Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Honka lähtee siipirikkona viimeiseen VTB-peliinsä

 
Honka lähtee siipirikkona viimeiseen VTB-peliinsä

Espoon Honka joutui lähtemään pahasti siipirikkona keskiviikkona Venäjällä pelattavaan koripallon VTB United-liigan viimeiseen otteluunsa, jossa vastaan asettuu kivenkova Unics Kazan.
Hongalta ovat sivussa Kazania vastaan Tuomas Iisalo, Anselmi Vanjoki ja Villematti Kopio. Iisalo potee reittään, Vanjoella on tikkejä kasvoissaan punttisalilla tapahtuneen onnettomuuden jälkeen ja Kopiolla on meneillään ylioppilaskirjoitukset.
Maajoukkuemies Iisalo loukkasi reitensä lauantaina Kauhajoella pelatussa Korisliigan ottelussa Karhua vastaan.
- Reidessä on pieni repeämä. Korisliigan pudotuspelien ei pitäisi olla osaltani vaarassa, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, kertoo Iisalo. Pelintekijä Jamar Wilson joutui jättämään Karhun kohtaamisen kokonaan väliin. Kyse oli kuitenkin enemmänkin varotoimenpiteestä vihoitelleen polven vuoksi.
- Wilson pelaa Kazanissa, vahvistaa Hongan päävalmentaja Pekka Salminen.

Kazan lukeutuu Euroopan ehdottomaan parhaimmistoon

Viime keskiviikkona TsSKA Moskovaa vastaan upeasti pelanneella Hongalla on huippuvaativa tehtävä edessään Kazanissa.
Venäjän pääsarjaa johtava Unics on jo varmistanut hyvissä ajoin jatkopaikkansa VTB-liigan A-lohkosta yhdessä TsSKA:n kanssa. Unics on raivannut tiensä myös Eurocupissa puolivälierävaiheeseen, jossa sen vastustajaksi asettuu italialainen Pepsi Caserta.
- Luokittelen Unics Kazanin Euroopan ehdottomaan parhaimmistoon. Kyllä se on aivan eri luokkaa kuin muut joukkueet lohkossamme, vakuuttaa Salminen. VTB-liigassa hallitsevan mestarin TsSKA:n tavoin vain yhden ottelun hävinnyt Unics kävi kaatamassa Hongan joulun alla  34 pisteellä. Isokokoinen vierasjoukkue vei levypallot murhaavasti nimiinsä numeroin 43-14. Unics noukki hyökkäyspäässä kaksi levypalloa enemmän kuin Honka koko ottelussa yhteensä.

Popovic on pelikunnossa

Joukkueesta puuttui vielä silloin käsivamman vuoksi kroatialainen tähtitakamies Marko Popovic, joka on nyt palannut Evgeny Pashutinin valmentaman joukkueen ruotuun.
- Pelasimme Espoossa ottelun ensimmäisen puoliskon parasta koripalloa, mitä olemme tähän mennessä kansainvälisillä kentillä esittäneet. Olimme silti siinä vaiheessa tappiolla 12 pistettä, mikä kertoo omalta osaltaan paljon vastustajasta, luonnehtii Salminen.
Unicsilla riittää Popovicin lisäksi iso liuta nimimiehiä, kuten Terrell Lyday, Maciej Lampe, Vladimir Veremeenko, Hasan Rizvic, Venäjän maajoukkueessakin pelannut ja viime aikoina hurjassa vireessä ollut Kelly McCarty, sekä peräti 230-senttinen jättiläinen Slavko Vranes.
Venäläisjoukkue on toisaalta sekin kärsinyt loukkaantumisista. Unicsilta oli Lydayn ohella sivussa Ricky Minard, kun se kaatoi VTB-liigan edellisessä ottelussaan ukrainalaisen Dnipron numeroin 87-55.
- Kazanilla kyllä riittää materiaalia mahdollisista poissaoloista huolimatta. Keskiviikon ottelu merkitsee meille joka tapauksessa hyvää valmistautumista Korisliigan playoff-peleihin, joihin katseemme on kovasti suunnattuna. Nyt täytyy vain toivoa, että joukkue pysyy ehjänä, tähdentää Salminen.
VTB United-liigan lohkovaiheen viimeinen ottelu Unics Kazan-Honka keskiviikkona klo 18. Ottelu nähdään suorana lähetyksenä URHOtv:llä.

Hongan tiedotteesta / UrheiluEspoo


Takaisin edelliselle sivulle


Espoon Honka - logo

Espoon Honka - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Tuomas Iisalo

28.7.1982
Tiedot

Villematti Kopio

5.3.1992
Tiedot

Pekka Salminen

Tiedot

Anselmi Vanjoki

27.6.1988
Tiedot

Jamar Wilson

22.2.1984
Tiedot


Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Tapiolan Hongan miesten joukkue on vahvistanut rivejään viisi edellistä kautta Korisliigassa pelanneella takamies Jouko Järvisellä.

Lue lisää
Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliigaan tähtäävä Tapiolan Honka on tehnyt sopimuksen 26-vuotiaan amerikkalaistakamies Brandon Thomasin kanssa.

Lue lisää
Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Suomen Koripalloliiton hallitus on evännyt Espoon Hongan liigalisenssin seuran Korisliiga-joukkuetta koskevien hoitamattomien velvoitteiden vuoksi ja sulkenut joukkueen sarjasta.

Lue lisää
Kaunisto siirtyy Ranskaan

Kaunisto siirtyy Ranskaan

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Hongasta ranskalaiseen Ada Blois Basketiin.

Lue lisää
Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Honkaan Kouvolan Kouvoista.

Lue lisää
Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Espoon Hongan päävalmentajana tulevalla kaudella koripallon kotimaisessa pääsarjassa ja kansainvälisessä VTB United-liigassa.

Lue lisää