Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Giron voitto ratkesi viimeisellä 10 minuutilla Geoghegan Hartin eduksi

Giron voitto ratkesi viimeisellä 10 minuutilla Geoghegan Hartin eduksi

Italian ympäriajon jännitys säilyi aivan viimeisille kilometreille, sillä kaksi ajajaa, australialainen Jai Hindley ja britti Tao Geoghegan Hart, starttasivat päätösetapille kokonaiskilpailussa tasasekunneilla. Päätösetappina ajettiin 15,7 kilometrin henkilökohtainen aika-ajo. Etappi ajettiin tasamaalla Milanon esikaupungista Cernusco sul Naviglosta Milanon keskustaan.
 
Jai Hindley lähti aika-ajoetapille viimeisenä ja Tao Geoghegan Hart kolme minuuttia hänen edellään toiseksi viimeisenä. Väliaika tuli 10,3 kilometrin kohdalla. Geoghegan Hart oli tullut siihen 22 sekuntia nopeammin kuin Hindley. Kamppailu oli ratkennut britin voitoksi. Maalissa oli eroa näiden kahden kokonaiskilpailun kärkiajajan välillä 39 sekuntia.
 
Italian ympäriajon voitto huipentui kilpailun viimeiselle 10 minuutille, vaikka kilpailua oli käyty kolmen viikon aikana yli 85 tuntia.
 
Päätösetapin voittajaksi ajoi Ineos Grenadiers -joukkueen italialainen Filippo Ganna. Näin aika-ajon maailmanmestari otti jo neljännen Italian ympäriajon etappivoittonsa. Hän oli ykkönen kaikissa kolmessa henkilökohtaisessa aika-ajossa ja lisäksi hän yllätti ottamalla yhden maantie-etapin voiton.
 
Ineos Grenadiersille Italian ympäriajo oli menestys. Siitä huolimatta, että heidän kapteeninsa Geraint Thomas kaatui kolmannen etapin neutraalistartissa ja joutui sen seurauksena keskeyttämään. Ineosin Tao Geoghegan Hart voitti kokonaiskilpailun ja joukkue sai kaiken kaikkiaan seitsemän etappivoittoa.
 
Jaakko Hännisellä ei ollut suurta panosta viimeiselle etapille. Hän oli etapin 109:s. Kokonaiskilpailussa hän oli 73:s ja nuorten kilpailussa 23:s.
 
Jaakko Hänninen on nyt neljäs suomalaisajaja, joka on ajanut läpi suuren ympäriajon eli Italian ympäriajon, Ranska ympäriajon tai Espanjan ympäriajon. Hän liittyi ajollaan Joona Laukan, Kjell Carlströmin ja Jussi Veikkasen joukkoon.
 
- Hienoa päästä tähän joukkoon. Kaikki edellä mainitut ovat olleet nuoren Jaakon idoleita ja myöhemmin jokaisella on ollut osansa, että olen itse samassa listassa, iloitsi kilpailukautensa nyt päättävä Jaakko Hänninen.
 
Tulokset - 103. Giro d'Italia (2.UWT)
Etappi 21/21 Cernusco sul Naviglio › Milan (15.7 km /ITT)

1  Filippo Ganna (Ita) Ineos Grenadiers 0:17:16
2  Victor Campenaerts (Bel) NTT Pro Cycling + 0:32
3  Rohan Dennis (Aus) Ineos Grenadiers s.a.         
4  Joao Almeida (Por) Deceuninck-Quickstep + 0:41
5  Miles Scotson (Aus) Groupama-FDJ s.a.
6  Josef Cerny (Cze) CCC Team + 0:44
7  Chad Haga (USA) Team Sunweb s.a.                
8  Brandon McNulty (USA) UAE Team Emirates + 0:46
9  Kamil Gradek (Pol) CCC Team + 0:47
10  Jan Tratnik (Slo) Bahrain McLaren s.a.
109  Jaakko Hänninen (Fin) AG2R La Mondiale + 2:53

Lopputulokset
1  Tao Geoghegan Hart (GBr) Ineos Grenadiers 85:40:21
2  Jai Hindley (Aus) Team Sunweb + 0:39
3  Wilco Kelderman (Ned) Team Sunweb + 1:29
4  Joao Almeida (Por) Deceuninck-Quickstep + 2:57
5  Pello Bilbao (Spa) Bahrain McLaren + 3:09
6  Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro Team + 7:02
7  Vincenzo Nibali (Ita) Trek-Segafredo + 8:15
8  Patrick Konrad (Aut) Bora-Hansgrohe + 8:42
9  Fausto Masnada (Ita) Deceuninck-Quickstep + 9:57
10  Hermann Pernsteiner (Aut) Bahrain McLaren + 11:05
73 Jaakko Hänninen (Fin) AG2R La Mondiale +3:35:23

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle