Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jokerit tylsytti Ufan tähdet

Jokerit tylsytti Ufan tähdet

 

Jokerit aloitti neljän ottelun mittaisen vieraskiertueensa upealla 4–1-voitolla Salavat Julajev Ufasta. Jokereiden sankareina hääräsivät latvialaisvahti Janis Kalnins ja hyökkäyspäässä loistanut Sakari Manninen.

Pudotuspelipaikkansa KHL:ssä varmistaneet läntisessä konferenssissa neljäntenä oleva Jokerit ja itäisen konferenssin kutonen Salavat Julajev iskivät yhteen tiistaina Ufassa. Kauden toisesta keskinäisestä kohtaamisesta kehkeytyi tasokas, fyysinen ja vauhdikas kiekkopeli.

Jokerit lähti pelaamaan kypsää, kurinalaista ja tylyä vieraskamppailua. Siinä se myös onnistui, sillä punakeltaiset iskivät paikoista maalit tehokkaasti, tylsyttivät vastustajan tähtipelaajat, puolustivat keskialueella tarkasti ja tolppien välissä 32 kertaa kiekon eteen venynyt Janis Kalnins toimi viimeisenä lukkona.

– Lähtö peliin ei ollut paras mahdollinen meiltä, mutta onnistuimme tekemään maalin ja tapoimme hyvin alivoimia. Toisessa ja kolmannessa erässä pelasimme todella hyvää vieraskiekkoa. Pelasimme hyvää hyökkäyspeliä ja puolustimme vahvasti joukkueena. Tyylipisteitä ei näissä peleissä jaeta, eikä meidän tarvitse ketään miellyttää, Jokeri-hyökkääjä Sakari Manninen kertoi taiston tauottua.

Loukkaantumisen jälkeen maalille palannut Kalnins antoi useammalla huipputorjunnallaan mahdollisuuden arvokkaaseen vierasvoittoon.

– Janis pelasi loistavan ottelun. Ensimmäinen erä ei ollut meiltä niin hyvä, vaikka johdimme peliä 20 minuutin jälkeen. Todella tärkeitä torjuntoja vaikeilla hetkillä ja Janis oli kyllä meidän selkäranka tänään, Manninen sanoi.

Hyökkäyspäässä esiin nousi Steve Mosesin, Sakari Mannisen ja Nicklas Jensenin muodostama tehonyrkki. Juonikas ja taitava Manninen napautti Jokereiden 1–0-osuman avauserässä ja tarjoili maagisen syötön maalin takaa voittomaaliksi jääneen tanskalaishyökkääjä Jensenin osumaan toisessa erässä.

– Joskus nuo syötöt menevät perille ja joskus sitten ei. Tiesin mihin Nicklas on liikkumassa ja nyt napsahti kohdilleen. Ketjuna meillä on sujunut hyvin. Joitain asioita ollaan keskenään sovittu, mutta myös luomulla mennään, Manninen valotti.

Neljännessä perättäisessä pelissä tehopisteiden makuun päässyt Manninen nosti maalimääränsä jo 19:ään.

Maaliahne Jensen kasvatti pisteputkensa jo 12 ottelun mittaiseksi. Ainoastaan Juhamatti Aaltonen (13 peliä) on yltänyt pidempään pisteputkeen Jokereiden KHL-aikana.

Helsinkiläisiltä maalinteossa onnistuivat myös kanadalaispuolustaja Alex Grant, jonka osumaan upean esityön tarjoili jenkkihyökkääjä Brian O´Neill. Loppulukemat puolestaan tyhjään rysään naulasi Marko Anttila.

Miltei kolmeen viikkoon ensimmäisen kotiottelunsa pelanneen Salavat Julajevin ainokaisen iski toisessa erässä suomalaissentteri Joonas Kemppainen. Syöttöpisteen osumaan saalisti kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Helsingissä Jokereita kahdesti kurittanut Teemu Hartikainen. Maalissa Juha Metsola venyi kiekon tielle 20 kertaa.

Jokereiden kausi jatkuu torstaina Jukka Peltolan edustamaa Sibir Novosibirskiä vastaan. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 14.30.

– Samalla sapluunalla lähdemme siihenkin peliin. Pelaamme tylyä vieraskiekkoa, mutta starttia voimme parantaa, Manninen päätti.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Jokerit - logo

Jokerit - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää