OLS voitti sekavan pelin

Tämän päivän peli ei ollut jääpalloa parhaimmillaan. Pakkasta oli yli 15 astetta, jää oli surkea ja kumpikin joukkue oli tyytymätön tuomarityöskentelyyn. Kylmyys oli sama molemmille. Oulun Luistinseura piti enemmän palloa, joten jää haittasi ehkä vähän enemmän kotijoukkuetta. Kyseenalaisista tuomioista kärsi sen sijaan pahemmin Lappeenrannan Veiterä.

Oulun Luistinseura piti palloa enemmän, mutta peli ei ollut sen hallinnassa. Samuli Koivuniemi vei keltaiset johtoon rangaistuslyönnistä noin kymmenen minuutin jälkeen. Veiterä tuli pian tasoihin kulmalyönnistä. Vierasjoukkue avusti kotijoukkuetta seuraavassa maalissa. Hyökkäyspään vapaalyönnissä antaja koski palloon kahdesti ja vapari tuomittiin OLS:lle. Se annettiin välittömästi ja nopean hyökkäyksen päätteeksi Pauli Korkatti teki maalin Koivuniemen syötöstä. Puolentunnin pelin jälkeen Korkatti seurasi hyvin tilanteen loppuun ja teki toisen häkkinsä maalivahdin sylkemästä pallosta.

Kotijoukkue puolestaan tarjosi vieraille ilmaiseksi 3 - 2 -kavennuksen, jotka olivat myös puoliaikalukemat. Olli Lappalainen luisteli ulos maalilta antamaan maaliheittoa, mutta jätti sen viereen luistelleelle Jari Vallalle. Tämä kaatui ja Sasu Söderholm sai lyödä hiljaisen lyöntinsä tyhjään maaliin.

Toisen puoliajan alku oli todella epämääräistä peliä. OLS koitti pitää palloa, mutta menetti sen kerta toisensa jälkeen huonon jään ja hyvän karvauksen takia. Jos Veiterä olisi onnistunut rankaisemaan virheistä, olisi pisteet saatettu hyvinkin jakaa toisin. Lopulta 67. minuutilla Tommi Pikkuhookana maalasi Koivuniemen syötöstä. Kymmenen minuuttia siitä ja Jarmo Mällinen vei hyvän hyökkäyksen päätteeksi kotijoukkueen jo kolmen maalin johtoon Joni Kauhasen tarjoilusta.

Veiterä ei kuitenkaan lannistunut. Pian maalin jälkeen se sai läpiajon, mutta epäonnistui. 83 minuutilla tuli toinen läpiajo ja sillä kertaa kavennus onnistui. Molemmilla oli paikkoja lopussa, mutta OLS ei lisännyt maalisaldoaan. Veiterä sai lisäajalla rankkarin ja pääsi sillä nousemaan maalin päähän. Kiri ei silti riittänyt vaan pisteet jäivät Ouluun maalein 5 - 4.

OLS kolmantena

Pisteet lämmittivät Jari Loukkolaa, mutta juuri muuhun hän ei sitten ollutkaan tyytyväinen.
– Hirveän sekava peli. Ei missään vaiheessa saatu peliä kontrolliin. Mutta heti kun saimme muutaman organisoidun hyökkäyksen, verkko heilui, ”Pate” kummasteli otteen puuttumista.
Parin viikon pelitauko tulee OLS:lle tarpeeseen. Loukkolan mukaan loukkaantuneet saadaan todennäköisesti sen aikana terveiksi ja Jari-Pekka Haverinen ja Pekka Paasovaara tuovat alakertaan pallovarmuutta, jota tänään olisi tarvittu.

Lappeenrantalaiset jäivät pisteittä pitkän pohjoisen matkan jälkeen. Valmentaja Anssi Peuhkuri ei kuitenkaan ollut kuin maansa myynyt pelin jälkeen.
– Pelasimme hyvin, hallitsimme ja puolustimme kurinalaisesti. Eilenkin pelasimme hyvin tunnin verran. Harmi, ettei joukkue saanut viikonlopulta yhtään palkintoa, hän mietti.
Peuhkuri on tappioista huolimatta luottavainen tulevaisuuteen. Joukkueen peli meni paljon eteenpäin.

Oulun Luistinseura sai neljästä ensimmäisestä kotipelistä kuusi pistettä ja on liigassa kolmantena tasapistein Kamppareiden kanssa. Ykkösenä on seitsemällä pisteellä Tornion Palloveikot, joka voitti tänään WP-35:n 4 - 3. Neljäntenä on viidellä pisteellä Porin Narukerä ja viidentenä neljällä pojolla HIFK, joka on pelannut ottelun kärkeä vähemmän.

OLS:n pelit jatkuvat 11. joulukuuta Porissa ja seuraavana päivänä Oulunkylässä. Seuraava kotiottelu on vasta Tapaninpäivänä Torniota vastaan.

OLS:n tiedotteesta / UrheiluOulu

Oulun Luistinseura ry - logo

OLS - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Timo Tiusanen palaa OLS:n valmentajaksi

OLS:n jääpallon edustusjoukkueen päävalmentajaksi palaa tuttu mies.

Sunnuntaina vieraaksi Kampparit

Sunnuntaina Ouluun saapuu sarjajohtaja Mikkelin Kampparit, joka on saanut kaksi pistettä kaikista kymmenestä pelistään.

OLS kohtaa lauantaina JPS:n

Bandyliigassa neljäntenä Oulun Luistinseura saa huomenna vieraaksi viidentenä olevan Jyväskylänseudun Palloseuran.

OLS tanssitti Toppilaa Tapanina

Tapaninpäivän jääpalloperinteet jatkuivat Oulussa hieman erilaisissa merkeissä kuin menneinä vuosina.

OLS kohtaa Tornion

Tapaninpäivän pohjoisessa kamppailussa kohtaa kaksi huonossa vireessä olevaa joukkuetta.

OLS:lle avausvoitto

Kiireisimmille lukijoille riittää kertoa, että lauantain pelissä WP-35 puolusti, kun Oulun Luistinseura piti palloa ja teki välillä maaleja.