Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäpalloliitto siirtää talvikauden aloitusta

Pesäpalloliitto siirtää talvikauden aloitusta


Halli-SM-turnausten oli määrä käynnistyä tammikuun lopulla. Pesäpalloliitto on kuunnellut seurojen näkemyksiä, seurannut tiiviisti viranomaisohjeita ja tilannekuvan kehittymistä. Kesän 2020 onnistumiset rohkaisevat tekemään myös talvikauden pelitapaan muutoksia ja siirtämään sen aloitusta maalis-huhtikuulle.
  
Alkuperäisen ohjelman mukaisia Halli-SM-otteluita ei pelata, vaan Pesäpalloliitto tavoittelee miesten ja naisten osalta tiiviimpää kokonaisuutta pelattavaksi maalis-huhtikuussa.
 
– Esimerkiksi cup-tyyppisen kilpailun järjestäminen on kiehtova ajatus. 16 joukkueen järjestelmällä voidaan pelata neljä kierrosta ja tarjota yleisölle todellista viihdettä, kun kesäkausikin on jo kutkuttavasti lähellä. Ehkä osa pääsee silloin jo katsomoonkin Ruudun seuraajien lisäksi, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari pohtii.
 
– Useimmat Halli-SM-ottelut oli suunniteltu pelattavaksi helmikuussa, jolloin tiukasti määritellyt kilpailujärjestelmät ja otteluohjelmat aiheuttavat haasteita otteluiden läpiviemiseen suunnitellusti. Joukkueiden mahdollisuus harjoitella ja valmistautua otteluihin on vaihdellut huomattavasti eri puolilla Suomea, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen huomauttaa.
 
Superpesisjoukkueiden halliottelut käynnistyvät kuitenkin jo tänä viikonloppuna, kun Joensuun Maila pelaa kotihallissaan Kiteen Pallo -90:tä ja Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Seuroilla onkin nyt mahdollisuus järjestää otteluita tai jopa turnauksia itsenäisesti ja sopivilla aikatauluilla kyseisen alueen epidemiatilanteen mukaan, vastuullisuus huomioiden.
 
Pesäpalloliitto seuraa tiiviisti epidemiatilanteen kehittymistä ja tekee sen pohjalta ratkaisuja.
 
– Joka tapauksessa tässä tilanteessa tarvitaan uutta ja innovatiivista ajattelua. Pesäpalloliitto käy asiasta vuoropuhelua seurojen, Olympiakomitean ja viranomaistahojen kanssa. Päätöksistä tiedotetaan tarkemmin heti, kun se on mahdollista, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta toteaa.
 
Superpesiksen kesäkausi käynnistyy äitienpäiväviikonloppuna. Viime vuoden poikkeusoloissakin sarja pelattiin tyylikkäästi ja tinkimättömän kilpailullisesti läpi, vaikkakin hieman typistettynä.
 
– Positiivisin mielin etenemme kesää kohti. Ainekset ovat olemassa jopa kaikkien aikojen pesiskesään, kun patoutunut innostus huippu-urheilua kohtaan purkautuu olojen toivottavasti normalisoituessa, Huotari päättää.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle