Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

 

Kärpät vahvistuu ensi kaudeksi neljällä pelaajalla, kun Atte Ohtamaa, Jasper Lindsten, Michal Kristof ja Mika Pyörälä edustavat tulevalla kaudella Oulun Kärppiä.

Mika Pyörälä saapuu takaisin Ouluun Sveitsistä, SC Bernin riveissä vietetyn kauden jälkeen. Kaudella 2016-2017 Liigan runkosarjan parhaaksi pelaajaksi valittu Pyörälä iski edellisellä Kärppä-kaudellaan 60 otteluun tehopisteet 26+29=55. Viime kaudella Sveitsin NLA-liigassa Spedelle kertyi 32 ottelua tehopistein 4+5. Pyörälä edusti Suomea Pyeongchangin olympialaisissa.

Jasper Lindsten saapuu Ouluun Turun Palloseurasta. 23-vuotias hyökkääjä debytoi Liigassa jo kaudella 2012-2013, ja pääsarjakokemusta Lindstenillä on nyt 123 runkosarjaottelun verran. Kahden edellisen kauden aikana pelaamassaan 101 liigapelissä laituri on iskenyt tehopisteet 21+45=66. Keväällä 2015 Lindsten juhli nuorten suomenmestaruutta, ja kauden 2016 – 2017 päätteeksi mies pokkasi Matti Keinonen -palkinnon, joka myönnetään Liigan parhaan tehotilaston omaavalle pelaajalle. Lindstenin sopimus on kaksivuotinen.

Michal Kristof, 24, edusti kahdella edellisellä kaudella kotimaansa Slovakian pääsarjassa pelaavaa HK Nitraa, jossa juonikas hyökkääjä pelasi lähes piste-per-peli -tahdilla. Viime kaudella 52 ottelussa mies kirjautti tehopisteet 17+40=57, ja se oikeutti runkosarjan pistepörssin toiseen sijaan. Kristof vietti Suomessa kaudet 2011 – 2016 pelaten enimmäkseen Nuorten SM-liigaa ja Mestistä. Kärppien päävalmentaja Mikko Mannerille Kristof on tuttu mies Vaasan Sportin A-nuorista kaudelta 2012 – 2013. Slovakkihyökkääjä on myös edustanut maataan kansainvälisissä peleissä, viimeisimpänä Pyeongchangin olympialaisissa. Kristofin sopimus on mallia 1+1.

Atte Ohtamaa palaa kotiin peräti viisivuotisella sopimuksella neljän KHL:ssä vietetyn kauden jälkeen. Nivala Cowboysin kasvatti edusti Kärppiä viimeksi mestaruuskaudella 2013 – 2014, jonka jälkeen tie vei Jokereiden kautta AK Bars Kazaniin, jossa mies pokkasi menneen kauden päätteeksi sekä Gagarin Cupin että pudotuspelien parhaan puolustajan tittelin. Ohtamaa nousi viimeisinä Kärppä-vuosinaan myös maajoukkueen mukaan, ja 30-vuotias puolustaja onkin tätä nykyä vakiokasvo leijonapuolustuksessa.

Ohtamaa palaa kotiin nelikautiselta KHL-kiertueelta raikkain mielin. Ouluun miehen houkutteli tarjolla oleva suuri vastuu ja Kärppien uusi, raikas peli-identiteetti. Nivalasta lähtöisin olevan puolustajan vaakakupissa päätökseen vaikuttivat myös koti ja perhe.

- Hyvät fiilikset, totta kai. Yritin itse miettiä sitä, että missä pystyn ottamaan urheilijana sen seuraavan askeleen, ja minulle tuli sellainen fiilis, että täällä on hyvä juttu menossa. Ennen olympialaisia pääsin täällä näkemään sitä vähän lähempää, ja totesin, että täällä voisi olla minulle hyvä paikka. Kärpät on aina ollut minulle tärkeä seura. Siitä asti kun lähdin KHL:ään minulla on ollut mielessä, että haluan joskus tulla takaisin, kommentoi Ohtamaa paluutaan.

Oulun Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Pyörälän ja Ohtamaan myötä Ouluun palaa kaksi todella laadukasta pelaajaa, mutta ennen kaikkea kaksi hienoa ja pidettyä persoonaa.

- Atte on merkittävä palanen tulevaisuuttamme ja siitä kertoo myös sopimuksen pituus. Hän on todella merkittävä pelaaja tälle seuralle. Hieno persoona ja pelaaja palaa Kärppäpaitaan ja me olemme siitä todella iloisia. Kun puhutaan KHL:n pudotuspelien parhaasta puolustajasta, niin se kertoo kaiken oleellisen siitä minkä tasoinen pelaaja tänne saatiin. On myös hienoa saada Spede takaisin vuoden Sveitsin reissun jälkeen. Kaikki varmasti tietävät Mikan aseman tässä meidän yhteisössämme. On upeaa, että Mika on ensi kaudella osa tätä joukkuetta.

Lindsten ja Kristof ovat Ahon mukaan molemmat viime kausien aikana eteenpäin menneitä pelaajia, jotka ovat nyt valmiita ottamaan jälleen uuden askeleen urallaan.

- Jasper on ominaisuuksiltaan sellainen pelaaja josta kiinnostuimme heti. Hänen parhaat vuotensa ovat vielä edessäpäin, ja on hienoa, että Jasper vahvistaa meidän joukkuettamme tulevina kausina. Michal on erinomainen kiekollinen pelaaja, jonka erikoisosaaminen löytyy ylivoimapelistä. Pyeongchangissa hän osoitti pystyvänsä pelaamaan myös kansainvälisiä pelejä, ja viime kausina hän on ollut oman sarjansa kärkipelaajia. Nyt on sitten aika tulla siihen samaan rooliin Oulun Kärppiin.

Lähde: oulunkarpat.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2017-2018 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2017-2018

Ottelut kaudella 2017-2018

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


AtteOhtamaa

Atte Ohtamaa

6.11.1987 Nivala
Tiedot

MikaPyörälä

Mika Pyörälä

13.7.1981 Oulu
Tiedot


Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Lue lisää
Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää