspoissaoloja on odotettavissa moninkertainen määrä aiempaan nähden.

- Toisaalta Pelicansin poikkeuksellisen tilanteen vuoksi meille ei ole odotettavissa elokuun aikana harjoituksiin sieltä ketään, ja elokuun jälkeenkin lainapelaajien tarkka määrä on vielä auki. Näistä syistä tarvitsimme omia sopimuspelaajia tässä vaiheessa hieman normaalia enemmän. Hienoa, että useampi nuori saa tässä vaiheessa mahdollisuuden näyttää osaamistaan tällä tasolla, Petäjä avaa tilannetta.

Peliittojen sopimustilanne (5.8.)
Maalivahdit (1):

Petro Mikael

Puolustajat (9):
Isiguzo Bernard
Kuoppala Joni
Nurmi Eero (try out)
Sihvonen Niko (try out)
Tuisku Konsta (try out)
Vertanen Jere
Vuoksiala Vertti (try out)
Vuorijärvi Nico
Österman Ville (try out)

Hyökkääjät (16):
Hannula Aku (try out)
Haveri Petteri
Honkanen Aleksi (try out)
Huhtela Atte (try out)
Häkkinen Jerkko (try out)
Kinnunen Oliver
Lahtinen Markus
Lankinen Joona
Lemetyinen Oskari
Lemström Oscar (try out)
Liljamo Lassi
Pakkanen Mikael (try out)
Ripatti Erno
Venäläinen Santeri (try out)
Vesalainen Vili (try out)
Virtanen Niklas

Lähde: peliitat.fi


Takaisin edelliselle sivulle