Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kotka on kova pala Hongalle

 
Kotka on kova pala Hongalle

Korisliigassa toisena oleva KTP-Basket on kohdellut Espoon Honkaa kovalla kädellä tällä kaudella. KTP on vienyt nimiinsä kaikki kolme keskinäistä kohtaamista, joista viimeisin päättyi Kotkassa lukemin 81-73 (42-31). Loppunumerot tosin kertovat, että hurjassa otteluruuhkassa henkeään haukkonut Honka on taas tulossa vahvasti hetkellisen notkahduksen jälkeen.
- Pelimme on takkuillut viime aikoina, eikä sitä käännetä hetkessä. Tässä ottelussa oli meiltä kuitenkin paljon hyvää tappiosta huolimatta. Kunhan säilytämme tämän intensiteetin ja jatkamme joukkuekonseptin kehittämistä, niin hyvää tulee, tuumi Tuomas Iisalo.
Honka oli pudota kotijoukkueen kyydistä heti 15 minuutin jälkeen, kun Jussi Eskola (7/1) säkitti kolmen pisteen heitolla tilanteeksi 32-18. Kellot olisivat soineet vierasjoukkueelle jo aiemminkin ilman Jukka Matisen (17/2) panosta. Hongan kapteeni teki joukkueensa ensimmäisistä 18 pisteestä kymmenen. Avauspuoliskon heittoprosentit kirjattiin Kotkalle 64-33.
- Kotka on hyvä joukkue ja se puolusti tänäänkin todella kovaa, mihin me vastasimme. Ensimmäisen neljänneksen numerot 13-11 kertovat nimenomaan molempien joukkueiden puolustuksen lujuudesta, painotti Iisalo.

Honka tuli kaukaa takaa jo rinnalle

Hongan parhaat hetket osuivat tauon jälkeisille minuuteille, jolloin John Williamson (20/7), Iisalo (7/4) ja jälleen levypalloissa kunnostautunut Corey Belser (15/16) toivat vieraat terävällä 13-0 -jaksolla pisteen päähän.
Honka nousi pari minuutti myöhemmin jo tasoihin, mutta johtopaikastaan kotkalaiset eivät missään vaiheessa luopuneet.
Siitä pitivät huolen Clifton Jones (7/4) ja tuttuun tapaan kaukaa kovia osumia mättänyt Mikael Holme (11/2). Holme latasi putkeen kaksi kolmosta ja ero oli venynyt hetkessä taas kahdeksaan pisteeseen päätösneljännekselle lähdettäessä.
Siinä vaiheessa Holmen avuksi palasi varsinkin ottelun alkupuolella loistanut Sefton Barret, joka puhalteli espoolaisten toivonkipinää sammuksiin numeroissa 68-55. Se riitti, vaikka Matinen pelottelikin (76-71) isäntiä kaarelta, kun peliaikaa oli jäljellä 1.10 minuuttia. Lopusta piti huolen liigan tarkin vapaaheittäjä Jeb Ivey (22/3), joka piti jälleen päänsä kylmänä ja kätensä kuumana viivalla.
- Tietenkin tappio aina harmittaa, mutta emme me olleet tänään huonoja. Peli ratkesi siihen, että emme saaneet helppoja koreja ja menetimme pallon tuhottoman monta (19) kertaa. Lisäksi KTP kyllä rankaisi välittömästi muutamista merkkausvirheistä, Hongan päävalmentaja Pekka Salminen viittasi lähinnä Holmen suuntaan.
Kanadalaislaituri Barrett jatkoi hieman aiemmasta hiipuen siitä, mihin hän oli jäänyt edellisissä otteluissa Honkaa vastaan: 20 pistettä ja niiden kyytipojaksi viisi levypalloa. Pallon neljä kertaa riistänyt Jerald Fields kaapi vielä kahdeksan irtopalloa enemmän. Tappiosta huolimatta Honka korjasi levypallot nimiinsä 41-29.
Runkosarjan korikuninkuudessa kiinni oleva Jamar Wilson joutui tyytymään hänelle vaatimattomasti kahdeksaan pisteeseen. Kahdeksan kertaa myös pallon menettäneen Wilsonin 14 pelitilanneheitosta vain kolme lävisti kotkalaispuristuksessa korirenkaan. Ville Mäkäläinen oli edelleen sivussa jalkavamman vuoksia.

Honka Kisahallin kautta venäläisjätin kimppuun

Honka etenee Korisliigan runkosarjan loppusuoraa kiivaalla tahdilla, sillä pelit jatkuvat jo perjantaina Torpan Poikien pakeilla Kisahallissa. Honka pitää hyppysissään pääkaupunkiseudun koripallovaltikkaa keskinäisten ottelujen ja myös sarjatilanteen valossa.
Honka on voittanut tällä kaudella ToPon kahdesti Tapiolassa numeroin 82-76 ja 106-91. Torppa on puolestaan pitänyt pintansa Kisahallissa lukemin 89-82.
Kotiyleisönsä eteen Honka palaa ensi keskiviikkona, kun liettualaisen Jonas Kazlauskasin valmennukseen siirtynyt venäläisjätti TsSKA Moskova vyöryy Barona Areenan siirtoparketille VTB United-liigan merkeissä.

Korisliiga, Steveco Areena:
KTP-Basket - Espoon Honka 81 - 73 (42 - 31)

Ottelun neljännekset: 13-11, 29-20, 19-21, 20-20

Honka: Samuli Vanttaja -/4, Corey Belser 15/16, Tuomas Iisalo 7/4, Jamar
Wilson 8/3, Anselmi Vanjoki 2/1, John Williamson 20/7, Jukka Matinen 17/2,
Villematti Kopio 4/1.

KTP-Basket: Robert Juvonen 2/-, Jeb Ivey 22/3, Jussi Eskola 7/1, Mikael
Holme 11/2, Sefton Barrett 20/5, Ville-Pertti Lind 4/-, Clifton Jones 7/4,
Jerald Fields 8/13/4 syöttöä/4 riistoa.

Hongan seuraava ottelu Korisliigassa: ToPo-Honka perjantaina 4.3. klo 18.30.

Hongan seuraava ottelu VTB United-liigassa: Honka-TsSKA Moskova keskiviikkona 9.3. klo 18.30 Barona Areenalla.

Hongan tiedotteesta / UrheiluEspoo


Takaisin edelliselle sivulle


Espoon Honka - logo

Espoon Honka - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Corey Belser

22.11.1982
Tiedot

Tuomas Iisalo

28.7.1982
Tiedot

Jukka Matinen

6.11.1978
Tiedot

Ville Mäkäläinen

27.2.1985
Tiedot

Pekka Salminen

Tiedot

Jamar Wilson

22.2.1984
Tiedot


Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Tapiolan Hongan miesten joukkue on vahvistanut rivejään viisi edellistä kautta Korisliigassa pelanneella takamies Jouko Järvisellä.

Lue lisää
Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliigaan tähtäävä Tapiolan Honka on tehnyt sopimuksen 26-vuotiaan amerikkalaistakamies Brandon Thomasin kanssa.

Lue lisää
Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Suomen Koripalloliiton hallitus on evännyt Espoon Hongan liigalisenssin seuran Korisliiga-joukkuetta koskevien hoitamattomien velvoitteiden vuoksi ja sulkenut joukkueen sarjasta.

Lue lisää
Kaunisto siirtyy Ranskaan

Kaunisto siirtyy Ranskaan

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Hongasta ranskalaiseen Ada Blois Basketiin.

Lue lisää
Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Honkaan Kouvolan Kouvoista.

Lue lisää
Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Espoon Hongan päävalmentajana tulevalla kaudella koripallon kotimaisessa pääsarjassa ja kansainvälisessä VTB United-liigassa.

Lue lisää