Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Palanderin ja Paloniemen pujottelut jäivät yhteen kierrokseen

 
Palanderin ja Paloniemen pujottelut jäivät yhteen kierrokseen

Suomalaisia ei nähty toisella kierroksella maailmancupin pujottelussa sunnuntaina Slovenian Kranjska Gorassa. Kalle Palander joutui keskeyttämään ensimmäisen laskunsa, eikä Santeri Paloniemen aika oikeuttanut paikkaan 30 joukossa.

Lähtönumerolla 42 startannut Palander oli ensimmäisessä väliajassa alle puoli sekuntia kärkeä perässä, joten toiselle kierrokselle oli kaikki mahdollisuudet. Yritys kuitenkin tyssäsi, kun kantti nappasi oudosti kiinni.

– Se tökkäsi ihan ihmeellisesti ja heitti ulos linjalta. Kroppa oli tänään aika hajalla, eikä flunssakaan hellittänyt, Palander kertasi.

– Huomenna olisi vuorossa vielä Eurooppa-cupin puikka, ja sitten homma on paketissa. Perjantaina otetaan jalasta vähän ruuveja pois, mikä tietää parin viikon pakkolomaa.

Garmisch-Partenkirchenin MM-kisoissa taitojaan väläytellyt nuori lupaus Santeri Paloniemi pääsi matkaan viimeistä edellisenä numerolla 78. Tällä kertaa vauhti ei riittänyt toiselle kierrokselle, vaan Paloniemi jäi sijalle 47.

– Ongelmia oli alusta loppuun. Heti ylhäällä sattui iso virhe, ja peli oli käytännössä menetetty jo neloskepillä, pettynyt Paloniemi totesi.

Kärjen osalta Kranjska Gorassa käytiin kovaa kamppailua. Huomio kohdistui etenkin pujottelucupia johtavaan Kroatian Ivica Kostelićiin ja häntä 36 pistettä perässä olleeseen Ranskan Jean-Baptiste Grangeen.

Ranskalainen hylättiin, kun hänen suksensa lipsahti väärältä puolen keppiä ensimmäisellä kierroksella. Siten avauslaskujen jälkeen sijalla 11 olleella Kostelićilla oli mahdollisuus varmistaa pujottelucupin voitto jo ennen Lenzerheiden finaalia.

Lopulta Kostelićille kävi samoin kuin Grangelle. Kroatialainen ehti tuulettaa maalissa kärkiaikaa, kunnes videouusinta osoitti suksen kulkeneen kepin väärältä puolelta.

Itävallan Mario Matt voitti Kranjska Goran pujottelun. Hän oli yhdeksän sadasosaa nopeampi kuin Yhdysvaltain Nolan Kasper ja Ruotsin Axel Bäck, jotka jakoivat kakkostilan.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Kalle Palander

Tiedot