Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Honka siirsi välieräpaikan ratkaisun Uuteenkaupunkiin

 
Honka siirsi välieräpaikan ratkaisun Uuteenkaupunkiin

Espoon Honka ja Uudenkaupungin Korihait vääntävät välieräpaikasta armottomasti ja pitkän kaavan mukaan. Taistelu huipentuu viidenteen ja viimeiseen puolivälieräotteluun, joka pelataan lauantaina taatusti täpötäydessä Pohitullin palloiluhallissa.
Kesälomille kintaalla viitannut Honka tasoitti puolivälieräsarjan 2-2:een kukistamalla Korihait lukemin 90-83 (45-46) Tapiolan Urheiluhallissa.
Vaiherikas ja myös levypallojen osalta tasaväkisenä pysynyt jännitysnäytelmä ratkesi 33 sekuntia ennen loppua John Williamsonin (24/4) kylmähermoisiin vapaaheittoihin.
Korihait menetti ensimmäisen välieräpallonsa ja kaikki on avointa Pohitullissa, josta Honka lähtee hakemaan ensimmäistä voittoaan menneisyyden haamut mielestään häätäneenä.
- Erityisesti puolustuspelimme oli ihan eri tasolla. Olemme selviytyneet viidenteen peliin ja Korihaiden pitää nyt tosissaan miettiä, miten se pystyy mahdollisesti katkaisemaan sarjan kotiyleisönsä edessä. Se on taas täysin uusi maailmansa, heitti Hongan päävalmentaja Pekka Salminen lisää löylyä kiukaalle ja paineita vastustajan suuntaan.
Korihaita luotsaava Tom Westerholm pyrkii pitämään visusti huolen siitä, että hänen joukkojensa ajatus ei pääse karkaamaan tilanteessa, jossa punnitaan nyt tosiaankin se, kumman pää kestää.
- Tärkeintä on nyt vain keskittyä seuraavaan peliin ja pistää kaikki muut asiat sivuun. Hieno sarja saa lauantaina arvoisensa päätöksen, totesi Westerholm.

Honka hukkasi 17 pisteen johtonsa

Seitsemän ensimmäistä heittoaan ohi sutinut Korihait oli ottelun alussa pahassa pulassa.
Korkeilla prosenteilla tuhojaan tehnyt Honka siirtyi avausneljänneksellä yhdeksän pisteen johtoon, kun Corey Belser (20/10) pisti vapaaheittonsa sisään. Kotijoukkue olisi painellut jo siinä vaiheessa menojaan ilman Lawrence Wrightin (14/5) tahtokoreja.
Jos oli Hongan heittopeli vielä täysin tukossa tiistaina länsirannikolla, niin torstain esitys oli siltäkin osin aivan toista luokkaa. Honka missasi avauskympillä vain kolme pelitilanneheittoa.
- Honka oli kuin toinen joukkue tiistain rökäletappion jälkeen, myönsi Korihaiden Petri Heinonen (7/7).
Williamsonin ja Tuomas Iisalon (10/5) tekemät heiton torjunnat ja Jukka Matisen (11/4) kaksi peräkkäistä kolmosta numeroissa 36-19 vetivät vakkasuomalaisten ilmeet syystäkin vakavaksi välittömästi toisen neljänneksen alussa.
Korihait näytti olevan jo koukussa, josta petokala rimpuili kuitenkin itsensä nopeasti irti. Korihait kuittasi virhevaikeuksistaan huolimatta seuraavat neljä minuuttia 18-3 ja isäntien etumatka oli kaventunut hetkessä kahteen pisteeseen.
- Ottelu sisälsi paljon nousuja ja laskuja. Hetkellinen herpaantuminen on inhimillistä, kun lataus on kova. Se kuuluu playoff-pelien henkeen, muistutti Salminen.
Kovaa painetta ottelussa seitsemän koriin johtanutta syöttöä tarjoilleelle pelintekijä Jamar Wilsonille (21/5) pistäneiden vieraiden räväkkä kiri oli James Reavesin (18/2), Nigel Mooren (27/11) ja Wrightin käsialaa. Wright oli se mies, joka sai kunnian siirtää Korihait vapaaheittoviivalta tauolle pisteen johdossa.

Korihait vastasi myös toiseen nykäykseen

Hongan uusi nykäys osui kolmannen neljänneksen puolivälin alle ja sen sinetöi jälleen Matinen kaaren takaa lukemissa 61-50. Matiselle vihellettiin tosin miltei heti perään neljäs virhe.
Myös Korihaiden Wrightia ja Heinosta rasitti neljä virhettä, kun viimeiselle kympille lähdettiin kotijoukkueen seitsemän pisteen johdossa. Viides virhe Wrightille vihellettiin heti päätösneljänneksen alkuminuuteilla.
Vieraat vyöryivät kuitenkin Mooren ja Jussi Kumpulaisen (10/2) kolmosilla, sekä Heinosen kakkosella vielä iholle neljä minuuttia ennen loppua, ennen kuin Williamson pystyi järjestämään Hongan lopullisesti väljemmille vesille.
Williamson teki viivalta voittajien kuudesta viimeisestä pisteestä viisi. Aiempien otteluiden ehdottomiin sankareihin lukeutunut Korihaiden Bojan Sarcevic joutui tyytymään Tapiolassa vain kolmeen pisteeseen. Heti alussa turhautunut Sarcevic sai kahdeksasta pelitilanneheitostaan ainoastaan yhden sisään.
Viides ja kaikkien mahdollisuuksien puolivälierähuipentuma käynnistyy lauantaina Pohitullissa klo 16.

4. puolivälieräottelu, Tapiolan Urheiluhalli 7.4.:
Espoon Honka - Uudenkaupungin Korihait 90 - 83 (45 - 46)

Ottelun neljännekset 28-19, 17-27, 25-17, 20-20
Otteluvoitot 2-2.

Honka: Corey Belser 20/10, Ville Mäkäläinen 4/4, Jamar Wilson 21/5/7 syöttöä, Tuomas Iisalo 10/5, John Williamson 24/4, Jukka Matinen 11/4.

UU-Korihait: Lawrence Wright 14/5, Bojan Sarcevic 3/3, Jussi Kumpulainen 10/2, Mikko Jalonen 4/4, Nigel Moore 27/11, James Reaves 18/2, Petri Heinonen 7/7.

Seuraava ottelu: 5. puolivälierä Korihait-Honka lauantaina klo 16.00.

Hongan tiedotteesta / UrheiluEspoo


Takaisin edelliselle sivulle


Espoon Honka - logo

Espoon Honka - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Corey Belser

22.11.1982
Tiedot

Tuomas Iisalo

28.7.1982
Tiedot

Jukka Matinen

6.11.1978
Tiedot

Pekka Salminen

Tiedot

John Williamson

19.8.1986
Tiedot

Jamar Wilson

22.2.1984
Tiedot


Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Tapiolan Hongan miesten joukkue on vahvistanut rivejään viisi edellistä kautta Korisliigassa pelanneella takamies Jouko Järvisellä.

Lue lisää
Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliigaan tähtäävä Tapiolan Honka on tehnyt sopimuksen 26-vuotiaan amerikkalaistakamies Brandon Thomasin kanssa.

Lue lisää
Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Suomen Koripalloliiton hallitus on evännyt Espoon Hongan liigalisenssin seuran Korisliiga-joukkuetta koskevien hoitamattomien velvoitteiden vuoksi ja sulkenut joukkueen sarjasta.

Lue lisää
Kaunisto siirtyy Ranskaan

Kaunisto siirtyy Ranskaan

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Hongasta ranskalaiseen Ada Blois Basketiin.

Lue lisää
Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Honkaan Kouvolan Kouvoista.

Lue lisää
Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Espoon Hongan päävalmentajana tulevalla kaudella koripallon kotimaisessa pääsarjassa ja kansainvälisessä VTB United-liigassa.

Lue lisää