TPS hävisi Liigacup-avauksensa Espoossa

TPS hävisi tämän kauden Liigacupin avausottelunsa FC Hongalle Esport Arenan hallissa maalein 2-1.

Honka livahti ottelussa johtoon jo 9. minuutin kohdalla, kun espoolaiskärki  Jami Puustinen kuoletti keskityspallon viime kauden Veikkausliigan maalikuninkaalle, Hermanni Vuoriselle, ja tämä tälläsi pallon maalin vasempaan etunurkkaan.

Maali jäi avausjakson ainoaksi, vaikka totuuden nimissä Honka ottelua hallitsi. Lisämaalit esti oivassa torjuntavireessä ollut TPS-maalivahti Jani Tuomala sekä espoolaisten epätarkkuus.

Toisen jakson alussa TPS:kin sai juonen päästä paremmin kiinni ja uuden päävalmentajan, Marko Rajamäen, käskyt menivät paremmin perille.

Toisen jakson ensimmäisellä minuutilla Chris Cleaver pommitti vain hitusen verran Hongan maalin yli.

TPS nousikin ottelussa tasoihin 69. minuutin kohdalla. Nuori TPS-kärki Roope Riski otti pallon hienosti haltuunsa ja latasi päin Honka-vahti Tuomas Peltosta. Hän ehti pallon eteen, mutta sylkäisi pelivälineen mainiossa talvireessä olevalle Babatunde Wusulle, joka ei enää erehtynyt, vaan ampui pallon Hongan verkkoon. Kiitokset maalista kuuluu myös Sami Rähmöselle, jonka ylösnoususta ja keskityksestä koko tilanne aukeni.

Wusulla oli hetkeä myöhemmin tilaisuutensa siirtää TPS jo johtoon. TPS-kippari Jallu Heinikangas lähetti purkupallon voimalla kohti toista päätyä ja kuin varkain, Wusu oli jo läpiajossa. Vihainen veto viuhui kuitenkin hieman vasemmalta maalin ohi - ja yli.

Kun TPS ei käyttänyt etsikkoaikaansa, iski Honka voittoon riittäneen osuman 85. minuutin kohdalla. Maalin neppasi verkkoon, kukas muu, kuin Vuorinen. Honka sai ensin pallon Tepsin maalin pystypuuhun, josta se ajelehti päädyn kautta takaisin maaliedustalle ja sieltä pitkänhuiskea espoolaiskärki pääsi taas iskemään.

- Vuorinen on todella kova tekemään töitä, eikä jätä tilanteita kesken. Sieltä niitä maalipaikkoja väkisinkin tulee, TPS:n keskuspuolustusta yhdessä Jaakko Nybergin kanssa johtanut Heinikangas kehaisi.

TPS:n joukkue on muuttunut melkoisesti sitten viime kauden ja peli on ymmärrettävästi vielä hakemista.

- Se nyt on selvää. Jokaisella valmentajalla on omat kuvionsa ja kestää aikansa, ennen kuin joukkue on sisäistänyt ne. Nyt uskon pidempään jatkuvuuteen, hyvä tästä vielä tulee, Heinikangas valoi uskoa.

Eräs pelaaja, joka symbolisoi Tepsin omien nuorten pelaajien esiinmarssia, on keskikentän Juho Lähde. Vuoden 1991 ikäluokkaa oleva Lähde debytoi Veikkausliigassa jo edelliskaudella, mutta viime kaudella minuutit jäivät liigassa nollille.

- Pideän eniten roolista keskikentän pohjalla, tai hieman ylempänä. Tänään aloitimme vaisusti, kunnes pelimme hieman piristyi. Odotan tietysti, että saan lisävastuuta. Tavoitteena on päästä niiden pelaajien joukkoon, jotka ovat yleensä avauksessa, Lähde sanoi suoraan.

TPS:n osalta liigacup jatkuu vasta kolmen viikon päästä, tarkemmin sanottuna perjantaina 12.2 klo 15.00. Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa, sillä silloin on ohjelmassa kauden ensimmäinen Turun derby, todellinen herkkupala, TPS - FC Inter.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Palloseura - logo

TPS - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.