Poutiainen kiipesi Levin podiumille

Tanja Poutiainen laski kolmanneksi Levin pujottelun maailmancupin avauskilpailussa. Toisen kierroksen vahva lasku riitti nostamaan rovaniemeläisen palkintopallille ensimmäisen kierroksen jälkeiseltä neljänneltä sijalta.

Kilpailun parhaasta suorituksesta vastasi Marlies Schild: toisen kierroksen upea lasku nosti itävaltalaisen kilpailun voittoon. Ensimmäisen kierroksen jälkeiseltä johtopaikalta toiseksi jätettiin saksan Maria Riesch kolmen sadasosan erolla.

– Suomalaisena minulla on kaudessa vain yksi kotikilpailu, ja siksi Levi on aina hieno paikka menestyä, Poutiainen kertoi kilpailun jälkeen.

Poutiainen jäi maailmancupin avanneessa Söldenin suurpujottelussa neljänneksi lähdettyään toiselle kierrokselle neljänneltä paikalta.

– Ennen toista kierrosta päätin lähteä laskemaan täysillä eteenpäin. Tällä kertaa en halunnut jäädä podiumin ulkopuolelle.

Sanni Leinonen pudotti sauvansa ensimmäisen laskun jyrkän alussa, menetti laskurytminsä ja jäi kärjestä 3,75 sekuntia. Hän karsiutui toiselta kierrokselta sijoituttuaan 52:ksi. Kristiina Rove oli sijalla 60. ja Lotta Toivonen 68. Merle Soppela ajoi ulos maailmancupin debyytissään.