Suomi taipui Hollannille taistellen

Hollanti kaatoi Suomen lukemin 5-2 (2-0) ja murskasi unelman EM-kisapaikasta. Suomi nousi avausjakson jälkeen vielä tasoihin, mutta lopulta Hollanti eteni selvään voittoon.

Hollanti otti ohjat itselleen heti alussa ja hallitsi kenttätapahtumia, mutta Suomi puolusti tiiviisti, eikä todellisia huippupaikkoja päässyt synytmään kamppailun alkupuolella.

Ennen ensimmäisen jakson puoliväliä Hollanti sai ensimmäiset kunnon tekopaikkansa. Ensin Suomen maalia vartioinut Juha Ojanperä torjui Hollannin vaarallisen vaparin ja muutama minuutti myöhemmin venytti Nejib El Allouchin laukauksen tielle.

Ajassa 10.15 Ojanperäkin oli voimaton, kun Adil Zouthane iski ottelun avausosuman. Tarkka laukaus laidalta alakulmaan vei Hollannin 1-0- johtoon.

Vajaat viisi minuuttia ennen taukoa Suomi sai ensimmäisen tekopaikkansa. Panu Autio väänsi itsensä vapaaksi maalinedustalla, mutta Hollannin puolustus pääsi häiritsemään ja laukaus jäi voimattomaksi.

Hetkeä myöhemmin Hollannin toinen osuma oli enemmän kuin lähellä, kun Jamal El Ghannouti tälläsi 10 metristä tulisesti yläristikkoon.

Muutaman minuutin päästä Autio riisti pelivälineen itselleen ja hakeutui vetopaikkaan, mutta Peter Rozenbeek Hollannin maalilla selvitti laukauksen.

13 sekuntia ennen taukoa Suomen niskaan tuli kylmää vettä, kun Hollanti iski toistamiseen. Sivurajapotkun jälkeen Zaid El Morabiti iski pelivälineen Suomen maaliin ja näin tauolle siirryttiin Hollannin 2-0-johdossa.

Toisen puoliajan alussa Hollannin Omar Nejjari karkasi läpiajoon, mutta Ojanperä selvitti tilanteen ja piti Suomen toiveet hengissä.

Seuraava tilanne puolestaan avautui Suomen Teemu Terholle, joka pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta Rozenbeek torjui. Heti perään Suomen maalipuut kolisivat, kun Sofian El Adel tälläsi yläristikkoon.

Toisen jakson alun jälkeen Suomi alkoi pikkuhiljaa saamaan otetta itselleen. Kavennus nähtiinkin ajassa 27.26 Aution toimesta. Autio riisti pallon, karkasi läpi ja sijoitti pallon alakulmaan. Sitä ennen Suomella oli jo hyvä paikka, kun Terho pääsi kulman jälkeen yrittämään maalintekoa läheltä, mutta tuloksetta.

Vain muutama minuutti myöhemmin ja Suomi tuli tasoihin ajassa 29.38. Joonas Laurikainen nousi röyhkeästi laidalta ja pelasi pallon maalinedustalle, josta Hollannin El Allouchi laittoi pelivälineen omaan maaliin.

Noin viisi minuuttia ennen loppua Jani Modigille tarjoutui kaksi erinomaista paikkaa. Ensin Modig pääsi hyvään tekopaikkaan Suomen ylivoimahyökkäyksen jälkeen, mutta Rozenbeek torjui. Heti perään Modig oli yksin läpi, mutta Rozenbeek veti jälleen pidemmän korren.

Seuraavasta hyökkäyksestä Hollanti kuitenkin rankaisi. Pelikello pysähtyi aikaan 35.43, kun Zouthane tälläsi tulisesti pallon Suomen maalin kattoon vaparista ja vei Hollannin johtoon illan toisella osumallaan.

Ajassa 37.20 Hollanti otti ratkaisevan tuntuisen kahden maalin johdon, kun Suomi haki tasoitusta lentävällä maalivahdilla. Kiri koki kolauksen, kun Jeroen De Grot viimeisteli kaukaa Suomen tyhjään maaliin.

Ajassa 39.46 De Grot iski toisen kerran ja kaava oli sama. Suomi haki kavennusta lentävällä maalivahdilla ja Grot viimeisteli tyhjiin. Näin Hollanti vei ottelun lopulta 5-2- lukemin.