Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ville Nieminen jatkaa Pelicansin päävalmentajana

Ville Nieminen jatkaa Pelicansin päävalmentajana

 

Ville Nieminen ja viime kaudelta tuttu valmennusryhmä jatkavat Lahden Pelicansin peräsimessä myös ensi kaudella. Pelicans on tehnyt Niemisen kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Valmennustiimissä jatkavat Pasi Nurminen, Arttu Lipsanen sekä Tommi Pärmäkoski.

- Ensimmäinen kausi päävalmentajana ja varsinkin tämä kevät mentiin kaasu pohjassa. Kauden päättymisen jälkeen on ollut tärkeää, että hetki on voitu puhaltaa ulos, ja sen jälkeen käydä syväluotaavat keskustelut ja analyysit kuluneesta kaudesta sekä piirtää tulevat suuntaviivat. Olen ylpeä tästä valmennusryhmästä. Ammattimiehet ovat töissä, Nieminen kommentoi.

Pelicansin päävalmentajajulkistus on herättänyt niin sosiaalisessa kuin perinteisessä mediassa paljon spekulaatiota ja keskustelua. Prosessin kulku on kuitenkin edennyt organisaation suunnitelmien mukaan.

- Kyse on ollut isosta kokonaisuudesta, jota olemme rakentaneet organisaation sisällä. Käytämme kokonaisuudesta nimitystä Pelicans-polku ja se pitää sisällään Junior-Pelicansin, Heinolan Peliitat ja Liiga-Pelicansin. Nyt meillä on kaikki palaset valmiina ja oikeilla paikoilla, joten on myös oikea aika tulla asian kanssa ulos. Ei Ferrarikaan esittele etusiipeään ennen kuin koko auto on valmis. Olemme olleet oikein tyytyväisiä tästä runsaasta ilmaisesta medianäkyvyydestä, Pelicansin urheilujohtajaJanne Laukkanen kertoo.

Pelicans-polkua varten Lahden Pelicans on palkannut Suomen tunnetuimpiin urheiluvalmentajiin ja -lääkäreihin kuuluvan Harri Hakkaraisen, jonka vastuualueena on koordinoida, valvoa ja kehittää koko päijäthämäläistä valmennus- ja pelaajapolkua junioritasolta Liigaan. Hakkarainen tekee tiivistä yhteistyötä valmentajien kanssa ja tulee olemaan apuna myös joukkueiden oheis- ja kesäharjoittelussa.

Useamman vuoden liigajoukkueen kesä- ja oheisharjoittelusta vastanneet Pärmäkoski ja Juha Nakari tulevat Hakkaraisen ohella olemaan jatkossa mukana lisääntyvissä määrin myös juniorijoukkueiden ja Peliittojen fysiikkavalmennuksessa.

Pelicansin B-junioreiden ja heitä nuorempien ikäryhmien valmentajat julkaistiin viime viikolla (linkki). Pelicansin A-nuoria tulee ensi kaudella valmentamaan 38-vuotias Juhamatti Yli-Junnila, joka on viimeiset kaksi kautta toiminut Pelicansin B-junioreiden päävalmentajana. Toissa kaudella alle 18-vuotiaiden kultajoukkueen valmennusryhmään kuuluneen Yli-Junnilan apuna toimii Jermu Juntunen.

Heinolan Peliittojen pääkäskijänä jatkaa kesken viime kauden puikkoihin hypännyt entinen Pelicansin A-nuorten päävalmentaja Vesa Petäjä, joka saa tutun apurin, kun A-nuorissa Petäjän kanssa erinomaista työtä tehnyt Toni Pasuri siirtyy Heinolaan.

- Meillä on kasassa hyvä kokonaisuus, missä kaikilla on selkeät vastuualueet ja yhteinen päämäärä. Näillä nimityksillä ja panostuksilla mahdollistamme sen, että voimme nostaa oman juniorituotantomme kestävälle ja laadukkaalle pohjalle. Nyt on jälleen työnteon aika, Laukkanen linjaa.

Pelicansin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Lahden Pelicans - logo

Pelicans - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


VilleNieminen

Ville Nieminen

6.4.1977 Tampere
Tiedot


Olkinuora käyttää sopimuksensa ulkomaanoption

Olkinuora käyttää sopimuksensa ulkomaanoption

Jussi Olkinuora käyttää sopimuksena ulkomaanoption ja siirtyy pelaamaan sveitsiläisseuraan.

Lue lisää
Lasch siirtyy Sveitsiin

Lasch siirtyy Sveitsiin

Pelicans menettää alkukauden parhaan pistemiehensä, kun ottelukohtaisella sopimuksella lahtelaisten riveissä viilettänyt Ryan Lasch siirtyy loppukaudeksi Sveitsiin Zürich Lionsin riveihin.

Lue lisää
Eero Teräväinen lainalle Pelicansiin

Eero Teräväinen lainalle Pelicansiin

Pelicans ja HIFK ovat tehneet lainasopimuksen, minkä myötä puolustaja Eero Teräväinen pelaa lahtelaisryhmän riveissä helmikuun loppuun saakka.

Lue lisää
Otto Somppi Pohjois-Amerikkaan

Otto Somppi Pohjois-Amerikkaan

Pelicans-hyökkääjä Otto Sompin lainasopimus päättyy ja mies siirtyy Jesse Ylösen sekä Oskari Laaksosen tavoin Pohjois-Amerikkaan valmistautumaan AHL-kauden alkuun. Somppi on Tampa Bay Lightingin sopimuspelaaja.

Lue lisää
Pelicansin Laaksonen ja Ylönen kutsuttiin Pohjois-Amerikkaan

Pelicansin Laaksonen ja Ylönen kutsuttiin Pohjois-Amerikkaan

Pelicansissa alkukauden kiekkoilleet Jesse Ylönen ja Oskari Laaksonen on kutsuttu takaisin Pohjois-Amerikkaan NHL-organisaatioidensa palvelukseen. Laaksonen on Buffalo Sabresin ja Ylönen Montreal Canadiensin sopimuspelaaja.

Lue lisää
Julius Honka Pelicansiin

Julius Honka Pelicansiin

Lahden Pelicans ja Dallas Stars ovat tehneet toistaiseksi voimassa olevan lainasopimuksen, minkä myötä puolustaja Julius Honka liittyy lahtelaisryhmään. Honka nähdään joukkueen harjoitusvahvuudessa ensimmäisen kerran keskiviikkona.

Lue lisää