Suomi selvitti tiensä EM-jatkokarsintaan

Suomi ja Kypros pelasivat EM-esikarsintaturnauksen päätöskamppailussa 2-2-tasapelin. Tulos riitti Suomelle lohkovoittoon ja paikkaan Hollannissa pelattavaan jatkokarsintaan.

Lind iski kaksi maalia

Suomi aloitti pelin jälleen vahvasti ja otti pelin hallinnan itselleen. Ensimmäisen kunnollisen maalipaikan sai Ville Lindgren, joka pääsi kolmen minuutin pelin jälkeen laukomaan riiston jälkeen hyvästä paikasta. Veto suuntautui kuitenkin selvästi ohi.

Viiden minuutin kohdalla Suomi siirtyi pelissä 1-0-johtoon. Asialla oli Lasse Lind, joka nosti taidokkaasti pienestä kulmasta pallon yli maalivahti Anastasios Skampylisin. Hyvän syötön osumaan tarjoili Risto Salmi.

Sama parivaljakko oli asialla minuutin päästä uudestaan. Jälleen Salmi petasi Lindille vetopaikan ja nyt pallo painui verkkoihin Skampylisin käsien kautta.

Kypros pääsi 2-0-tilanteessa peliin paremmin mukaan ja onnistui kavennuksessa kahdeksan minuutin kohdalla, kun Kiriacos Mavroudis pamautti vapaapotkun Suomen verkkoon. Maali oli ensimmäinen, joka Suomelle turnauksessa tehtiin.

Jakson loppua kohti peli eteni lievässä Suomen hallinnassa, mutta maalipaikat olivat vähissä. Ajassa 17.58 Suomen virhetili täyttyi ja Costas Poliviou pääsi yrittämään maalintekoa 10 metrin rangaistuspotkusta. Suomen maalivahti Juha Ojanperä venyi kuitenkin hyvään jalkatorjuntaan ja piti numerot ennallaan.

Jakson viimeisellä minuutilla Kypros sai vielä hyvän maalipaikan, mutta Chrysostomos Chrysostomoun ohjaus maalin edestä osui tolppaan.

Näin ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen tauolle siirryttiin Suomen 2-1-johdossa.

Toinen eteni edelleen Suomen lievässä hallinnassa, mutta Kypros puolusti hyvin ja maalipaikat jäivät vähiin. Henrik Henriksson pääsi 28.minuutin kohdalla laukomaan hyvästä paikasta vapaapotkukuvion jälkeen ja heti perään Joonas Laurikainen pienestä kulmasta, mutta molemmat yritykset maalivahti Skampylis torjui.

Kyproksen huippuvaaralliset paikat olivat myös vähissä, mutta viimeisen kymmenen minuutin aikana se haki aktiivisesti tasoitusta ja sai pienen otteen pelistä. Suomen tiivis joukkuepuolustus toimi kuitenkin hyvin ja peli pysyi kontrollissa.

34.minuutin kohdalla Kypros pääsi hallintajakson jälkeen tasoittamaan pelin, kun Chrysostomou pääsi laukomaan pallon ohi Ojanperän.

Maalin jälkeen Suomi otti pelin hallinnan itselleen ja piti palloa hyvällä itseluottamuksella, eikä Kypros päässyt enää tekopaikkoihin.

Näin peli päättyi lukemiin 2-2. Tasapeli varmisti Suomelle lohkovoiton ja paikan jatkokarsintaan, joka pelataan Hollannissa helmikuun lopussa.