Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

SaiPalla sarjakärki vastassa Jyväskylässä

 

SaiPalla sarjakärki vastassa Jyväskylässä


SaiPan viikko jatkuu vaikealla vierasottelulla, sillä sarjakärki JYP varmasti himoaa voittoa kahden tappion jälkeen.

Neljän peräkkäisen voiton myötä jälleen kuuden parhaan joukkoon hiipinyt SaiPa on jälleen kerran kovan työn edessä. Tiistaina joukkue kaatoi Kärpät 2-1, vaikka vastustaja hallitsi ottelua ajoittain pahastikin. Niukka voitto kuitenkin kertoo SaiPan tämän kauden joukkueesta oman selkeän tarinansa, joka tuo vielä monta ilonhetkeä keltamustien kannattajille.

Tarina ei kuitenkaan ole vain viimeisimmän ottelun mittainen. Neljä edellistä otteluaan SaiPa on voittanut maalin erolla jokaisen ja kaksi vastan rankkarikilpailun jälkeen. Kaksi edellistä ottelua ovat ratkenneet SaiPan hyväksi varsinaisen peliajan viimeisellä viisiminuuttisella. Kun muistetaan viime kausien yhden maalin tappioon päättyneitä otteluita on tämä uusi ja erittäin miellyttävä tilastofakta.

Torstai-illan vastustaja JYP haki kuukausi takaperin Kisapuistosta 3-1 -voiton eriskummallisen ottelun päätteeksi. SaiPa sai pelata ylivoimaa mielin määrin mutta sai aikaiseksi vain yhden maalin pääasiassa huikean ottelun pelanneen maalivahti Tuomas Tarkin ansiosta. Ottelun toiseksi ratkaisuhahmoksi nousi hyökkääjä Ossi Louhivaara kolmannen erän kahdella maalillaan.

JYP on sekin pelannut viime aikoina tiukkoja otteluita. Kaksi edellistä se on hävinnyt maalin erolla ja tämä on ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun JYP on kärsinyt kaksi peräkkäistä tappiota. Tiistaina JYP ei saanut Helsingissä maaliakaan aikaiseksi ja kaiken lisäksi hyökkääjä Max Wärn loukkasi jalkansa ainakin kuvausten arvoisesti.

Wärniä lukuunottamatta JYPin miehistö on jotakuinkin terve. Hienoa kautta pelaava hyökkääjä Ramzi Abid oli tiistaina sivussa vatsataudin vuoksi ja puolustaja Mikko Kalteva puolestaan toipuu vielä hetken nivusvammastaan.

SaiPan sairaslistalta paluuta odotellaan seuraavaksi Brian Salcidolta, joka parhaassa tapauksessa saattaa hypätä kaukaloon jo tänään. Muutoin lienee todennäköistä, ettei lisäapuja saada ennen maaottelutaukoa.

Illan ottelun yksi varmasti ratkaisevin osa-alue on tuttuun tapaan maalivahtipeli. SaiPan Jani Nieminen on mahdollisesti tämän hetken liigan kuumin veräjänvartija ja Tuomas Tarkki puolestaan pelasi tiistaina tappiosta huolimatta erinomaisen ottelun. Oma sanansa on toki sanottavana molempien joukkueiden valmennuksellakin, sillä niin SaiPan Richard Ullbergille kuin JYPin Joni Myllykoskellekin olisi löydettävä peliaikaa. Myllykoski tosin pelasi viime perjantaina JYPin hävitessä kotonaan HPK:lle 2-3.

Mielenkiintoinen poiminta tilastoista on sekin, että JYP ja SaiPa ovat kaksi liigan parasta vierasjoukkuetta mutta kotiotteluissa JYP on vasta liigan 9:s ja SaiPa 13:s. Tarkoittaako tämä mitään tämän ottelun kannalta jää nähtäväksi.

Spekulaatioista todennäköisin kuitenkin on, että ottelusta tulee jälleen kerran vähämaalinen ja tasainen.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

SaiPa ja maalivahti Jan Lukas ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Jan Lukas liittyi SaiPan joukkueeseen toukokuussa 2023.

Lue lisää
Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

SaiPa saa tutun vahvistuksen puolustukseensa, kun Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen liittyy joukkueeseen tiistaina.

Lue lisää
Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

22-vuotias Maalivahti Niclas Westerholm jatkaa SaiPassa kaudella 2020-2021. SaiPan ja Westerholmin vuonna 2018 kirjattuun sopimukseen sisältyi tulevasta kaudesta optio, jonka SaiPa käytti keväällä. Sopimus astui voimaan, kun tulokassopimus Nashville Predatorsin kanssa purkautui.

Lue lisää
David Bernhardt jatkaa SaiPassa

David Bernhardt jatkaa SaiPassa

SaiPa ja 22-vuotias ruotsalaispuolustaja David Bernhardt ovat solmineet yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

33-vuotias keskushyökkääjä Jarno Koskiranta vahvistaa SaiPaa tulevat kolme kautta.

Lue lisää
Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Korona-kriisi tulee aiheuttamaan seuroille suuria tulonmenetyksiä, joihin SaiPa pyrkii kaikin mahdollisin keinoin sopeutumaan.

Lue lisää