Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Andrikopoulou ja Esko kauden ensimmäiset Teollisuusliiton Kuukauden Tekijät Mestaruusliigassa

Andrikopoulou ja Esko kauden ensimmäiset Teollisuusliiton Kuukauden Tekijät Mestaruusliigassa

LP Kangasalan hakkuri Iina Andrikopoulou ja VaLePan passari Mikko Esko on valittu kauden 2023-2024 ensimmäisiksi Teollisuusliiton Kuukauden Tekijöiksi eli kuukauden parhaiksi lentopallon Mestaruusliigassa

Iina Andrikopouloulle valinta kuukauden parhaaksi oli uran kolmas. Aiemmin hän on saanut kunnian lokakuussa 2021 sekä helmikuussa 2022. Andrikopouloun pistekeskiarvo oli syys-lokakuussa liigan toiseksi paras (19,8) ja samoin hän oli liigan toiseksi tehokkain hyökkääjä peräti 56% hyökkäyksellä. LP Kangasala voitti kaikki viisi otteluaan.

Mkkko Esko valittiin nyt kuukauden parhaaksi miesten Mestaruusliigassa jo peräti 11. kerran, joka on ylivoimaisesti eniten 2003-2004 kaudella alkaneen perinteen aikana. Kuukauden tähdistöön valinta oli puolestaan Eskolle jo 24., joka sekin on ennätysmäärä. Eskon johdolla VaLePa voitti kaikki viisi otteluaan.

Naisten Kuukauden tähdistössä Hämeenlinnan Lentopallokerhon Vera Klimovichille valinta on uran kymmenes. Klimovichia ennen kymmeneen kiinnitykseen ehti kahdeksan naispelaajaa: Hillaelina Hämäläinen (27), Viktoriia Tuchashvili (20), Tiiamari Sievänen (16), Kaisa Jokinen (15), Dubravka Rakic (15), Roosa Koskelo (13), Roosa Laakkonen (10) sekä Anna Czakan (10).

Naisten Kuukauden tähdistöön valittiin ensikertalaisina LP Kangasalan passari Emmi Jalonen, LP-Vampulan yleispelaaja Jovana Biberdzic sekä Pölkky Kuusamon keskipelaaja Amiya Jones. Andrikopoulou, Pölkyn yleispelaaja Carlyle Nusbaun ja LP Viestin libero Netta Laaksonen olivat muut valitut.

Miesten Kuukauden tähdistössä nähtiin Eskon lisäksi aiemmin valituista vain Hurrikaani-Loimaan Greg Petty toisen yleispelaajan paikalla. Kaikki muut tähdistömiehet ovat ensikertalaisia: Matej Smidl Akaa-Volleysta, Gabriel Franca VaLePasta, Felix Egharevba Raision Loimusta sekä Miika Haapaniemi ja Troy Gooch Hurrikaanista.

Mestaruusliigan Kuukauden pelaajat on valittu kaudesta 2003-2004 lähtien ja Kuukauden tähdistöt kaudesta 2009-2010 lähtien. Valinnat suorittavat päävalmentajat.

Kuukauden Tekijä: Iina Andrikopoulou, LP Kangasala
Passari: Emmi Jalonen, LP Kangasala (1. kerta tähdistössä)
Hakkuri: Iina Andrikopoulou, LP Kangasala (4)
Yleispelaaja: Carlyle Nusbaum, Pölkky Kuusamo (4)
Yleispelaaja: Jovana Biberdzic, LP-Vampula (1)
Keskipelaaja: Vera Klimovich, Hämeenlinnan Lentopallokerho (10)
Keskipelaaja: Amiya Jones, Pölkky Kuusamo (1)
Libero: Netta Laaksonen, LP Viesti (8)

Kuukauden Tekijä: Mikko Esko, VaLePa
Passari: Mikko Esko, VaLePa (24. kerta tähdistössä)
Hakkuri: Matej Smidl, Akaa-Volley (1)
Yleispelaaja: Greg Petty, Hurrikaani-Loimaa (4)
Yleispelaaja: Gabriel Franca, VaLePa (1)
Keskipelaaja: Felix Egharevba, Raision Loimu (1)
Keskipelaaja: Miika Haapaniemi, Hurrikaani-Loimaa (1)
Libero: Troy Gooch, Hurrikaani-Loimaa (1)

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle