Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

LP-Vampula, LP Viesti, Pölkky Kuusamo sekä VaLePa luopuvat lentopallon Eurocupeista

LP-Vampula, LP Viesti, Pölkky Kuusamo sekä VaLePa luopuvat lentopallon Eurocupeista

Neljä suomalaisjoukkuetta on päättänyt luopua kuluvan kauden lentopallon Eurocupeissa pelaamisesta koronatilanteen takia.

Miesten Mestarien liigassa jo yhden turnauksen pelannut ja CEV Cupiin jatkamaan siirtynyt Ford Levonranta Sastamala (VaLePa Sastamala Tampere), naisten Mestarien liigassa mukana oleva LP Salo (LP Viesti) sekä naisten CEV Cupiin mukaan ilmoittautuneet LP-Vampula Huittinen ja Pölkky Kuusamo eivät lähde siis mukaan Euro-otteluihin tällä kaudella.

Ford Levoranta SASTAMALA ei osallistu CEV Cupiin

Ford Levoranta SASTAMALA putosi jatkosta Mestarien liigan ensimmäisellä kierroksella. Joukkue voitti Ok Ribola KASTELAN selvästi 3-0, mutta kotijoukkue C.S.M. Arcada GALATI vei voiton äärimmäisen tiukassa pelissä 3-2, viides erä 20-18. Tappion jälkeen sastamalalaisille avautui jatkopaikka CEV Cupiin.

Tiukan harkinnan jälkeen VaLePan seurajohto päätti, ettei VaLePan Ford Levoranta SASTAMALA lähde pelaamaan CEV Cupia hollantilaista Amysoft Lycurgus GRONINGEN joukkuetta vastaan. Haastavasta, maailmanlaajuisesta koronatilanteesta johtuen Euroopan Lentopalloliitto CEV ei määrää tällä kaudella sanktioita sarjasta luopumisesta.

- Osallistuimme Mestareiden liigaan, koska se on lentopallossa kuten muissakin palloilulajeissa korkein eurooppalainen lentopallosarja. Suomalainen lentopallo tarvitsee kovia kansainvälisiä pelejä lajin kehittämiseksi. Harmillisesti putosimme niukasti jatkosta, kertoo VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie.

- Koronatartunnat ovat Euroopassa lisääntyneet ja olemme päättäneet keskittyä jatkossa Mestaruusliigaan. Nyt on tärkeätä, että kotimainen huippulentopallosarja pystytään saattamaan kunnialla päätökseen. VaLePa, kuten kaikki Mestaruusliigaseurat, on valmis tekemään parhaansa, että korona saadaan pidettyä aisoissa mahdollisimman hyvin, arvioi Arve-Talvitie.

LP-Vampula Huittinen jää pois CEV-cupista

LP-Vampula Huittisen hallitus päätti kokouksessaan ilmoittaa CEV-organisaatiolle, ettei seura osallistu kauden 2020-2021 Euroopan toiseksi korkeimpaan seurajoukkueiden Cup sarjaan. Kokouksessa todettiin tilanteen nykyvalossa olevan sellainen, että osallistumisessa on liiallinen riski, niin vieras- kuin kotiotteluidenkin osalta.

- LP-Vampula Huittinen sai Luxemburgissa järjestetyssä arvontatilaisuudessa avausvastustajakseen unkarilaisjoukkueen, jota vastaan ensimmäinen osaottelu oli sijoitettu marraskuun alulle. Seura on venyttänyt päätöstään niin pitkään kuin se on ollut mahdollista ja seurannut tilanteen kehittymistä. Nykytilanne on Euroopassa sellainen, että sarjaan ei voida ilman riskejä osallistua, joten tuo ikävä päätös oli nyt tehtävä. Päätöksen jälkeen seurassa ollaan luonnollisesti hieman pettyneitä, mutta toisaalta myös helpottuneita. Kaikki asianosaiset ymmärtävät, että päätös on tällä hetkellä ainoa oikea ratkaisu.

- Viime kaudella järjestämämme Challenge- Cup ottelutapahtuma Tahto Areenalla keräsi vuolaita kehuja siihen osallistuneilta vajaalta tuhannelta katsojalta. Vastaavanlaista olisimme halunneet Huittisten ja lähialueen yleisölle tälläkin kaudella tarjota, mutta tällä hetkellä siihen liittyy sellaisia riskejä, joita emme halua ottaa. Katsotaan tilannetta uudestaan seuraavalla kaudella ja keskitytään nyt kotimaiseen Mestaruusliigaan. Pyrimme rakentamaan ottelutapahtumamme siten, että siellä voidaan turvallisesti nauttia pääsarjatason kamppailujen mahdollistamasta tunnelmasta.

”Tärkeintä on saada pelata kotimainen liiga terveenä”

LP Viesti on päättänyt perjantaina, että seura ei osallistu kaudella 2020-2021 Mestarien liigaan. Viime viikkojen koronatilanne niin Suomessa kuin Euroopassakin on kehittynyt sellaiseen suuntaan, että katsoimme tärkeäksi huolehtia joukkueen terveydestä ja keskittyä pelaamaan kotimaan Mestaruusliigaa.

- Esitys päätökseen tuli urheilutoimenjohdolta ja keskusteltuamme joukkueen kanssa syntyi yksimielinen päätös helposti, LP Viestistä todetaan.

Pölkky Kuusamo ei lähde pelaamaan Eurocupia slovenialaista joukkuetta vastaan siellä vallitsevan koronatilanteen takia.(mm.koulut suljettu ja maan sisäinen lentoliikenne on pysähtynyt).

- Nyt tärkeintä että saisimme pelata kotimaisen liigan terveenä läpi, Pölkky Kuusamo viestittää.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle