NST:n naiset tasasivat voitot sunnuntain kotiottelussa

Lauantaina startasi naisten puolivälieräsarjat käyntiin. Naiset suuntasivat Jyväskylään Happeen vieraaksi. Ennakkoasetelmien mukaisesti tasainen ottelupari näytti luonteensa ensimmäisissä kohtaamisisssa.

Lauantaina Jyväskylässä käyty ensimmäinen ottelu oli tasainen, kotijoukkueen kuitenkin hienokseltaan hallitessa. Loppusummerin soidessa, taululla oli kotijoukkueen eduksi tulos 4-3 (2-1, 0-1, 2-1), jolloin ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan jäi Jyväskylään.

Kauaa ei kumpikaan joukkue ehtinyt palautua tiukasta väännöstä vaan heti sunnuntaina ottelusarja sai jatkoa Lappeenrannassa. Kotiottelulla näyttää olevan merkitystä, sillä tänään Nakittaret veivät omansa 4-3 (0-1, 1-0, 3-2) ja näin ollen tasasivat ottelusarjan voitot 1-1.

Kotiottelussa ensimmäiset minuutit taisaista vääntöä, kotijoukkueen hiukan hallitessa palloa. Kumpikaan ei sen vaarallisempiin tilanteisiin päässyt vaan molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat varmaa peliä. Kotijoukkueen hyökkäykset puuroutuivat aikalailla kulmiin Happeen pitäessä maalinedustaa tiukasti omassa hallinnassaan. Happee oli vaarallisin nopeissa vastahyökkäyksissään läpi ottelun - NST:n menettäessä pallon, oli vierasjoukkueen suunta välittömästi ylöspäin.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ensimmäisen erän 7.minuutin kohdalla kun vierasjoukkueen aina vaarallinen Jenni Timonen löysi maalin kulmalta Aino-Maija Laaksosen, joka laukoi pallon etukulmasta ohi kotijoukkueen maalivahti Mia Rinta-Valkaman. Ensimmäisessä erässä ei maaleilla enempää mässäilty vaan tauolle siirryttiin vierasjoukkueen yhden maalin johtoasemassa.

Toisessa erän alussa Happee otti kuskin paikan, mutta erän ainoasta maalista vastasi kotijoukkue. Juuli Hakkarainen löysi tuttuun tapaan aisaparinsa Marianne Hannosen maalinedustalta ja 321 päinen kotiyleisö räjähtää ajassa 25.36. Erän lopussa kotijoukkue taistelee alivoiman, kun Silvia Hahl istui kaksi minuuttista kädellä pelaamisesta. NST:n alivoimalla pakka pysyy hyvin kasassa ja omaa maalia suojellaan uhrauvasti ja hyvällä asenteella. Toisen erän lopun parhaimmat hässäkät saatiin Happeen päähän. Kotijoukkue ajoi pelaajiaan hyvin maalille, mutta tolppaa lähemmäksi ei päästy, joten kolmanteen erään siirryttiin kutkuttavassa tasatilanteesta.

Kolmas erä alkaa kotijoukkueen komennossa. Hyvin pelannut ja kulmissa kaksinkamppailuja itselleen vääntänyt puolustaja Anna-Sofia Lassila pääsee hyvästä paikkaa laukomaan, mutta hyvin torjunut vierasjoukkueen Minna Paasu vetää pidemmän korren. Ajassa 46.55 kotijoukkeen Juuli Hakkarainen saa jäähyn hyökkäysalueella mailaan painamisesta. Jäähyä oli jäljellä 0.41 sekuntia kun Happee onnistuu ylivoimalla, kun reboundpallo löytää Happeen pelaajan maalinedustajalta. Tasoitus tulee kuitenkin välittömästi 10 sekuntia myöhemmin, kun Hannonen maalaa toistamiseen Juulin toimiessa jälleen syöttäjänä. Nakit siirtyvät ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 55.02, kun ottelun kiistaton parivaljakko Hannonen-Hakkarainen on jälleen pahanteossa. Kauaa nakkien johto ei kuitenkaan kestä, koska vain reilu minuutti ehtii kulua kun Happeen Timonen täräyttää rystyltä etukulmasta sisään Johanna Helmisen syötössä. Ottelu jälleen tasan.

Happee nukkui toisen kerran maalin jälkeisen vaihdon, kun illan kuningatar Hannonen väänsi vahvasti keskialueella pallollisen kaksinkamppailutilanteen itselleen ja ajoi rohkeasti maalille ja laukoi pallon varmasti takakulmaan vain 12 sekuntia sen jälkeen, kun Happee oli tasoittanut. Viimeiset minuutit kotijoukkue taisteli hienosti kuudella viittä vastaan kun Happee otti maalivahdin pois aikalisänsä (57.47) päätteeksi. Happee ei enää saanut luotua kuin yhden todellisen maalipaikan, mutta Happeen pelaaja suti keskustaan pelatun pallon ohi. Hienosti omiaan kannustanut kotijoukkueen riemu repesi summerin soidessa ja näin kotijoukkue tasaa täpät yhteen yhteen ja taistelu jatkuu tiistaina Monnarilla.

Seuraava kotiottelu pelataan Urheilutalolla ensi lauantaina 15.3. klo 17.00, jolloin välieräsarja on jommalle kummalle katkolla. Tänäänkin se nähtiin, että kuudennella kenttäpelaajalla on iso merkitys.

NST:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com