Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sakari Manninen -show Shanghaissa

Sakari Manninen -show Shanghaissa

 

Jokerit palasi kahden tappiollisen ottelun jälkeen voittojen tielle Kiinan- ja Venäjän Kaukoidän -kiertueensa avausottelussa kukistamalla Kunlun Red Starin maalein 5–3. Helsinkiläisten ykköstähti oli hattutempun iskenyt Sakari Manninen.

KHL:n läntisessä konferenssissa kolmantena jatkava Jokerit ja pudotuspelipaikasta itäisessä konferenssissa taisteleva Kunlun Red Star iskivät yhteen toista kertaa tällä kaudella. Sarja-avauksessa Jokerit oli parempi syyskuun alussa Helsingissä maalein 6–3.

Myös Shanghaissa nähtiin maalirikas kamppailu, josta Jokerit selviytyi voittajana vahvan vieraspelaamisen ansiosta.

– Saatiin peliin hyvä startti ja oltiin heti alusta saakka valmiita pelaamaan. Avauserässä meillä oli omat vaikeat hetket, mutta niistä selvittiin. Toinen erä oli meiltä hyvä ja olimme tehokkaita. Kolmannessa erässä vastustaja sai kurottua eroa, mutta ihan tyylikkäästi hoidettiin homma. Hieno voitto ja tärkeät pisteet meille, Jokeri-hyökkääjä Sakari Manninen kertoi taiston tauottua.

Jokerit kontrolloi peliä lähes alusta loppuun, mutta myös Jussi Tapolan luotsaamalla Kunlunilla oli omat maalipaikkansa. 29 kertaa kiekon tielle ehtineen Ryan Zapolskin haamupelastukset tärkeillä hetkillä antoivat helsinkiläisille mahdollisuuden voittaa.

– Pelattiin aika tylyä vieraspeliä. Tehtiin tänään paikoista tehokkaasti maalit ja Zapo oli maalissa loistava, Manninen niputti ottelun ratkaisun.

Jokereiden ykköstähti oli uransa ensimmäisen hattutempun KHL:ssä tehtaillut Sakari Manninen.

– Ensimmäiseen maaliin Nicklas (Jensen) teki hienon esityön, toisessa Steve antoi upean syötön ja kolmannessa (Karl) Stolleryltä hyvä veto viivasta, joka oli helppo ohjata sisään. Ketjun peli toimi tänään hyvin, ensimmäisenä Jokerien suomalaispelaajana 40 tehopisteen rajapyykin KHL:ssä rikkonut Manninen kuvaili osumiaan.

Helsinkiläisiltä maaliverkkoa heiluttivat myös puolustaja Sami Lepistö ja ruotsalaissentteri John Norman.

Kunlunin maalit värkkäsi niin ikään hattutempun viimeistellyt, lähes 100 NHL-ottelun jenkkihyökkääjä Drew Shore.

Kolmatta kautta KHL:ssä pelaavan kiinalaisseuran suomalaispelaajista tositoimissa olivat maalivahti Tomi Karhunen, puolustajat Ville Lajunen sekä Joonas Järvinen ja hyökkääjä Olli Palola. Sen sijaan Veli-Matti Savinainen oli sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Peli alkoi Shanghaissa jo klo 9 Suomen aikaa, joten valmistautuminen peliin ei ollut ihan tavallisimmasta päästä. Jokerit pyrkii vieraspelimatkoillaan pysymään Suomen ajassa, mutta nyt kelloja oli siirretty parilla tunnilla. Mannisen jäntereissä aikaerorasitus ei näkynyt.

– Hyvältä tuntui kropassa pelata. Aikataulujen osalta kaikki on pyritty tekemään helpoksi. En muista milloin olisin viimeksi näin aikaisin pelannut. A-junioreissa alkoi pelit joskus klo 12, upeaa kautta pelaava Manninen pohti.

Jokerien kausi jatkuu tiistaina vierasottelulla itäisen konferenssin jumbojoukkuetta Admiral Vladivostokia vastaan. Ottelu alkaa klo 11 Suomen aikaa.

– Samanlaisella kaavalla lähdemme siihen peliin. Pyrimme pelaamaan tylyä vieraslätkää, eikä meidän tarvitse miellyttää ketään. Pitää olla kärsivällinen, puolustaa hyvin ja iskeä paikoista maalit, Manninen tuumasi.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Jokerit - logo

Jokerit - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää