Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten futsalmaajoukkue nimetty marraskuun alun kahteen maaotteluun Ranskaa vastaan

Naisten futsalmaajoukkue nimetty marraskuun alun kahteen maaotteluun Ranskaa vastaan

Kyseessä on tämän futsalkauden 2023–24 ensimmäinen naisten futsalmaajoukkueen maaottelutapahtuma. Joukkue pelasi viimeisimmät pelinsä maaliskuussa, ja tämän jälkeen yli puolella joukkueen pelaajista seurajoukkue on vaihtunut, mutta pääasiassa kaikilla muutokset ovat olleet positiivisia, kun muun muassa viisi maajoukkueen pelaaja pelaa tällä hetkellä Italian ammattilaiskentillä.

- Olen sen suhteen erittäin tyytyväinen, että huolimatta suurista muutoksista pelaajien seurajoukkuetilanteissa on tähän tapahtumaan käytettävissä lähes kaikki, jotka olivat mukana maaliskuun Italia-maaotteluissa ja jokainen maajoukkueeseen kaavailtu pelaaja on futsalpelaajana laadukkaassa toimintaympäristössä tällä hetkellä. Uusiakin vaihtoehtoja maajoukkueeseen on toki läpi kevään ja alkusyksyn kartoitettu, ja näistä futsalmaajoukkuedebyyttiä tekemään on Ranska-otteluihin kutsuttu RaiFun Tiiu Lehtonen ja HIFK FS:n Dali Meller. Myös tämän tapahtuman varapelaajina ja nuorten maajoukkueen listoilla on paljon kyvykkäitä pelaajia tämän tason otteluihin, joten tarpeen tullessa ja myös jatkoa ajatellen hyviä vaihtoehtoja pitäisi olla tarjolla, avaa joukkueen päävalmentaja Jaakko Laitinen tyytyväisyyttään maajoukkueen tämän hetken pelaajatilanteeseen.

Ranska-maaotteluista tekee yli puolen vuoden ottelutauon päättymisen lisäksi spesiaalia myös se, että kyseessä on Ranskalle historian ensimmäiset viralliset naisten futsalmaajoukkueen ottelut.

- Erittäin suuri kunnia taas meille kaikille päästä edustamaan Suomen väreissä, ja on erityistä päästä kohtaamaan Ranska joka pelaa juuri meitä vastaan ensimmäiset viralliset maaottelunsa – uskon, että tunnelma tulee otteluissa olemaan sen mukainen, tunnelmoi Laitinen tulevia otteluita.

Suomen viimeisimmät kolme maaottelua ovat olleet maailman huippuihin kuuluvia Espanjaa ja Italiaa vastaan, joten nyt Ranskaa vastaan päästään lähtemään hieman erilaisista lähtökohdista, kun Suomella on selvästi enemmän kokemusta kansainvälisistä otteluista.

- Odottaisin meidän pidemmän kokemuksemme kansainvälisistä otteluista antavan meille jonkinlaisen näkyvän edun otteluissa. Ranskasta on kuitenkin vaikea sanoa paljoa etukäteen, joten varsinkin ensimmäisessä otteluissa heiltä voi tulla yllätyksiä. Oman pelin suhteen tullaan tässä vaiheessa varmasti kokeilemaan vielä useitakin erilaisia koostumuksia kentällä, mutta pyritään siitä huolimatta tuloksellisesti myös onnistumaan hyvin, kertoo Laitinen odotuksiaan itse pelikentällä tapahtuvista asioista.

Ranska-maaotteluihin 7. ja 8.11. nimetyt pelaajat
Maalivahdit:

Tiia Ropanen Ilves FS
Lilli Sandström GFT
Emiilia Syvänen Ylöjärven Ilves 

Kenttäpelaajat:
Hanna Halonen HIFK FS
Netta Hannula CF Pelletterie (ITA)
Matilda Herranen Ilves FS
Emilia Jokisalo Royal Team Lamezia (ITA)
Tiia Juntikka S.S. Lazio Calcio a 5 (ITA)
Sini Lauermaa KaDy
Tiiu Lehtonen RaiFu
Sandra Lind HIFK FS
Anni-Elina Luotonen CF Pelletterie (ITA)
Heidi Malkki KaDy
Dali Meller HIFK FS
Maria Mäntylä Royal Team Lamezia (ITA)
Senni Viren Ylöjärven Ilves
Jasmin Ylikraka Ilves FS

Joukkueen taustat
Jaakko Laitinen, päävalmentaja
Juha Helander, valmentaja
Tuomas Kallioinen, mv-valmentaja
Jussi-Pekka Penttinen, videoanalyytikko
Jukka Veijo, fysiikkavalmentaja
Tiina Salmela, fysioterapeutti
Minna Lahelma, huoltaja
Matti Villgrén, joukkueenjohtaja
Eino Muhonen, tiedottaja

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle