Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Adelbodenin pujottelu päättyi suomalaisten osalta pettymykseen

 
Adelbodenin pujottelu päättyi suomalaisten osalta pettymykseen

Sekä Kalle Palanderin että Marcus Sandellin kilpailu tyssäsi keskeytykseen maailmancupin pujottelussa Adelbodenissa. Palander laski ulos toisella kierroksella, Sandell ensimmäisellä.

Lukuisten ulosajojen sävyttämän kisan voitti Kroatian Ivica Kostelić. Samalla hän kampesi itsensä pujottelucupin ja kokonaiscupin johtoon.

Kilpailun korkannut Kostelić veti hurjan pohja-ajan, johon kukaan ei pystynyt vastaamaan. Lähimmäksi pääsi Itävallan Marcel Hirscher (+0,78). Lähtönumerolla 42 startannut Palander jäi Kostelićista 3,65 sekunnin päähän ja oli ensimmäisen kierroksen tuloksissa 26:s.

– Siinä oli kauden parasta meininkiä pujottelun osalta. Ilman lopun virheitä olisi voinut olla vaikka kuinka korkealla, Palander sanoi.

Plussakelissä rinne meni jatkuvasti huonompaan ja huonompaan kuntoon. Toisen laskun Palander aloitti olosuhteet huomioiden erittäin vakuuttavasti. Rytmi löytyi nopeasti, ja väliajat osoittivat vauhdin olevan kohdallaan.

– Radan vaikeimpaan kohtaan tullessa tiesin tarkkaan, mitä pitää tehdä. Olin kuitenkin vähän myöhässä, ja toinen suksi karkasi kepin väärälle puolelle, pettynyt Palander kertasi syytä keskeytykselleen.

Lähtönumerolla 74 aloittanut Marcus Sandell koki saman kohtalon kuin moni muu ensimmäisellä kierroksella. Sandell ei pysynyt radalla, ja hän joutui luopumaan leikistä ennenaikaisesti.

– Sukset menivät täydellisesti ristiin. Olihan siinä reikää rinteessä, muttei sen piikkiin voi kaikkea pistää, Sandell totesi.

Seuraavaksi suomalaislaskijoiden taitoja koetellaan Flachaussa, missä kilpaillaan tiistaina naisten pujottelun merkeissä. Miesten urakka jatkuu ensi viikonloppuna Wengenissä.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Kalle Palander

Tiedot

Marcus Sandell

Tiedot