Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jukurit vahvistuu KHL-kapteenilla ja SHL-mestarilla

Jukurit vahvistuu KHL-kapteenilla ja SHL-mestarilla

Jukurit saa 50-vuotisjuhlakautensa rosteriin seurahistorian kaikkien aikojen kokeneimman NHL- ja KHL-pelaajan, kun laitahyökkääjä Brandon Yip, 35, liittyy joukkueen vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella.

Yipillä on vyöllään 174 NHL-ottelua, 160 KHL-ottelua, 103 ottelua AHL:ssä ja Saksan pääsarjasta DEL-liigastakin yli 90 peliä.

NHL-debyyttinsä Yip (185 cm, 90 kg) teki kaudella 2009–2010 Colorado Avalanchen riveissä, jossa tulokaspelaaja kirjautti 32 pelaamassaan ottelussa 11 maalia ja kahdeksan syöttöpistettä.
Colorado Avalanchen lisäksi Yip on edustanut NHL:ssä Nashville Predatorsia ja Phoenix Coyotesia. NHL-urallaan Yip on tehnyt yhteensä tehot 29+27=56.

Kolme edellistä kautta Yip on pelannut KHL:ssä Kunlun Red Starissa, jonka kapteenina hän toimi vuosina 2018–2020. KHL:ssä Yip oli kahdella kaudella joukkueensa paras pistemies (21+15 ja 15+16). Kaikkiaan 160 pelaamassaan KHL-ottelussa hänelle kirjattiin 45 tehtyä maalia ja 40 syöttöä eli yhteensä 85 pistettä.

Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen tiivistää Yipin vahvuudet kahteen sanaan: johtajuus ja maalintekovoima.
- Saamme koppiin pelaajan, joka on nähnyt maailmaa, pelannut maailman kovimmissa sarjoissa ja peleissä, tehnyt niissä tulosta, ollut oman joukkueensa kapteeni ja tehokkain pelaaja. Hän on selkeä tulosyksikön mies, jolta odotetaan tehoja ja hän tietää sen itsekin.

Yip on harjoitellut viime viikkoon asti NHL-pelaajien kanssa Bostonissa. Hakkarainen uskoo, että pelituntuma löytyy nopeasti myös Liigassa, jossa vastassa on suomalaisittain poikkeuksellisen tiivistahtinen Liiga-kevät.
- Brandon on tottunut pelaamaan kovia ottelumääriä ja myös matkustamaan paljon, joten siitä ei varmasti tule ongelmaa.

Itse asiassa matkustaminen on yksi asia, jota Yip nimenomaan odottaa Suomesta. Vaikka muuta ehkä äkkiseltään luulisi, Suomi ei ole kanadalais-kiinalaiselle pelaajalle millään tavoin tuntematon lämpäre karttapallolla.

Ensinnäkin suomalaiset kiekkoilijat ja suomalainen tapa pelata jääkiekkoa ovat tulleet hänelle tutuiksi suomalaisten joukkuekavereiden, valmentajien ja CHL-otteluiden kautta. Helsingistäkin Yip ehti nähdä varsin paljon KHL-kausilla.
- Minulla on siis uskoakseni aika hyvä tuntuma siitä, mitä tuleman pitää. Tiedän muuten senkin, että Suomi on valittu maailman onnellisimmaksi maaksi, joten odotan todella, että voin viettää siellä paljon aiempaa enemmän aikaa ja tutustua muihin kaupunkeihin ja kiekkofaneihin.

Jos Suomeen liittyvät faktat ovat jo varsin hyvin hallussa, vielä paremmin hanskassa on uusi joukkue, Jukurit. Yip sanoo tietävänsä tarkkaan, millaiseen joukkueeseen hän on tulossa ja mitä häneltä odotetaan.
- Jukurit on nuori joukkue, joka taistelee tällä hetkellä sijoituksista pudotuspeliviivan tuntumassa. Olen iloinen, että saan mahdollisuuden tehdä parhaani auttaakseni joukkuetta saavuttamaan ensimmäistä kertaa seuran historiassa pudotuspelipaikan.

Edellisellä kahdella kaudella Yip oli joukkueensa Kunlun Red Starin kapteeni. Roolimallina ja johtajana toimiminen on 35-vuotiaalle pelaajalle luontevaa, mutta asemaansa ja rooliansa hän ei halua pitää kiveenhakattuna.
- Toivon, että voin tuoda monia asioita mukanani joukkueeseen. Pidän itseäni yleispelaajana, jonka voi lähettää kentälle missä tahansa tilanteessa. Antoipa valmennus ja joukkue minulle minkä tahansa roolin, keskityn täysillä siihen ja teen kaikkeni joka päivä, että menestyn annetussa tehtävässä.
- Olen ollut onnekas ja saanut pelata niin monissa eri joukkueissa ja sarjoissa, ettei ole paljonkaan asioita, joita en olisi jo urallani kokenut. Olen valmis auttamaan kaikkia pelaajia kaikin mahdollisin tavoin, olipa heillä sitten mitä tahansa kysyttävää tai pohdittavaa. Mutta tämä toimii myös toisinpäin eli toivon, että nuoret pelaajat opettavat tälle vanhalle koiralle uusia temppuja! Ajattelen itse nimittäin niin, että olipa pelaaja kuinka kokenut tahansa, on tärkeää olla silti valmis kehittymään.
​​​​​​​
Yip pelaa Jukureissa numerolla 81.

Lisää ruotsalaisia ratkaisijoita

Yipin lisäksi leveyttä ja tulivoimaa jukurihyökkäykseen tuo laitahyökkääjä Pontus Netterberg, joka on pelannut edelliset viisi kautta Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä Växjö Lakersin, Malmö Redhawksin ja IK Oskarshamnin riveissä. Växjön kanssa Netterberg, 28, pääsi juhlimaan Ruotsin mestaruutta kauden 2017–2018 päätteeksi.
Yhteensä 223 pelaamassaan SHL-ottelussa Varbergs HC:n kasvatti on tehnyt tehot 32+36=68. Tällä kaudella Netterberg on pelannut 14 ottelua Tanskan pääsarjassa Herning Blue Foxissa pistein 1+3.

Hakkarainen odottaa Pontus Netterbergiltä (187 cm, 93 kg) vahvaa kahden suunnan peliä ja Yipin tavoin kokemuksen tuomaa jämäkkyyttä kentälle ja koppiin. Kuvailusta tulee mieleen Jukureissa kovan tulosvireen löytänyt maanmies Joachim Rohdin, eikä Hakkarainen kiellä yhtäläisyyksiä.
- Pontus on pelannut jo pitkään laadukkaassa sarjassa ja menestyneissä joukkueissa, ja tehnyt niissä tulosta. Pelaajalla on kova ja hyvä laukaus, jota odotamme hänen myös käyttävän.

Netterberg sanoo saapuvansa isoin odotuksin Liigaan ja Jukureihin.
- Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Olen pelannut monien suomalaispelaajien kanssa, jotka ovat kertoneet paljon hyvää Liigan tasosta.

Ruotsalaispeluri lupaa tuoda mukanaan ainakin kovaa työntekomoraalia ja laukaisuvoimaa.
- Toivottavasti sitten myös paljon voittoja, Netterberg hymyilee.

Myös Netterbergin sopimus kattaa loppukauden 2020–2021 ja hän pelaa Jukureissa numerolla 13.

Yipin ja Netterbergin sopimusten myötä Jukurien hyökkäyksessä on riittävää laajuutta, taitoa ja ratkaisuvoimaa taistella tosissaan seurahistorian ensimmäisestä pudotuspelipaikasta.
Mikko Hakkaraisen mukaan hyökkääjiä tarvittiin kokoonpanoon tulossa olevan peliruuhkan lisäksi myös siksi, että syksyllä sinikeltaisissa pelannut venäläishyökkääjä Vitali Abramov ei palaa enää Jukureihin tällä kaudella.
- Pelillisesti Jukurit on kehittynyt syksyn ja talven aikana oikeaan suuntaan, joten uusilla hankinnoilla vahvistetaan entisestään kilpailukykyä ja saadaan koppiin sopiva sekoitus todella kovaa kokemusta ja nuoria lahjakkuuksiamme.

Lähde: jukurit.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Mikkelin Jukurit - logo

Jukurit - 2020-2021 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020-2021

Ottelut kaudella 2020-2021

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Jari Kauppila vastaa Jukurien päävalmentajan tehtävistä loppukauden

Jari Kauppila vastaa Jukurien päävalmentajan tehtävistä loppukauden

Marko Kauppinen on vapautettu Jukurien päävalmentajan tehtävistä tänään. Loppukauden päävalmentajan tehtäviä hoitaa kuluvalla kaudella joukkueen apuvalmentajana toiminut Jari Kauppila.

Lue lisää
Maalivahti Mika Järvinen Jukureihin - Piipponen jatkaa loppukauden

Maalivahti Mika Järvinen Jukureihin - Piipponen jatkaa loppukauden

Jukurien maalivahtikaksikko muuttuu kolmikoksi, kun kokenut maalivahti Mika Järvinen, 32, liittyy joukkueeseen loppukauden kattavalla sopimuksella. Puolustaja Samuli Piipponen jatkaa Jukurien takalinjoilla myös kauden loppuun asti.

Lue lisää
SHL-konkari Joachim Rohdin vahvistaa Jukurien hyökkäystä

SHL-konkari Joachim Rohdin vahvistaa Jukurien hyökkäystä

Jukurit on solminut yksivuotisen sopimuksen ruotsalaishyökkääjä Joachim Rohdinin, 28, kanssa. Rohdin on pelannut Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla SHL:ssa 11 kaudella yhteensä yli 500 runkosarja- ja playoffs-ottelua ja voittanut kertaalleen SHL:n mestaruuden.

Lue lisää
Puolustaja Santeri Salmela Jukureihin

Puolustaja Santeri Salmela Jukureihin

Jukurien puolustus saa lisää kokoa ja ulottuvuutta, kun puolustaja Santeri Salmela, 19, liittyy joukkueen vahvuuteen. Jukurit ja Salmela ovat solmineet 1+2-vuotisen sopimuksen.

Lue lisää
Tsekkihyökkääjä Simon Stransky Jukureihin

Tsekkihyökkääjä Simon Stransky Jukureihin

Jukurien hyökkäys vahvistuu 22-vuotiaalla t¹ekkiläisellä ©imon Stránskýllä. Jukurit on solminut pelaajan kanssa kaksivuotisen, kevääseen 2022 ulottuvan sopimuksen.

Lue lisää
Jukurit pelaa kotimaan harjoitusottelut KHL-, Liiga- ja Mestis-joukkueita vastaan

Jukurit pelaa kotimaan harjoitusottelut KHL-, Liiga- ja Mestis-joukkueita vastaan

Jukurit kohtaa kotiharjoitusotteluissa KHL-joukkue HK Vitjazin, KalPan ja Ilveksen. Eteläsavolaisittain kiinnostava ottelu on SaPKon ja Jukurien kohtaaminen Savonlinnassa.

Lue lisää