Victor Malmström laski viidenneksi nuorten MM-suurpujottelussa

Suomen Victor Malmström oli mainiossa vauhdissa nuorten MM-kilpailuissa Les Houchesin rinteillä Ranskassa. Malmström oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailun johdossa, mutta sijoitus putosi toisella kierroksella viidenneksi.

Grankulla IFK:n laskijan etu ensimmäisellä kierroksella toiseksi laskeneeseen ranskalaiseen Mathieu Faivreen oli 0.18 sekuntia. Kolmanneksi kierroksella laski Itävallan Manuel Wieser (+0.44).

”Yläjyrkälle ja radan loppuun Victorille sattui toisella kierroksella pari virhettä, jotka pudottivat sijoituksen kärjen taakse. Vauhti on sekä Victorilla että Samu Torstilla kohdallaan, tästä on hyvä suunnata huomiseen Super-G:n ja tiistaina pujotteluun, joka on etukäteen vahvin laji suomalaisittain”, joukkueenjohtaja Petri Lindén totesi.

Muut suomalaiset eivät yltäneet 30 parhaan joukkoon. Juho-Pekka Penttisen sijoitus oli 42. Santeri Paloniemen 52. ja Samu Torstin 61. Roope Leskinen keskeytti.

Santeri Paloniemen 52. sija tarkoitti, että hän voitti Juniori1 kategorian (syntymävuosi 1993-1994). Nuorten MM-kilpailuihin osallistuu vuonna 1990-1994 syntyneet alppihiihtäjät.

Naisten Super-G:ssä parhaasta suomalaistuloksesta vastasi Kristiina Rove. Hänen sijoitus Megevessä järjestetyssä kilpailussa oli 30. Merle Soppela laski 42. ja Nathalie Brännkärr oli 55. Nina Halme keskeytti.

Itävalta kaksoisvoittoon pujottelun maailmancupissa, Jukka Leino 43.

Itävallan laskijat hallitsivat alppihiihdon maailmancupin viimeistä osakilpailua ennen olympiataukoa Slovenian Kranjska Gorassa. Reinfried Herbstin voittamassa kilpailussa Suomen Jukka Leino ei selviynyt toiselle kierrokselle.

Leino oli ensimmäisen kierroksen 43. nopein ja aikaeroa ensimmäisen kierroksen jälkeen johtaneeseen Italian Giuliano Razzoliin kertyi 3.73 sekuntia.

Toisella kierroksella itävaltalaiset osoittivat vahvuutensa ja he laskivat kaksoisvoittoon Razzolin sortuessa porttivirheeseen. Reinfried Herbstin laskiessa voittoon, toiseksi korkeimmalle palkintokorokkeelle nousi Marcel Hirscher (+0.40) ja kolmannen sijan nappasi ranskalainen Julien Lizeroux (+0.53).

Alppihiihdon maailmancupissa kilpaillaan seuraavan olympialaisten jälkeen, kun ohjelmassa on vauhtilajeja Sveitsin Crans Montanassa ja Norjan Kvitfjellissä 5.-7. maaliskuuta. Maailmancupin finaalit lasketaan Saksan Garmisch Partenkirchenissä 9.-14. maaliskuuta.