Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje
Roni Porokara iski Suomen tasoituksen.

Suomi nousi tasapeliin

 
Suomi nousi tasapeliin

Suomi nousi Belgiaa vastaan Roni Porokaran viime hetken maalilla 1-1-tasapeliin. Suomen nuorekas Huuhkajaryhmä esiintyi Belgiassa edukseen ja jälleen pari uutta nimeä saatiin A-maajoukkuedebytanttien listalle.

Suomelle ansaittu tasoitus

Belgia aloitti pelin vahvasti ja ensimmäinen vartti oli lähes täysin kotijoukkueen peliä. Suomi ei saanut muutamaa syöttöä enemmän omille kunnes pallonhallinta vaihtui taas kotijoukkueelle. Belgia pyöritteli leppoisasti palloa, mutta huippuvaarallisia tilanteita ei nähty. Parinkymmenen minuutin jälkeen Suomi pääsi paremmin peliin mukaan, mutta kunnon tekopaikkoja oli Suomellakin vaikeuksia saada aikaan.

Vaarallisimmat tekopaikat ensimmäisen puoliajan aikana tulivat kotijoukkueelle, mutta Huuhkajillakin oli paikkansa. Heti ottelun alussa Perparim Hetemaj’lla oli vetopaikka, mutta maalivahti Silvio Proto poimi pallon kuin marjan hyppysiinsä. Toisella minuutilla Belgian Nacer Chadli oli päästä maalin tekoon, mutta Veli Lampi pelasti ja siivosin pallon kulmaksi.

Peliä hallinneella Belgialla oli muutamia tekopaikkoja ja yksi vaarallinen vartin pelin jälkeen Lukakulle, joka missasi Suomen onneksi paikkansa ja laukoi ohitse. 18. minuutilla Suomikin sai rakennettua pienen tilanteenpoikasen pikkunäppärällä pallonsiirtelyllä vasemmalla laidalla, mutta Alexei Eremenko juniorin veto rankkarialueen vasemmasta kulmasta epäonnistui ja meni ohitse.

29. minuutilla Roman Eremenko syötti Kasper Hämäläiselle erinomaisen pystysyötön, mutta se livahti hieman liian eteen ja tilanne kuivui käsiin.

32. minuutilla kotijoukkueella oli maali lähellä, kun Romelu Lukaku pääsi yrittämään maalintekoa, mutta Jukka Raitala liukui paikalle peittäen belgialaisen yrityksen. Minuuttia myöhemmin Guillaume Gillet ampui tulisesti kohti alakulmaa, mutta Lukas Hradecky poimi näyttävästi pallon alakulmasta hyppysiinsä. Tilanteiden vaihtuessa nopeasti heti seuraavassa hyökkäyksessä Kasper Hämäläinen pääsi laukomaan 18 metristä, mutta Proto torjui turkulaisen yrityksen.

42. minuutilla kotijoukkueen maali oli todella lähellä. Vapaapotkusta Suomen maalille syntyi paha hässäkkä ja Suomi purki tilanteen vaivoin kulmaksi. Seuranneesta kulmasta Gillet puski hieman ohi Suomen maalin.

Suomellakin oli ennen taukoa hyvä tilaisuus mennä johtoon. Roman Eremenko katkaisi erinomaisesti ja Huuhkajat pääsi kolme vastaan kaksi-hyökkäykseen. Romanin syöttö velipoika Alexeille oli kuitenkin huono ja jäi belgialaispuolustajan jalkoihin.

Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen lähdettiin nälkäisenä ja vauhdikkaasti toiselle 45-minuuttiselle. 50. minuutilla Eden Hazard karkasi läpiajoon, mutta Hradecky tuli hyvin vastaan pelastaen kotijoukkueen varman maalin. Belgian maali roikkui ilmassa ja 54. minuutilla pallo seikkaili jo Huuhkajien maaliviivalla, mutta sieltä se selvitettiin pois.

Suomen paras paikka tulee 54. minuutilla. "Losa" Eremenko pääsi puskemaan vapaasti kuudesta metristä, mutta pusku painui avopaikasta yli.

Suomen paikan jälkeen vuorostaan Belgia pääsi pari kertaa kokeilemaan. Ensin Daniel Van Buyten pääsee puskemaan, mutta Hradecky torjui upeasti. 61 minuutilla ei "Lukekaan" pystynyt pelastamaan Huuhkajia, kun Joona Toivio oli myöhässä vartioinnistaan ja Alex Witsel pääsi rauhassa ottamaan rinnalla pallon alas boxissa ja laukoi komeasta volleystä Belgian avausosuman.

Suomi teki muutamia vaihtoja ja uudet jalat alkoivat juoksemaan maileja tasoitusmaali mielessään. Vaihtomies Riku Riski oli tuoda Suomen tasoihin 63. minuutilla, mutta veto osui puolustajaan ja livahti parin kyynärän verran ohi maalin.

78. minuutilla toinen tuore jalkapari: Mika Ääritalo puski tolppaan. Pallo kimmahti tolpasta maaliverkkoa kohden ja belgialaismaalivahti Proto nappasi sen hanskoihinsa. Hidastuksesta voitiin tulkita, että pallo oli kyllä ainakin sinivalkoisten lasien läpi katsottuna selkeästi maaliviivan paremmalla puolella. Ääritalolla oli vielä toinenkin paikka tasoitukseen 90. minuutilla, mutta 16 rajalta vasuriveto livahti yli maalin.

Kun toivo oli jo monen mielistä kadonnut, Belgian tappajana aiemminkin kunnostautunut Roni Porokara toi Suomen tasoihin. A-maajoukkue debytantti Sebastian Mannström antoi oikealta erinomaisen syötön maalin edustalle, josta Porokara sivalsi vasurilla pallon oikeaan alakulmaan ja Suomen tasoihin. Pelikello oli raksuttanut jo pari minuuttia yli 90 minuutin.

Belgia – Suomi 1-1 (0-0)
61. Witsel 61 1-0
90. Porokara 1-1

Suomen avaus ja vaihdot:
1. Lukas Hradecky
2. Jukka Raitala
3. Niklas Moisander
4. Joonas Toivio
5. Veli Lampi (c) (>65. 6. Hannu Patronen)
7. Roman Eremenko
8. Perparim Hetemaj (56. >17. Roni Porokara)
9. Mikael Forssell (>65. 18. Mika Ääritalo)
14. Tim Sparv (>83. 19. Ilja Venäläinen)
20. Alexei Eremenko jr (55. >10. Riku Riski)
21. Kasper Hämäläinen (>65. 11. Sebastian Mannström)

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle